Candidații PNL-USR/PLUS pentru sectoarele Capitalei: Clotilde Armand la 1, Radu Mihaiu la 2, Simona Spătaru la 4, Cristian Băcanu la 5, Ciprian Ciucu la 6. Sectorul 3 rămâne în discuție

1
2234

Reprezentanții USR/PLUS și PNL au bătut palma, în noaptea de miercuri spre joi, pentru candidați comuni la 5 din cele 6 primării de sector din București. Opoziția îi va susține pe Clotilde Armand (USR) la Sectorul 1, Radu Mihaiu (USR) la Sectorul 2, Simona Spătaru (PLUS) la Sectorul 4, Cristian Băcanu (PNL) la Sectorul 5 și Ciprian Ciucu (PNL) la Sectorul 6, conform Adevarul.ro și G4Media.ro, care citează surse din cele două partide.

În aer rămâne, deocamdată, Sectorul 3. PNL ar fi de acord ca, la acest sector, să candideze cineva din partea PMP, din motive strategice. Asupra cooptării PMP în alianța Opoziției insistă și Nicușor Dan, candidatul comun la Primăria Bucureștiului. USR și PLUS se opun însă.

Sectorul 3, o candidatură mai degrabă simbolică. De ce refuză USR să susțină aici un candidat al PMP

Miza Sectorului 3 este mai degrabă simbolică. Aici, primarul Robert Negoiță (ex-PSD) are șanse mari să câștige un nou mandat. Dar numele celui care va reprezenta Opoziția este important.

PNL ar fi de acord să dea PMP candidatura, în acest sector unde nu e clar ce șanse de victorie sunt, pentru a bloca intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Bucureștiului. Fostul președinte al României, europarlamentar din partea PMP în acest moment, a amenințat că, dacă nu va fi cooptat în alianța Opoziției și partidul său, va intra în lupta pentru București. În mod evident, Băsescu va rupe din voturile lui Nicușor Dan, favorizând-o pe Gabriela Firea, candidatul PSD.

Însă USR și PLUS resping primirea PMP în alianță. Motivele sunt multiple. Conform G4Media.ro, cei de la USR obiectează că “PMP a votat 4 ani cu Firea și cu PSD” în Consiliul General și în Consiliile locale de Sector.

Pentru Dan Barna, mai există un motiv întemeiat de refuz, explică jurnalistul Sebastian Zachmann, de la Adevărul, pe contul său de Facebook: la Sectorul 3 ar fi urmat să candideze Ana Ciceală, opozantă a lui Barna și susținătoare a lui Nicușor Dan. Partidul este oricum scindat între oamenii lui Barna și cei rămași fideli lui Nicușor Dan. Dacă evenimentele ar arăta că Barna a dat-o la o parte pe Ciceală ca să dea sectorul unui candidat de la PMP, scandalul ar fi asigurat în partid.

Nu în ultimul rând, PMP ar vrea să defileze cu Mihai Neamțu în rol de candidat la primăria Sectorului 3. Pentru USR, PLUS, o parte dintre liberali și un segment foarte important de populație, acesta este pur și simplu indezirabil.

PNL a renunțat să-l mai susțină pe traseistul Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2

Dincolo de aceste discuții din jurul Sectorului 3, rămâne constatarea că PNL și USR/PLUS au reușit să ajungă, până la urmă, la un numitor comun. Ludovic Orban a renunțat, până la urmă, să-l mai susțină pe controversatul Dan Cristian Popescu, traseist ajuns acum la liberali, viceprimar la Sectorul 2 și cu puternică susținere subterană.

G4Media.ro a scris acum câteva săptămâni că DC Popescu a amenințat conducerea partidului că va candida din partea PSD, dacă nu va fi susținut de PNL!

Alegerile din această toamnă (27 septembrie, dacă nu se vor amâna din cauza epidemiei) se anunță cele mai strânse și interesante din ultimele decenii.

Principalele partide de opoziție s-au aliat pentru candidați comuni la Primăria București și 5 din cele 6 Primării de Sector. Este o șansă uriașă – prima după foarte mult timp – de a evacua Mafia PSD din Capitala României.

Formula la care s-a ajuns după negocieri

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 – Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 – Antonel Tănase (PNL) / Mihail Neamțu (PMP)

Sectorul 4 – Simona Spătaru (USR)

Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL)

Cu ce candidați la sectoare au venit la negocieri PNL, USR-PLUS și PMP

PNL

Sectorul 1 – Tănase Stamule

Sectorul 2 – Dan Cristian Popescu

Sectorul 3 – Antonel Tănase / Violeta Vijulie

Sectorul 4 – Horia Grigorescu

Sectorul 5 – Cristian Băcanu / Dan Croitoru

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (candidatură agreată de toate partidele)

USR-PLUS

Sectorul 1 – Clotilde Armand (candidatură agreată de toate partidele)

Sectorul 2 – Radu Mihaiu

Sectorul 3 – Ana Ciceală

Sectorul 4 – Simona Spătaru

Sectorul 5 – Alexandru Dimitriu

Sectorul 6 – Alexandru Gâdiuță

PMP

Sectorul 1 – Ioana Constantin

Sectorul 2 – Robert Turcescu

Sectorul 3 – Mihail Neamțu

Sectorul 4 – Ștefănel Marin

Sectorul 5 – Lucian Iliescu

Sectorul 6 – Ștefan Florescu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.