vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNews"În mâna lui Dumezeu stau și astfel de vaccinuri". Încă un vector...

„În mâna lui Dumezeu stau și astfel de vaccinuri”. Încă un vector important al Bisericii susține vaccinarea: preotul Constantin Necula

-

După ÎPS Calinic Argeșeanul, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, încă o voce importantă a Bisericii Ortodoxe Române (BOR) susține campania de vaccinare anti-Covid: preotul Constantin Necula, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Profesioniștii trebuie să le explice clar oamenilor beneficiile vaccinurilor, iar credincioșii trebuie să înțeleagă că și vaccinurile sunt „în mâna lui Dumnezeu”, a spus preotul Constantin Necula la Digi 24.

Trebuie explicat oamenilor foarte atent și fără nicio presiune din cale-afară – noi suntem sub presiuena timpului, asta ne costă acum. Raportăm numărul de vaccinați și asta ne costă în timp, dar cred că e un moment să respirăm un pic, să luăm aer în piept și să vedem cum îi facem pe oameni să înțeleagă că nu sunt cobai, că nu se supune asupra lor o presiune de genul acesta”, a spus Necula.

„E momentul să-i lăsăm pe profesioniști să vorbească, dar să-i învățăm cum să vorbească, pentru a fi înțeleși”, a adăugat el.

- Advertisement -

Întrebat dacă se va vaccina, preotul a răspuns: „Este o chestiune de intimitate personală între mine și medicul meu de familie, iar mai nou între mine și angajatorul meu”.

„A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte, și din alta. Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el. Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, a spus preotul Necula.

Atitudinea pro-vaccinare a unor reprezentanți ai Bisericii, precum ÎPS Calinic Argeșeanul și preotul Constantin Necula, îl aruncă și mai mult în ridicol pe „jihadistul” numărul 1 anti-mască și anti-vaccinare, ÎPS Teodosie Tomitanul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băsescu: „Trump face America praf și pulbere. Un politician mărunt, bolnav de egoism și de putere”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -