miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsToți cei 9 polițiști de la Secția 16 care au torturat oameni...

Toți cei 9 polițiști de la Secția 16 care au torturat oameni pe câmp au scăpat de arest

-

Curtea de Apel București s-a arătat îndurătoare cu cei 9 polițiști care au răpit și schingiuit sadic doi tineri pe un câmp, în septembrie anul trecut. Judecătorul a decis ca 3 dintre polițiști să fie eliberați din arest și puși în “detenție la domiciu”. Ceilalți 6 vor fi cercetați în stare de libertate.

În toamna anului trecut, doi trecători au îndrăznit să le atragă atenția unor polițiști care făceau un filtru că nu poartă măștile de protecție, dar îi amendează pe alții pentru exact același lucru.

Cei 9 polițiști de la Secția 16 din București au reacționat ca un clan mafiot: i-au imobilizat pe cei doi, i-au încătușat, i-au băgat în dubă, i-au bătut crunt, i-au dus pe un câmp, unde timp de 30 de minute i-au schingiuit. Unul dintre polițiști a și urinat pe una dintre victime.

La sfârșit, unul dintre tineri a fost aruncat din dubă pe o stradă întunecată, iar celălalt a fost abandonat pe câmp.

- Advertisement -

Unul dintre polițiștii-interlopi este prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție

Scandalul a izbucnit abia la 6 luni distanță. Cei 9 agresori au fost inițial arestați, dar judecătorii i-au eliberat acum pe toți.

În fața instanței, polițiștii și-au recunoscut parțial acuzațiile, au dezvăluit pentru G4Media surse judiciare.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București îi acuză pe cei 9 polițiști de mai multe infracțiuni: lipsire ilegală de libertate, tortură, complicitate la tortură.

- Advertisement -

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 31 august spre 1 septembrie 2020, la ora 1.45. Polițiștii făceau filtru pe Calea Șerban Vodă, în plin București. Pentru a-i imobiliza pe cei doi care le reproșaseră că nu respectă ei înșiși legea, s-au adunat nu mai puțin de 7 din cei 9 polițiști, aceștia folosind și armamentul din dotare!

Ulterior, cei 9 polițiști-interlopi și-au văzut de treabă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cel puțin unul dintre mafioții în uniformă, Viorel Constantin Șeicaru, prim-vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a ieșit în stradă, la proteste împotriva Guvernului, cerând măriri de salarii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Asta e justiția actuală, aici ne-au adus mafioții din partide, au reușit să corupă magistrații și pe urmă să-i șantajeze, altfel nu se explică hotărârile aiuritoare a judecătorilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -