sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaLa cererea FSB, justiția lui Putin interzice Facebook și Instagram pentru "activitate...

La cererea FSB, justiția lui Putin interzice Facebook și Instagram pentru „activitate extremistă”. Urmează Google șu Youtube

-

Războiul sceleratului Vladimir Putin cu lumea civilizată atinge noi culmi ale absurdului. Un tribunal din Moscova a ordonat companiei Meta să oprească imediat activitățile Facebook și Instagram în Federația Rusă, pe motiv de „activitate extremistă”, informează „The Guardian”.

Solicitarea a fost făcută de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB), care luni a cerut unui tribunal din Moscova să interzicerea „imediată” a reţelelor sociale americane Facebook şi Instagram, în prima zi a unui proces pentru „extremism”. Acțiunea FSB a avut loc în contextul creşterii represiunii interne, după declanşarea ofensivei în Ucraina, transmite Agenția France Presse (AFP), preluată de Agerpres.

„Activităţile Meta (compania-mamă a Facebook şi Instagram) sunt îndreptate împotriva Rusiei şi a forţelor sale armate. Cerem interzicerea acestei companii şi obligaţia de a aplica această măsură imediat”, a declarat la audiere un purtător de cuvânt al FSB, Igor Kovalevski, citat de agenţia Interfax.

„Justiția lui Putin” a reacționat cu maximă rapiditate, dând satisfacție fostului KGB la numai câteva ore după ce acesta s-a adresat tribunalului!

- Advertisement -

Un procuror a cerut, la rândul său, interzicerea Meta, „din cauza unor semne evidente de activitate extremistă”. El a cerut totuşi exceptarea de la interdicţie a aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, care aparţine de asemenea companiei Meta.

Vineri, 11 martie, Parchetul rus ceruse definirea Meta ca „organizație extremistă”, măsură ce a deschis calea pentru interzicerea tuturor activităţilor acesteia în Rusia.

Cererea Parchetului a fostă făcută după decizia Meta de a permite mesajele violente contra armatei şi a liderilor ruşi, în legătură cu agresiunea militară a Moscovei în Ucraina.

- Advertisement -

Potrivit procurorilor ruși, Meta se face vinovată de „acţiuni teroriste” şi vrea să incite la „ură şi adversitate” împotriva ruşilor.

Un reprezentant al companiei Meta a declarat luni, la tribunal, că gigantul american şi-a modificat între timp regulamentul, pentru a interzice „rusofobia şi apelurile la violenţă”.

Instagram şi Facebook, la fel ca Twitter, fuseseră deja blocate în Rusia, unde sunt practic inaccesibile fără utilizarea unei reţele virtuale private (VPN).

De asemenea, site-urile a zeci de organizații media ruse şi străine, printre care și cel al BBC, au fost blocate.

Săptămâna trecută, serviciul de reglementare a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor, a acuzat gigantul american Google şi serviciul său video, YouTube, de „activităţi teroriste”, prima etapă spre o posibilă blocare a lor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* „Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* Jurnalista Tetiana Ceornovol, fostă deputată, distruge tancuri rusești la Kiev. Mamă a doi copii, Tetiana mânuiește un AK-47 și sisteme antitanc

* Barbarii putiniste: cetățenii din Mariupol sunt deportați forțat în Rusia, cei din Donbass sunt obligați să lupte contra Ucrainei!

* AUDIO. O bunicuță din Ucraina a lichidat 8 invadatori ruși. „I-a hrănit cu plăcinte cu otravă. Au zburat acasă în sicrie zincate”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Ucraina și-a anihilat cel mai mare trădător de la începutul invaziei ruse. „Omul lui Ianukovici” a fost arestat la Kiev. Asupra sa s-au descoperit arme automate, pistoale, muniție și grenade

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

* Artileria ucraineană l-a spulberat pe maiorul rus care bombardase casele civililor. Bestia a făcut crime și în Georgia (2008), și în Siria (2015)

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

* VIDEO. Cecenii lui Kadîrov se laudă cum, în strigăte de „Allahu akbar!”, mitraliază un bloc în care se află femei și copii

* A fost lichidat și comandantul adjunct al flotei ruse de la Marea Neagră, un ucrainean care-și trădase țara

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Femeia care a vrut să-l dea afară pe Vladimir Putin! De ce a fost acuzat liderul de la Kremlin

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -