Victorie de etapă pentru Dragnea: sentință amânată până pe 20 mai. Liber pentru PSD-ALDE la continuarea asaltului asupra justiţiei

3
2734

Instanţa a pus capăt unei zile de coşmar, pentru toată lumea, dar aprinsă de oamenii aduşi în stradă de PSD, la procesul lui Liviu Dragnea de la Înalta Curte.

Soarta lui Liviu Dragnea în procesul în care a fost deja condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare se amână din nou. Ultimul termen: 20 mai, cu nici o săptămână înainte de alegerile europarlamentare.

Noul răgaz îi va permite liderului PSD să devasteze România, democraţia, justiţia însăşi, care dă semne de slăbiciune urmare a asaltului la care este supusă de doi ani şi jumătate.

Decizia de azi este o nouă victorie de etapă pentru Dragnea. El capătă astfel timp inclusiv pentru a continua presiunile privind emiterea mult-doritei ordonanţei de urgenţă, amânată de cuplul Dăncilă-Toader.

În plus, Dragnea capătă timp pentru a grăbi adoptarea în Parlament a modificărilor la Codurile penale, care l-ar putea scăpa de condamnare.

A atacat justiţia în casa ei

Liviu Dragnea și-a încheiat depoziția din sala de judecată cu un atac direct la justiţie, susţinând că nu probele au contat în judecata de până acum a cazului, ci… POLITICUL!

Liviu Dragnea a declarat în faţa completului de 5 judecători: „Vreau să fac câteva comentarii cu privire la motivare, la faptele care mi se impută. Dacă o să fiu condamnat aș vrea să știu pentru ce. Afirm că sunt nevinovat. Nu am știut că cele două doamne nu merg la serviciu. Am considerat și consider că este un dosar politic”.

Judecător: Știți dacă desfășurau activități acolo?
Liviu Dragnea:

  • Eu nu eram șomer, munceam până noaptea târziu. Nu întrebam de voluntari. Nu am avut niciodata angajati la partid. În afara de participarea la aceste întâlniri nu mai mergeam la sediu pentru că nu aveam de ce. Pe Stoica si Botorogeanu le-am văzut. La unele sedinte erau prezente, la altele nu. La PSD Teleorman nu erau angajati sau secretara. Fiind în opoziție, cam bătea vântul prin sediile PSD. Oamenii erau foarte speriați atunci de Băsescu.
  • Nu am coordonat activitatea acestei direcții. Nu se află în subordinea mea, ci a Consiliului Județean, potrivit legii. Atributiile de coordonare le aveau colegiul director si secretarul județului. El era președintele colegiului director. Aceste aspecte erau prevăzute de dispozițiile legale. Niciun presedinte de CJ nu mergea să controleze instituțiile din subordinea CJ. Atribuțiile de sancționare era a conducerii Direcției. Direcția se află în subordinea CJ. Directorul Direcției era sub autoritatea CJ.

Judecător: Aţi discutat cu Stoica sau Botorogeanu (n.r. – cele două angajate plătite la ordinul lui Dragnea de Direcţia Copilului Teleorman, care au recunoscut că lucrau la PSD) să se angajeze la acestă direcție?

Dragnea: Nu am avut nicio discuție pe aceasta temă, prin care să le spun să se angajeze la Direcția Județeană, iar în fapt să lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva să le angajeze.

Judecător: Ați vorbit cu Alesu Floarea despre cele două inculpate?
Dragnea: Nu am avut asemenea discuții despre cele două angajate.

Judecător: Este adevărat că în 2008 Alesu a venit la dvs. să discute despre cele două?

Dragnea: Categoric nu. Nici în 2009. Adică eu să le spun lui Stoica și Botorogeanu să se angajeze la Direcția respectivă și în fapt să lucreze la PSD. Nici nu am cerut cuiva să le angajeze. Nu am avut discuții cu Alesu Floarea despre situația celor două, nici cu alți angajați. Nu este adevărat că în 2008 Alesu Floarea a venit la mine să discute despre cele două, nici în 2009.

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. sa plece infractorii din justitie care iau mita de la gasca de infractori pesedisti aldisti sa ma kak in Justitia din Romania si prostii care locuiesc in acesta tara de kakat

  2. Domnule Ciocazanu, faceti-va datoria de jurnalist. Faceti publice numele acestor 5 judecatoare lase si nesimtite, ce achitari si condamnari au dat si cui, faceti publice fotografiile lor daca sunt deja pe siteurile instantelor pe unde au fost angajate sau la ICCJ, cautati-le la averi, cautati-le afacerile in care le sunt implicati sotii, copiii si parintii, publicati toate luarile lor de pozitii, verificati daca au facut declaratii politice de sustinere a vreunui partid, daca au fost invitate la televizor. Societatea civila trebuie sa stie cine au fost carpele care au pus cruce justitiei si atunci cand opozitia va ajunge la putere sa puna presiune pe ei sa taie absolut toate pensiile speciale ale magistratilor! Nu este nedrept pentru magistratii corecti, ei trebuiau sa fie mai destepti ca dragnea si PSD cu 5 minute si dupa OUG 13 nu trebuiau sa doarma un minut pana cand dragnea si camarila nu erau bagati la puscarie. In schimb dand dovada de prostie au lalait-o pana cand si Kovesi a fost demisa si intreaga justitie a fost ingenunchiata! Niciunul dintre judecatori si procurori nu isi merita salariiile si pensiile mari, pentru ca inainte de a fi slugi sunt prosti, nepregatiti profesional,! OUG 13 l-a avut ca beneficiar pe dragnea iar ca tinta DNA si justitia, magistratii au dat dovada de prostie nereactionand imediat, ca Slava Domnului nu iti trebuie multe probe sa demonstrezi ca dragnea si camarila sunt niste hoti cu legaturi cu clanurile interlope. Dar daca tu ca judecator si procuror stai domol ca malaiata sperand ca te salveaza poporul si iti face poporul slujba, meriti tot ceea ce ti se intampla. Poporul roman nu merita sa plateasca salarii de lux si pensii pentru niste trantori, complici ai infractorilor! Este un moment greu, insa aceasta furia va ramane si va garantez ca daca cand ajunge la guvernare opozitia face un referendum ca toti magistratii si judecatorii CCR sa fie bagati direct la inchisoare fara proces, poporul va vota da. Pentru ca ne-am saturat de justitia asta parsiva care baga la inchisoare nefericitii care fura o gaina de foame si se face pres in fata politrucilor care fura banii celor care au nevoie de asistenta sociala!

    • dr. Franjo GLAVINA - fost combatant HOS-HVO pt. independenta Croatiei - Art. 40, Alin. 2 din CONSTITUTIE - PSD-ALDE IN AFARA LEGII!

      MIHAI, PERFECT AI ZIS! DACA DRAGNEA NU VA INTRA IN PUSCARIE VOM AVEA RAZBOI CIVIL! SUNT GATA SA MOR PT LIBERTATEA COPIILOR MEI! SUNT MEDIC CHIRURG SI FOST COMBATANT HOS – HVO pt. INDEPENDETA CROATIEI. ESTE VREMEA SA FORMAM COMITETE DE AUTOAPARARE INARMATE! DACA BESTIILE PSD-ALDE FILO-RUSE, ANTI-UE, ANTI-NATO IL VOR AVEA PE DRAGNEA IN LIBERTATE ORI PLECAM TOTI CEI CE IUBIM DEMOCRATIA DIN ROMANIA ORI LUPTAM AICI PT LIBERATATEA COPIILOR NOSTRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here