duminică, aprilie 14, 2024
AcasăNewsCiudata moarte a celor doi bărbați torturați de polițiștii de la Secția...

Ciudata moarte a celor doi bărbați torturați de polițiștii de la Secția 16. S-au prăpădit la trei săptămâni unul de altul, deși erau tineri

-

A murit și Ionuț Mihai Gheorghe (39 de ani), cel de-al doilea bărbat cu acest crunt destin după ce a dezvăluit cum a fost sechestrat și torturat de polițiștii-infractori de la Secția 16 din București. Primul a decedat în urmă cu trei săptămâni.

Ionuț Mihai Gheorghe a fost găsit mort în locuința unui cunoscut. Cauza aparentă a decesului: o supradoză de droguri. Moartea bărbatului de 39 de ani este considerată însă suspectă.

Acesta, asistat de avocatul Adrian Cuculis, tocmai deschisese acțiune în instanță împotriva polițiștilor-agresori, solicitând daune de 500.000 de euro.

În urmă cu trei săptămâni, a murit, din cauze aparent naturale (cancer), și cealaltă victimă a torționarilor de la Secția 16.

- Advertisement -

Cazurile celor doi bărbați au dus la inculparea a 9 agenți de poliție, între care și liderul sindical Viorel Constantin Șeicaru.

Lipsire de libertate și tortură

Pe 5 martie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a trei polițiști de la Secţia 16, acuzaţi că în septembrie 2020 au bătut sălbatic doi tineri în zona Eroii Revoluţiei. Alţi trei agenţi au fost plasaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, iar faţă de unul nu a fost luată nicio măsură preventivă.

În acest caz, procurorii Parchetului Capitalei au pus sub acuzare 9 poliţişti, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură.

- Advertisement -

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Unul dintre tineri a spus că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele, după care l-au băgat într-o dubă şi l-au dus pe un câmp în apropiere de Jilava, unde l-au torturat.

Ce spun procurorii

„La data de 1 septembrie 2020, în jurul orei 01.45, agenţii de la Secţia 16 au organizat un filtru în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti, context în care au fost abordaţi de cei doi tineri, care le-au adresat reproşuri cu privire la faptul că nu purtau măşti de protecţie.

În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi, având asupra lor armamentul din dotare, au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante.

În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran.”

„Ai grijă, Mihai, pe unde mănânci şi pe unde mergi… şi uită-te în spate întotdeauna!”

Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia lui Ionuț Mihai Gheorghe (unui dintre tinerii torturaţi de agenţii de la Secţia 16), spune că cel puţin decesul acestuia poate fi catalogat drept moarte suspectă.

Cuculis a declarat la România TV: „Din discuţiile pe care le-am avut cu familia sa, sunt câteva elemente care duc către suspiciunea asta, că nu a murit de «moarte bună». Eu am vorbit cu Mihai acum o săptămână şi jumătate, îmi trimisese un proces-verbal de contravenţie pe care urma să-l contestăm. De atunci nu am mai auzit nimic de la el. Azi-dimineaţă, când am vorbit cu tatăl său, mi-a spus exact aşa: uşa casei lui era deschisă, descuiată, iar obiectele personale… adică ghiozdanul era desfăcut şi nu se afla nimic în el. Pe masă se afla ultima masă pe care o luase Mihai, dar anchetatorii nu au luat probe din acel bol de mâncare. Mai mult decât atât, au fost anunţaţi cei de la secţia de poliţie ieri să vină să ridice amprente din casă”.

Întrebat pe cine suspectează, avocatul nu a dat nume, Cuculis a răspuns: „Nu o să arăt cu degetul către cineva, o să vă spun doar ce mi-a spus tatăl lui. Imediat după ce s-a depus plângerea penală la Poliţie şi după ce procurorul a dispus reţinerea şi arestarea preventivă a celor acuzaţi că i-ar fi torturat pe cei doi, i-a spus aşa: «Ai grijă, Mihai, pe unde mănânci şi pe unde mergi… şi uită-te în spate întotdeauna!»”.

Cuculis a precizat că procesul în care se solicită daune de 500.000 de euro merge mai departe. După moartea lui Ionuț Mihai Gheorghe, daunele vor fi solicitate de familia sa (moștenitorii legali).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

* Ion Cristoiu cere ca tot Maia Morgenstern să fie pedepsită, după ce a fost amenințată cu moartea! Cică „face diversiuni pentru Iohannis”!

VIDEO. Urlete și spume în Parlament. Deputat AUR: „Te bag în p… mă-tii! Du-te dracu’! Băi, păduche, dispari! Îți ordon să dispari! Marș, mă, de-aici! Boule! Măgarule! Papagalule!”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -