Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

3
5341
Paul Palencsar, jurnalist și teolog

Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde, parvenitismul, impostura, forma fără fond și grandomania, prezentate lumii ca virtuți, gardul de fier așezat între grof și prostime, toate, pe Câmpia Libertății din Baia Mare, unde Cătălin Cherecheș, primar, s-a căsătorit azi. A lipsit salamul aruncat cu generozitate spre mulțime.

Pagina de Facebook a Primăriei Baia Mare a transmis live nunta. De ce o instituție publică transmite un eveniment privat? Nu s-a căsătorit primarul, ci cetățeanul Cherecheș. Altfel, Baia Mare ar avea și primăriță. Desigur, față de faptele trecute ale primarului Băii Mari, ăsta e un abuz parfum.

Primarul din cauza căruia Baia Mare e încremenită în sărăcie își flutură averea prin fața celor care abia își duc zilele într-un fost oraș minier, de care investitorii adevărați nu se apropie. Sunt băimărean și cunosc bine realitatea cotidiană a urbei.

Cătălin Cherecheș și noua lui mireasă

De unde nevoia patologică de a fi adulat de mulțimi de oameni? Dorința grandomană a Nașului care își vrea sărutat inelul. Pâine și circ. Rețeta milenară nu dă greș. Oare femeia care-l ține de mână se simte bine ca undiță de voturi?

Pentru oamenii onești din Baia Mare, nunta lui Cătălin Cherecheș are ceva dezgustător și dezarmant, care fură orice speranță la un viitor decent. Fie el și îndepărtat.

DE ACELAȘI AUTOR:

* Asta au ucis medicii din Botoșani când au lăsat-o pe Alexandra să moară!

* Patriarhul Kiril, păstorul ce-și mănâncă turma

* Cine moare pentru Rusia lui Putin?

* Liniștea păcii sau a fricii? Nu e totuna, deși pare

* S-a sinucis ca să nu ucidă pentru Putin. „Nu vreau să-mi asum păcatul crimei”

* Paulo Coelho cere iertare Franţei

* Să moară Putin, să trăim noi! Visul păcii la hotarul morții

3 COMENTARII

 1. Acest lucru face rating: ca cei din Baia-Mare au votat un primar ce era in puscarie.
  Era ca era condamnat sau numai in arest preventiv? Se pare ca in arest preventiv. Apoi procesul nu e clar daca s-a judecat sau nu si ce sentinta a primit, daca a primit. (Nu cred ca e nevinovat, ci ca lucrurile sunt ca de obicei, neclare.)
  Apoi la alegeri, au fost numai 38% din cei asteptati la vot (alta problema grava si neclara, fiindca registrul celor cu drept de vot e facut tot de primar)… Din cei ce au fost la vot cica peste 70% l-au votat.
  Aici iar e de discutat un aspect al legii, ca nici la alegeri cei ce sunt in comisii si numara voturile nu-s independenti.
  De ce au foat asa de putini la vot? O explicatie e ca si multi nu mai sunt in localiate ci prin Europa. Deci tehnic nu pot vota, sunt degeaba in listele de vot, doar ca sa justifice numarul mare de consilieri si parlamentari. (Vreti un absurd? Iata, se scrie ca maine sunt asteptati peste 3 milioane de elevi in clase, recensamintul a aratat ca mai sunt undeva intre 19 si 20 de milioane, iar registrul electoral arata ca sunt peste 18 milioane de alegatori!!! Faceti adunarile si vedeti ce iese. Si cele 3 milioane sunt o minciuna, ca ar fi cam 250000 de fiecare clasa ceea ce contrazice cifrele de la examenul de capacitate si cel de bac.)
  Daca a fost votat de 70% ce fel de candidati au pus ceilalti? PNL, USR, PMP, UDMR? Baia-Mare nu e urias, deci sunt enorm de multe intrebari de pus si pentru care e nevoie de raspunsuri.
  Si pornind de la Baia-Mare, se poate discuta de fiecare localitate.

 2. Era în arest preventiv dar baimarenii tot s-au umplut de ridicol, toată presa a relatat. Cherecheș cred că
  are o condamnare de 5 ani în prima instanta.
  Grandomania lui Cherecheș s-a văzut și cind a insistat ca Baia Mare sa devina capitala culturala europeana deși orașul nu era pregătit și nu este pregătit nici acum.
  În orice caz, Baia Mare rămâne orașul care a votat primar din pușcărie. Nu cred ca e onoranta o asemenea postură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.