Mărturia zguduitoare a bărbatului mort după ce a reclamat torturile polițiștilor de la Secția 16: “Polițistul în vârstă urina pe mine și-mi spunea: «Uite ce poate să-ți facă Poliția română!»”

5
2054
Ionuț Mihai Gheorghe a povestit, acum câteva săptămâni, că 8 dintre cei 9 polițiști au participat la torturarea lui. Printre cei 8 - și o femeie, dar și Șeicaru, liderul sindicatului polițiștilor

Moartea celui de-al doilea bărbat torturat astă-toamnă de polițiștii Secției 16 este considerată suspectă atât de tatăl său, cât și de avocatul care-l reprezintă în proces. Părintele victimei decedate în urmă cu două zile spune că informațiile scurse “pe surse” dinspre poliție, cum că fiul său a murit din cauza unei supradoze de droguri, sunt false. Când s-a anunțat decesul la 112, la fața locului a fost trimis un echipaj tocmai de la Secția 16!

După ce, acum trei săptămâni, prima dintre victimele polițiștilor a decedat aparent din cauza naturale (o boală incurabilă la plămâni), în urmă cu două zile a venit și rândul celui de-al doilea om bătut bestial și umilit de 9 polițiști, pe 1 septembrie 2020, să decedeze.

Dinspre poliție „s-a scurs” informația că victima a murit din cauza drogurilor. Tatăl neagă însă cu vehemență și spune că băiatul său nu mai consuma droguri de peste 20 de ani

Talpa victimei torturate de polițiștii Secției 16 pe câmp. Între timp, omul a murit subit

Surse polițienești au răspândit informația că bărbatul ar fi fost consumator de droguri și că a murit din cauza unei supradoze. Tatăl victimei, Gheorghe Gheorghe, a dezmințit însă vehement versiunea „aruncată” de Poliție, spunând la Antena 3 că băiatul său (decedat la 39 de ani) nu consuma droguri.

Părintele celui decedat a afirmat că Ionuț Mihai Gheorghe a avut un episod în care a consumat droguri, dar acum peste 20 de ani, în adolescență, iar de atunci a renunțat. Acum, detaliul din trecutul său ar fi fost scos de la “naftalină” pentru a fi compromis.

Autopsia lui Ionuț Mihai Gheorghe n-a relevat cauzele decesului său subit. S-au prelevat probe toxicologice, dar vor fi gata abia în 6 luni.

Bărbatul și-a sunat acum 3 zile un prieten. I-a spus că se simte foarte-foarte rău și i-a spus că ar vrea să vină până la el. Ajuns acolo, Ionuț Mihai Gheorghe a intrat în comă. A început să vomite cu sânge și prietenul a chemat Ambulanța. Au venit două echipaje, dar bărbatul a decedat. Cadrele medicale au anunțat decesul și au solicitat sosirea poliției. Însă la fața locului a fost trimis tocmai un echipaj de la Secția 16, adică de acolo unde 9 agenți sunt vizați în ancheta de tortură a celui decedat.

Cazul a fost preluat de departamentul „Omoruri” de la Poliția Capitalei și de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„Băiatul meu, în urma bătăilor, se pierduse pe el, tremura, avea un dezechilibru la mers. A suferit și o depresie și nu a mai avut încredere în el. Îi era frică să iasă din casă“

Picioarele lui Ionuț Mihai Gheorghe după bătaia încasată de la polițiștii Secției 16 noaptea, pe câmp. La violențe, spunea bărbatul înainte să moară, a participat și o polițistă!

Potrivit lui Gheorghe Gheorghe, bătaia și umilințele îndurate din partea polițiștilor îl făcuseră de nerecunoscut pe fiul său, căruia ajunsese să-i fie frică să iasă pe stradă: “Lucrurile astea mi se par legate. Băiatul meu, în urma bătăilor se pierduse pe el, tremura, avea un dezechilibru la mers. A suferit și o depresie și nu a mai avut încredere în el. Îi era frică să iasă din casă. I-am spus și eu să nu mai iasă deoarece polițiștii îi puteau pune în spate orice. Puteau să pună pe cineva să-l provoace…“.

Niciunul dintre agresori, între care se află și un lider al sindicatului polițiștilor!, nu se mai află după gratii. Toți au fost fie puși în arest la domiciliu, fie eliberați condiționat, fie pur și simplu puși în libertate fără restricții. Lucian Bode, ministrul de Interne, spune că la Secția 16 ar fi în desfășurare o anchetă și refuză analogia cu situațiile din Rusia, când cei care depun plângeri mor accidental sau dispar pur și simplu: “Am văzut și eu aceste informații. Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar“.

În noaptea de 31 august spre 1 septembrie 2020, 9 agenți de poliție de la Secția 16 au sechestrat, încătușat, amenințat, torturat și supus la tratamente degradante doi oameni care le reproșaseră că dau amenzi pentru nerespectarea restricțiilor în condițiile în care chiar ei nu respectă legea și umblă fără măști de protecție.

„M-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos. Mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine“

Între agresori – toți puși în libertate de tribunal înainte de moartea celor două victime – se numără și Șeicaru, liderul sindicatului polițiștilor care, când nu face abuzuri, participă la mitinguri în care cere măriri de salarii

Furioși că au fost înfruntați, cei 9 au tăbărât pe oameni, i-au bătut crunt, i-au aruncat în dube, iar pe unul din ei l-au dus pe un câmp, unde l-au torturat și l-au umilit. Între ei, liderul de sindicat Viorel Șeicaru, cel care în ultimele săptămâni a condus proteste polițiștilor care au scandat împotriva Guvernului, pe care l-au acuzat de incompetență, și au cerut măriri de salarii.

Ionuț Mihai Gheorghe, victima bătută și abandonată pe câmp care a murit acum două zile, după ce polițiștii au fost puși în libertate de judecători, relata: “Cel mai șocant eveniment a fost că polițistul în vârstă și-a făcut necesitățile fiziologice pe mine. A urinat pe mine și mi-a spus: «Uite ce poate să îți facă Poliția română!». M-au luat de la Eroii Revoluției, din fața gurii de metrou. M-au dus pe câmp, pe undeva, pe la Jilava. M-au dat jos din mașină cu cătușele la mâini, m-au târât pe jos. Mi-au dat doi pumni în coaste, m-au pus jos, au început să dea cu bastoanele în mine. Cele mai multe lovituri au fost pe tălpi“.

Ionuț Mihai Gheorghe le intentase polițiștilor agresori un proces în care le cerea daune de 500.000 de euro. Potrivit surselor judiciare, acțiunea în instanță va merge înainte, dusă de familia victimei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Iar seful de la sindicat era capul batausilor, HALAL POLITIE ROMANA!!! Mai au si tupeul sa iasa in strada sa ceara mariri de salarii, criminalii!!!! Si nu-i mai apara dle Bode, oamenii tai i-au bagat in pamant pe cei doi, si nu numai pe ei, incompetentii tai stau si se uita la un nebun care omoara doi oameni fara aparare!!!! Aloooooo, unde e dreptatea dle Bodeeeeeee!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.