Dr. Musta: “Dacă nu ne trezim în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și lumea să moară în case”

2
9093

Medicul infecționist Virgil Musta, coordonatorul Spitalului Covid din Timișoara și omul care a vindecat până acum cei mai mulți pacienți de coronavirus, a făcut un apel aproape disperat la populație, să revină la un comportament mai responsabil.

Doctorul a spus, într-o intervenție la postul B1 TV, că suntem în al 12-lea ceas, iar fără o redresare foarte rapidă a situației vom împărtăși soarta unor țări precum Italia, Spania și Franța astă-primăvară, cu oameni morți în case pentru că nu mai aveau loc în spitale.

„Chiar dacă este în aer liber, dar oamenii stau unul lângă altul și respiră unul în fața celuilalt sau tușesc sau strănută, acea zonă poate deveni un focar de contaminare“

Virgil Musta spune că purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, luată în calcul de Guvern, e de luat în seamă: „Da, s-ar putea să fie o măsură necesară. Eu consider că în orice zonă sau în orice activitate trebuie să evaluăm riscurile și dacă există risc de contaminare în zona respectivă, vor trebui luate măsuri. Dacă într-o zonă, chiar dacă este în aer liber, oamenii stau unul lângă altul și respiră unul în fața celuilalt sau tușesc sau strănută, acea zonă poate deveni un focar de contaminare și de îmbolnăvire. De aceea, eu cred că orice activitate trebuie evaluată și să se ia măsuri pentru a nu deveni un factor de contaminare mai departe”.

„Dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit“

Se pot lua măsuri de stopare a nebuniei care a cuprins România în ultimele săptămâni, și care a dus la creșterea masivă a numărului de infectări, dar pentru asta trebuie energie și voință, spune Virgil Musta: “Există soluții, dar nu toate sunt populare și ușor de luat. Dar, dacă nu luăm aceste măsuri și nu ne trezim în acest ultim moment, în acest al 12-lea ceas, riscăm să luăm calea Italiei și Spaniei sau a Franței, în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu pentru că nu mai are unde să se interneze. Nici nu vreau să mă gândesc la un asemenea scenariu. Eu încă sper că vom depăși cu bine această perioadă mai dificilă din viața noastră și, până la urmă, persoanele responsabile vor câștiga acest război“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Tătaru: “A reapărut teama și printre contestatarii epidemiei”. Influenceri și politicieni conspiraționiști “au tăcut sau acționează invers acum”

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

2 COMENTARII

  1. Zevzecilor batuti in cap trebuie sa le spui exact pe dos ca sa inteleaga ceva , ei vad lucrurile rasturnate . Cu cat este mai prost cu atat face mai mult pe ,,desteptul,,ca sa nu vada lumea ca-i prost gramada .

  2. Să le moară electoratul in care case,??.. nu se poate, ajungem la metoda lui Dragnea,vor vota și morții…vorba lui Dinică „ne văzurăm și morți, Mache!”…se pare că e cel mai sigur vot…. întrebați-l pe Dragnea..acum să revenim la apelul d-lui doctor, dragule fă-ți meseria, restul e propagandă politică…de la tine am pretenții mari,nu se cade ca un doctor să lucreze la pompe funebre… făceați-va meseria și lăsați-l pe Orban să ne bage in pământ … oricum mortul e de vină…dar de ce nu ne explicați cum dracu’ se infectează zilnic sute de medici???…caz concret la Slatina 23 de analfabeți funcționali medicali testați pozitiv….!!!și altă problemă ,cam câte cadre medicale au spitalele ,dacă ăștia cad că popicele zilnic,???..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here