sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăOpiniiCiocăzanuDrulă i-a înfipt țărușul în inimă ”vampirului” Rădoi

Drulă i-a înfipt țărușul în inimă ”vampirului” Rădoi

-

A fost nevoie de o pandemie, de o prostie sindicală și de un nou ministru la Transporturi pentru ca – în această Românie anchilozată de timp, spaime și interese pe bani grei – să se schimbe ceva cu adevărat semnificativ în raportul dintre stat și o grup infracțional organizat ce luase prizonier un bun al statului român: metroul din București.

Decizia oamenilor lui Ion Rădoi, cel mai puternic și bogat lider sindical al zilelor noastre, de a declanșa un protest ”spontan” în plină pandemie a fost scânteia declanșatoare a acestei schimbări.

Blocarea căilor de cale ferată în subteran, distracția pe muzică de chef de cartier în văzul oamenilor rămași pe drumuri și bătaia de joc la adresa unei întregi populații a Capitalei dependente de transportul cu ”trenul galben fără cai” au fost expresia aroganței extreme a găștii sindicale dirijate de Rădoi.

Ei pur și simplu au acționat din ”instinct”, obișnuiți să calce pe oricine în picioare atâția ani buni, iar această suficiență ambalată în mulți bani și putere politică le-a fost în cele din urmă fatală. Practic, și-au dat singuri foc la valiză, cu armele lor invincibile de altădată, care de astă-dată aveau să le fie instrumente sepuku.

- Advertisement -

Cătălin Drulă, noul ministru al Transporturilor, putea fie să facă la fel ca predecesorii lui (inclusiv Lucian Bode, acum ministru de Interne), fie să riște, luând taurul de coarne. Și a ales a doua variantă, infinit mai incomodă și chiar cauzatoare de moarte politică în alte vremuri.

Drulă a făcut ce n-a făcut nimeni înaintea lui atât de clar și tranșant. I-a spus ”basta” lui Ion Rădoi. Un fel de ”pe-aici nu se (mai) trece” – adaptarea postmodernistă a unei pagini glorioase de istorie a României, născute pe frontul de la Mărășești în Primul Război Mondial, pe care am uitat-o poate prea ușor.

 • „Liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci contează doar banii firmei pe care o controlează.”
 • „Și spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!”
 • „Ați dat un oraș peste cap. Unde vă credeți? Nu vă mai merge!”

Sunt declarații ale lui Cătălin Drulă, care spun totul despre acest ministru și viziunea lui. Una care ar trebui să-i inspire pe toți colegii de Cabinet să pună baioneta curajului între armele politice – unica soluție pentru a ne lua înapoi țara îndelung prăduită de diversele mafii, majoritatea dospite sub mantaua PSD.

- Advertisement -

E cel dintâi ministru de profil care îi înfinge țărușul în inimă ”vampirului” bugetar Rădoi.

Poate Drulă și-a dat foc la valiză. Poate insurecția lui Rădoi îl va mazili și pe el, ca pe toți cei dinaintea lui la Ministerul Transporturilor. Dar cu siguranță altă cale nu există pentru a scoate statul din mocirla de factură PSD-istă în care a fost îngropat zeci de ani.

Acțiunea va genera reacțiune. Deja rebelii bagă glonț pe țeavă și pregătesc lovitura pentru conservarea sistemului. Dar și de-ar reuși din nou, tot nu vor mai fi la fel de țepeni ca înainte, după ofensive de genul Cătălin Drulă.

Pentru a fi corecți până la capăt, trebuie să spunem că, fără suportul premierului Florin Cîțu și al președintelui Klaus Iohannis, această ofensivă reformistă nu ar fi dat / nu va da roade. Dar ei sunt doar cei care trebuie ”să țină spatele”.

Contează enorm, dar și mai mult contează oameni ca Drulă și atitudinea sa. Fără ei, un președinte sau un premier nu valorează prea mult întru curățenia generală.

Lecția lui Cătălin Drulă pentru colegii săi de Guvern este un început și merită subliniat ca atare. Fie ca ea să nu rămână doar un ”accident” al speranței de care ne agățăm cu atâta disperare.

Text publicat și pe VoxPublica.ro

- Advertisement -

13 COMENTARII

  • Daaa…, așa este: FRANȚUZOAICA de la Sectorul-1 a… DESCHIS-CALEA spre… LUPTA-FRONTALĂ (!) cu… VECHILE „TRADIȚII” (Sic!) MAFIOTE, cultivate de P.S.D. timp de 31 de ani!!!

 1. Cei de la U.S.R.-P.L.U.S. NU sunt înclinați spre CONCESII și JUMĂTĂȚI-de-MĂSURĂ: aceasta este POLITICA lor… DEFINITORIE (altfel… NICI NU și-ar mai avea rostul, ca ÎNCĂ – !!!!! – un partid… „DIN-SISTEM”, dispus la toate compromisurile!)!!!!!

  Totul este ca și P.N.L.-ului să nu-i tremure picioarele/chiloții, atunci când trebuie luate măsuri DURE, implicit… NEPOPULARE-pe-MOMENT (!), cu impact electoral NEGATIV-pe-TERMEN-SCURT, dar… POZITIV-pe-TERMEN-MEDIU-și-LUNG!
  P.N.L. trebuie să-și amintească că… mai sunt (ÎNCĂ!) PATRU (4!) ANI (LUNGI!) până laaa… TOATE (!) alegerile, daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!

  • Cât despre MAFIA-PESEDISTĂ care dirijează sindicatele din „Metrorex”, să ne amintim cum… NU oprea metroul în Piața Victoriei (ca să nu poată veni manifestanții), în zilele MARILOR-PROTESTE anti-P.S.D. de la începutul anului 2017 sau pe 10 AUGUST 2018!!!!!!!!!!!!!

 2. Bravo, Catalin Drula, in momentul de fata bode ma umple de scarba! Si de-asta politia si internele vor balti in continuare in mizeria psdista, pentru ca bode e un idiot, probabil corupt si el, sau daca nu, atunci usor de speriat!

 3. Domnule Ciocazanu daca va abtineati de la ode lasului de catu si vesnicului absent din fisa postului de presedinte si din istorie Iohannis, acesta chiar ar fi fost un editorial corect. Drula care a depasit ateptarile populatiei surprinzandu-i chiar pe colegii de partid a fost lasat singur atat de impostorii liberali bagati in mafie cum bine scriu unii gazetari azi cat si de barna si compania userista. Seful MAI, santajabilul adormit pe bancheta masinii a dovedit din nou ce carpa este si ca numirea sa de catre impostorii liberali la MAI a fost o flegma la adresa poporului roman. In iesirea foarte curajoasa, dar individuala de ieri, Drula a facut de multe ori referire in mod discret la lasitatea fortelor de ordine care in loc sa intervina s-au ascuns sub pres. Iohannis, comandatul suprem al tarii potrivit Constitutiei Romaniei a fost ca de obicei absent, ceilalti doi presedinti care s-au confruntat cu asemenea situatii, fie au fost de partea minerilor ca Iliescu, fie impotriva lor ca Constantinescu, dar nu au ratat momentul istoric. Iohannis, probabil era din nou la ski!

 4. Nu credeam să mai apuc ziua asta. Ieri am constatat că se poate să existe și în România un Om de stat. El este domnul ministru Cătălin Drulă în fața căruia mă descopăr și mă înclin. Întrebarea e: vom putea să multiplicăm (prin metoda exemplului) în acest Guvern pe domnul Drulă? Cu liberali mincinoși ca domnul Câțu sau adormiți ca domnul Bode nu cred. Și nu cumva ar trebui propulsat domnul Drulă la șefia USRPLUS și apoi la prezidențiale? Domnii Barna și Cioloș mi se par total neincisivi.
  Felicitări ministrului Drulă și urări de putere în lupta cu cele două hidre ( roșie și galbenă)!
  Cu cele mai respectoase gânduri,
  L. Nicolescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -