miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainFiul lui Virgil Măgureanu a murit la 50 de ani, infectat cu...

Fiul lui Virgil Măgureanu a murit la 50 de ani, infectat cu Covid

-

Tragedie în familia lui Virgil Măgureanu (80 de ani), fostul șef Serviciului Român de Informații (SRI) din perioada 1990-1997: fiul său, Marian Măgureanu, s-a stins din viața la doar 50 de ani. Bărbatul era internat în spital, infectat cu Covid-19. 

Virgil Măgureanu avea doi copii: un băiat (Marian Măgureanu) și o fată (Anca Biriș), ambii ocupându-se de afaceri, ajutați de relațiile și influența tatălui lor.

Marian Măgureanu era acționar minoritar la Romprest Service SA, celebra companie de salubritate aflată până de curând în conflict cu primărița Sectorului 1, Clotilde Armand. Măgureanu-junior deținea 3,5% din acțiunile Romprest prin intermediul unei companii înregistrate în SUA, Firstcom LLC.

Anca Biriș este proprietara companiei Ioanid și a grupului LOFT.

- Advertisement -

Marian Măgureanu avea și alte probleme de sănătate, mai ales cardiace. De curând, acesta a suferit un atac de cord.

Marian Măgureanu este cel care le-a vândut în 2011 un apartament de lux – un penthouse în zona Herăstrău – soților Crin Antonescu (fost președinte al PNL) și Adina Vălean (fost europarlamentar, actual comisar european). Conform Centrului de Investigatii Media, care a publicat contractul de vânzare-cumparare, prețul plătit pentru locuința cu 5 camere, din Strada Zăgazului, a fost de 200.000 de euro + TVA, adică 248.000 de euro.

Crin Antonescu și Adina Vălean au cumpărat penthouse-ul direct de la soții Virgil și Maria Măgureanu; la semnarea actelor, însă, soții Măgureanu au fost reprezentați de fiul lor, Marian Măgureanu.

- Advertisement -

Anunțul oficial al morții lui Marian Măgureanu a fost făcut de nașul său, generalul în rezervă Bartolomeu Constantin Săvoiu.

Anunțul gen. (r) Bartolomeu Constantin Săvoiu

„S-a stins astăzi din viață Finul meu Iubit, primul meu Fin, Marian MĂGUREANU, 51 de ani, fiul Profesorului Virgi MĂGUREANU. Lasă în urmă doi copii și o familie zdrobită de durere.

Marian a fost un om minunat, care a iubit viața și oamenii. A avut întotdeauna un spirit pozitiv, a purtat în el mereu și oriunde Buna Voie și atitudinea unei calde și fidele prietenii pentru toți cei care l-au înconjurat cu dragoste și fidelitate.

Este pentru mine și toată familia mea, care l-a iubit, o mare și de neînlocuit pierdere!

Dumnezeu să-l odihnească alături de Cei Drepți! Amin!”

Virgil Măgureanu – exponentul grupului moscovit a lui Ion Iliescu

Virgil Măgureanu

Virgil Măgureanu a făcut parte din echipa pro-sovietică a lui Ion Iliescu, care a fost impusă de URSS la conducerea României, cu prețul a peste 1.000 de morți, la conducerea României. Om de maximă încredere al grupului pucist, Măgureanu a fost trimis la Târgoviște pe 25 decembrie 1989, alături de gen. Victor Atanasie Stănculescu și Gelu Voican Voiculescu, pentru a superviza execuția soților Nicolae și Elena Ceaușescu.

În martie 1990, Virgil Măgureanu a fost numit director al nou-înființatului SRI, din cenușa Securității. De altfel, el fusese căpitan sub acoperire în Securitatea omunistă.

Măgureanu a avut un rol sinistru și la mineriadele de la începutul anilor 90, mai ales la cele violente din iunie 1990 și septembrie 1991.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

 1. Numele lui Marian Măgureanu a devenit mai cunoscut publicului-larg în special în primele luni ale anului 2016, când fosta sa soție, Alina Petre, a făcut la Direcția Națională Anticorupție o serie de denunțuri, în care în afară de fostul soț și fostul socru (Virgil Măgureanu), mai erau acuzați de fapte deosebit de grave (printre altele: mari escrocherii cu fonduri europene, masivă evaziune fiscală și chiar… plănuirea și executarea uciderii lui Codruț Marta – dat-dispărut din mai 2012 –, șeful-de-cabinet și „mâna-dreaptă” a președintelui PENAL al A.N.A.F., Sorin Blejnar!) celebrii-și-CONTROVERSAȚII oameni-de-afaceri Dragoș Dobrescu și Elan Schwartzenberg, dar și câțiva oameni politici, în frunte cu… Crin Antonescu!

  Iată ce declara (despre PRESUPUSA-ucidere a lui Codruț Marta), în martie 2016, Alina Petre (ex-Măgureanu), la D.N.A.:
  „Am luat parte la o discuţie, la o masă. La acea masă, între invitații specificati în denunț erau și Dobrescu Dragoș şi Schwartzenberg Elan, și eu inițial am crezut că este vorba de o glumă şi că vorbesc cum vorbesc băieţii: să i-o facem lu’ ăla…, să-l lichidăm.
  Atmosfera de la masă a fost tensionată, tocmai datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: “Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Și ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm.”
  La câteva zile după această petrecere, soţul meu, Măgureanu Marian, a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ si că l-au îngropat într-o pădure. După alte câteva zile, s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ.”

  „Am aflat că Schwartzenberg Elan, împreună cu Dobrescu Dragoş erau şi ei implicaţi în respectiva fraudă. De asemenea, s-a discutat în clar că numitul Marta Codruţ, în acel moment director de cabinet al lui Blejnar Sorin, ştia deja prea multe detalii şi despre alte afaceri ale celor doi, şi că o sumă de 10 milioane de Euro nu le putea fi restituită deoarece numai Marta Codruţ cunoştea detaliile despre banca şi contul în care se află”, a subliniat Alina în denunţul de la DNA, conform aceleaşi surse citate mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -