Incredibil abuz al Jandarmeriei! Amendat pentru că i-a strigat lui Dragnea: „Infractorule, ai mai scăpat o dată!”

1
1982
Procesul-verbal întocmit de maiorul de Jandarmerie
Procesul lui Liviu Dragnea a dat ocazia Jandarmeriei să acționeze din nou în forță, abuziv, fără discernământ. Un protestatar a fost amendat cu 200 de lei doar pentru că i-a spus „infractor” lui Dragnea.
Jandarmeria a mobilizat forțe masive pe parcursul procesului de luni, de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Momentele critice au fost la sosirea și la plecarea liderului PSD, când jandarmii au intrat în panică și au luat decizii aberante.
Ionuț P. (45 de ani) a asistat la procesul lui Dragnea, în sala de judecată, fiind vorba de o ședință publică. La final, când liderul PSD părăsea sediul ICCJ, Ionuț s-a apropiat de grupul de ziariști și i s-a adresat lui Dragnea: „Infractorule, ai mai scapat o dată!”
Ce s-a întâmplat? Povestește Ionuț: „Imediat am fost luat de un jandarm, un maior, și condus în spatele clădirii, unde se află niște birouri. Am fost amendat cu 200 de lei. L-am întrebat pe jandarm de ce mă amendează. I-am spus că e dreptul meu la liberă exprimare – nu am jignit, nu am înjurat – și l-am atenționat că face un abuz. El mi-a scris în procesul-verbal exact ceva care ne arată direcția în care ne îndreptăm – Belarus!”
Ce a scris jandarmul în procesul-verbal, ca justificare pentru amenda aplicată lui Ionuț: „Susnumitul a proferat expresii jignitoare unei persoane de sex masculin – «INFRACTORULE, AI MAI SCĂPAT O DATĂ!» -, pe un ton ridicat, fapt pentru care a lezat demnitatea acestuia”.
Ionuț va contesta în instanță amenda, pe care o consideră abuzivă. „Nu e vorba de sumă, ci de principii. E o acțiune de intimidare. Măcar dacă era vreun tablagiu, dar e ditamai maiorul! Cum poți să scrii așa ceva într-un proces-verbal când ai gradul de maior? Trebuie dată o lecție Jandarmeriei, pentru că de când e condusă de slugile lui Carmen Dan, te amendează și dacă respiri. Nu ai voie să zic nimic de Marele Conducător, că te și arde Jandragneria la buzunar. Cu ce l-am jignit eu pe Dragnea? Nu eu spun că e infractor, instanța a spus-o, în dosarul «Referendumul». E infractor, domnule maior! O spun de o sută de ori, poate înțelegi și dumneata!”
Mai mult, Ionuț vrea ca maiorul să răspundă penal. „Îi fac plângere penală la Parchet, pentru abuz și încălcarea drepturilor garantate de Constituție”.

CITIȚI ȘI:

Teroare PSD-istă la Înalta Curte. Jandarmii, ca în 10 august, au lovit cot la cot cu interlopii

* Asaltul hoardelor PSD-iste: Dragnea şi-a adus galeria la procesul de la Înalta Curte pentru a pune presiune pe judecători

1 COMENTARIU

  1. Șefii jandarmeriei care erau copii in 1989 sa se ducă la Cimitirul Eroilor din București și sa se uite pe crucile morților ce vârste tinere erau in sângerosul Decembrie 1989!
    Trebuie sa fie demiși de urgentă! Niște maimuțoi îmbrăcați in haina militară care tin spatele infractorilor de la acest partid extrem de toxic PSD si care-și bat pur și simplu joc de romani!!! Libertatea de exprimare este cuvântul de lege !!!!! Dar nu și pentru ei care doar mimeaza democrația și pe care nu o înțeleg deloc! La ce nivel de pregătire au este evident ca nu au cum s-o înțeleagă!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here