Un general a furat 179.000 de dolari din fondurile de război pentru a-și cumpăra un teren la Corbeanca! Fost director adjunct al serviciului de informații al Armatei, acesta a fost arestat

6
4422

Curtea Militară de Apel București a dispus, sâmbătă, arestul preventiv pe 30 de zile pentru inculpatul Iulian Cristian Gherghe, general în rezervă al serviciului de informații al Armatei (DGIA).

Generalul Gherghe este vizat de patru acuzații: delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Cunoscut în lumea serviciilor secrete, generalul-maior Gherghe a ocupat, până în urmă cu doi ani, funcția de director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA, fosta DIA de pe vremea lui Ceaușescu, corespondenta GRU din fosta URSS).

Din această înaltă funcție, generalul Gherghe a sustras fără drept, pe 27 noiembrie 2018, suma de 179.000 de dolari din fondurile de criză de război ale instituției, scop în care a falsificat mai multe înscrisuri.

Timp de un an, banii au fost ținuți într-un seif, iar Gherghe s-a folosit de ei pentru a-și cumpăra un teren în Corbeanca, pe care și-a construit o casă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secția Militară, generalul Gherghe a fost reţinut vineri şi arestat preventiv sâmbătă.

Gherghe și-ar fi recunoscut în parte vina, motivând că a luat banii cu titlu de „împrumut”. El ar fi restituit o parte din bani, când a simțit că se strânge lațul.

Decretul privind trecerea în rezervă a generalului Iulian Gherghe a fost semnat luna trecută de președintele Klaus Iohannis.

Comunicatul Parchetului General

„La data de 26.03.2021, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, faţă de inculpatul G.I.C., fost director adjunct al DGIA, în dosarul nr. 11/P/2021, în care acesta este cercetat cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

– delapidare, prevăzută de art. 295 alin. (1) din Codul penal;

– fals material în înscrisuri oficiale, prevăzută de art. 320 alin. (1) şi (2) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;

– fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal;

– uz de fals, prevăzută de art. 323 din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Bună seara,

  DIA nu acceptă asemenea militari. Dar mă mir că nu avem un Raport pe Afghanistan. Bagă de seamă, MAPN. Nu fura ideile. DGIA redevine DIA. Alba Iulia Regia

  Vă mulțumesc frumos!
  Simion Olivian
  Fost General 6 stele spionaj Germania

  • D-le „Olivian”, nu cumva, înainte-vreme, tot aici, vă chema… cu-rimă (Sic!): „Taliban”???!

   Șiii…, nu erau aceleași pastile, alea pe care uitați mereu să le luați, la ore fixe????/!

 2. Asa de mult își iubește țara că a vrut s-o care toată la el acasă ! Un adevarat patriot ! La câți generali patrioti avem mă mir ca a mai rămas ceva … Dacii liberi … da …

 3. O grămadă de „FRECANGII-de-MENTĂ”, de PUTORI și de HOȚOMANI, și-n… Armata-Română: salarii și sporuri „CÂT-CARU'”, pensionare-încă-din-tinerețe, fel de fel de gratuități-medicale și alte avantaje-NEMERITATE!!!!!

  Ne tot scot ochii cu cei care fac un stagiu în Afganistan…, darrr… RESTUL (MAJORITATEA!)????!

 4. Și când te uiți la toți acești generali, colonei, patrioți vorba vine care în afară de a fura, înșela și mai ales beții și curvărit nu prea știu, dar lumea se uită la ei ca la sfinți, dar habar n-au de armată, Doamne ferește ca într-un război să fie condusă armata de derbedeii de ei, noroc că mai sunt câțva care totuși țin la țare asta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.