IPS Teodosie intră pe mâna procurorilor. După ultima sfidare, Boboteaza cu mii de oameni, s-a ales cu o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor

7
6951

IPS Teodosie, sfidătorul arhiepiscop ortodox al Tomisului care a încălcat până acum toate reglementările pentru limitarea răspândirii bolilor, s-a ales cu dosar penal în urma ultimei sale isprăvi, slujba de Bobotează la care a chemat mii de oameni, relatează surse judiciare pentru G4Media.

Prelatul ortodox este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, sesizarea a fost depusă de un bărbat și de dosar se va ocupa Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Este apogeul unei situații absolut scandaloase, pe care autoritățile au tolerat-o în mod inadmisibil aproape un an. În timp ce toate celelalte adunări publice, inclusiv cele religioase, dar și concertele, festivalurile, teatrele și cinematografele, au fost închise din cauza pandemiei, IPS Teodosie și-a văzut netulburat de treabă ca și cum ar fi fost în altă țară.

N-a existat normă – legală, de igienă sau de bun-simț – pe care prelatul să n-o fi batjocorit și sfidat. A împărtășit permanent oamenii cu lingurițe de unică folosință, a oficiat slujbe în biserici supra-aglomerate, i-a îndemnat pe oameni să fie nepăsători pentru că îi va apăra Dumnezeu de virus, a ținut slujba de Paște de două ori, a chemat enoriașii la pelerinaj la Peștera Sfântului Andrei și, de Bobotează, a oficiat, pe 5 și 6 ianuarie, niște slujbe publice cu o mulțime mare de oameni înghesuită de-a valma, în disprețul oricărei precauții.

Pe 5 ianuarie 2021, la slujba de sfințire a apei din ajunul Bobotezei, niciunul dintre membrii soborului de preoți ai lui IPS Teodosie nu purta mască.

Niciun preot din soborul care a oficiat slujba de Bobotează la Constanța n-a purtat mască

Acest ultim eveniment vine în totală contradicție chiar cu ordinele date de Biserica Ortodoxă Română. Într-un comunicat emis pe 4 ianuarie se anunța că de Bobotează este obligatoriu ca toată lumea să poarte mască, să se păstreze o distanță de 1,5 metri între oameni și apa sfințită să se livreze în sticle deja îmbuteliate și nu din butoaie, pentru a evita aglomerația. Nimic din toate astea n-a fost valabil în “împărăția“ lui Teodosie.

Circa 3.000 de oameni au participat la slujba de Bobotează din Portul Tomis. Cei mai mulți au fost atenți și au purtat mască, dar condițiile asigurate de Arhiepiscopie n-au fost conforme, așa că nu s-a putut evita înghesuiala

Miercuri, 6 ianuarie, la slujba de Bobotează din Portul Tomis, au asistat circa 3.000 de credincioși, fără a respecta măsurile de precauție. În ultimul an, în România n-au mai existat astfel de aglomerări de persoane, cu excepția evenimentelor religioase – singurele care n-au ținut cont de pandemie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

7 COMENTARII

 1. Dacă eu aș fi făcut așa ceva eram deja în beciurile poliției, iar dacă s-a deschis dosar peste 10 ani se va fi uitat și iertat acest popă nelegiuit, nu-i prima ispravă a sa!

 2. ȘI (!!!) astăzi, la slujba de Sfântul Ioan(-Botezătorul), „Îpsul” a mai comis o SFIDARE-a-Legii, îngrămădind, în biserica… LUI (!!!!!!!), om-în-om, mai mult FĂRĂ-mască (sau trasă, „la mișto”, sub-bărbie, ca pe-ooo… babețică-de-pudel!)…

  RAHAȚII de polițiști și jandarmi ai „liberalului” Bode (o a doua CATASTROFĂ la Interne, după PENIBILUL Vela!), l-au… AJUTAT să comită o nouă ILEGALITATE (mână-n mână cu Poliția Locală, a „liberalului” primar Chițac!), chiar în ziua în care DERBEDEUL de Macedon-Porcu-„Mache” era reclamat PENAL pentru ÎMPIEDICAREA combaterii pandemiei!

  • La Constanța, din martie-aprilie încoace, TOATE (!!!) autoritățile COMPETENTE-și-(mai-ales-)RESPONSABILE (Ministerul-de-Interne, Prefectură, Primărie/ConsiliI-Locale și Consiliul-Județean) nu fac altceva decât să… FRATERNIZEZE (!) cu acest INFRACTOR!

   Mai avem Stat-de-… DREPT???!
   Mai suntem un Stat-… LAIC???!

   • Priviți-l cu (MARE!) atenție pe acest individ (sunt zeci de filmări pe internet!), studiați-i EXPRESIA feței, căutătura ochilor: este din ce în ce mai ÎNCREZĂTOR și, implicit, din ce în ce mai SFIDĂTOR!!!
    Știe că NU va fi PEDEPSIT pentru IINFRAcȚIUNILE sale, MEREU-REPETATE!

    Șiii…, mai știe ceva (de-aia a și fost așa de vesel-și-ZGLOBIU, și de Bobotează – eram acolo, în calitate de ziarist, și i-am văzut atitudinea… șmecherească, de GOLAN care… FACE-MIȘTO-de-NOI, pur și simplu!!! –, și de Sfântul Ion: a devenit un soi de… Trump-autohton (!!!), aici, pe plaiurile mioritice, și manevrează deja o… TURMă (CONSISTENTĂ numeric!) de nefericiți, pe care i-a… FIDELIZAT-FANATIC!

    Au fost difuzate, joi, filmări ale televiziunilor în care este demonstrată… PERICULOZITATEA acestui personaj DIABOLIC. Pe lângă bieții săraci-cu-mintea care spun că nu poartă mască pentru că… nici icoanele nu au mască (Sic!), sunt unii (mai ales… unele!) care, deja, îl consideră pe Teodosie… un NOU Dumnezeu-(trimis-)pe-Pământ!!! (Puteți intra și pe contul de „Facebook” al Arhiepiscopiei Tomisului, ca să constatați asta!)

    Deja… cazul-Teodosie NU mai este DOAR de competența/RESPONSABILITATEA M.I. și a Parchetelor (care, oricum,… NU AU FĂCUT NIMIC, până acum!), darrr… și de a Serviciilor-de-Securitate-NAȚIONALĂ (S.R.I., S.I.E. etc.)!
    (Studiați și „Sputnik.md”: Teodosie a devenit… EROUL lor, deee… l-a detronat chiar și pe Dragnea!)

 3. Hai sa fim serioși, nu și-a făcut decit datoria, ca orice lucrător, le a zis sa respecte ordinea, sa poarte mască dar oile românești, sfidează tot și ca turma merg la taiere, așa că nu are ce săi facă, poate sa zica:”iami Doamne în loc de dă-mi Doamne” lunete în locul lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.