Exact ca Ceaușescu la Târgoviște! Dragnea: „Nu am încredere în DNA, nu răspund la întrebările DNA!”

2
815
După 30 de ani: Nicolae Ceaușescu - Liviu Dragnea

Deranjat de câteva întrebări directe și precise ale procurorului DNA (o doamnă bine pregătită), Liviu Dragnea a adoptat tactica lui Nicolae Ceaușescu de la Târgoviște, 25 decembrie 1989.

„Nu am încredere în Direcția Națională Anticorupție. Nu răspund la întrebările doamnei de la DNA!”, a replicat șeful PSD, nervos, când nu avea un răspuns credibil la întrebările acuzării.

Scena seamănă izbitor cu cea de la procesul soților Ceaușescu, desfășurat într-o unitate militară din Târgoviște pe 25 decembrie 1989. De altfel, există trei asemănători teribile între Ceaușescu 1989 și Dragnea 2019.

1. Nu recunoaște autoritatea Justiției

Nicolae Ceaușescu, 1989: „Nu recunosc acest tribunal! Nu recunosc niciun tribunal în afară de Marea Adunare Națională! Nu răspund decât în fața Marii Adunări Naționale, a poporului! Răspund în fața clasei muncitoare. În fața loviturii de stat nu răspund celor care au chemat armatele străine în țară. Nu răspund!”

Liviu Dragnea, 2019: „Nu am încredere în Direcția Națională Anticorupție. Nu răspund la întrebările DNA!”

2. Nu recunoaște acuzațiile

Nicolae Ceaușescu, 1989: „Tot ceea ce s-a spus aici sunt falsuri, provocări. Puteți face orice mascaradă, nu recunosc”.

Liviu Dragnea, 2019: „Dacă o să fiu condamnat, mi-aș dori să știu pentru ce. Dacă e să fii condamnat și să nu știi pentru ce… Afirm și în încheiere că sunt total nevinovat și, indiferent ce decizie veți lua, eu nu am purtat asemenea discuții, nu am știut că cele două nu se prezentau la serviciu”.

3. Devine vizionar

Nicolae Ceaușescu, 1989: „Cine a dat lovitura de stat poate să împuște pe oricine! România va trăi în veci de veci. Toți trădătorii, oricâți vor fi… Va trăi România și poporul român liber, nu cu trădătorii!”

Liviu Dragnea, 2019: „Acest dosar este unul politic și sunt convins că timpul îmi va da dreptate!”

Există, totuși, și o mare deosebire: în cazul lui Ceaușescu era un proces-mascaradă, cu încălcarea tuturor normelor procesuale. În cazul lui Dragnea au fost respectate toate procedurile, ba chiar apărarea a abuzat de tertipuri avocățești.

În consecință, procesul lui Ceaușescu (de o complexitate mult mai mare, pentru fapte mult mai grave, precum genocidul și subminarea economiei naționale) a durat o oră și 20 de minute, iar procesul lui Dragnea a durat câțiva ani.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Da, in lungirea impardonabila a unui proces atat de simplu consta halul de prostie si de alienare in care a fost adus poporul roman, dupa 30 de la schimbarea, chipurile, a regimului !!!
    E o bataie de joc ca justitia a ajuns sa fie umilita si demantelata ca institutie de catre mafia pcr-ista care a taiat si a spanzurat dupa ’89 ca in codru, profitand de distragerea atentiei maselor cu tot felul de mizerii mass media care a spalat pe creier o populatie si asa naucita de comunism!!! Eu ii acuz pe mafiotii pcr-isto-securisti de toata lipsa de grija pentru mersul treburilor in economie, in justitie, in cultura, in afacerile externe, in tot ce tine de progresul tarii care pe ei nu i-a interesat aproape deloc, au pastrat doar aparentele ca avem un stat dar ei, organizati in haite de hoti au supt tot ce era de supt!!! Acest Dragnea este un protagonist tipic de om de partid, fara scrupule, smecher, care vorbeste ca un taran pentru a crea impresia de familiaritate cu masele de oamnei saraci pe care vrea sa-i prosteasca si sa-i exploateze in continuare ca masa de manevra pentru partidul grup infractional organizat pe care il conduce !!! Iar Justitia este ca o frunza in vant, fiind la ordinele si la cheful acestui grup infractional organizat care-si spune PSD !!!

  2. Liviu Dragnea la pregătirea pe care o are trebuia sa dea dovada ca este bărbat ! Ne-a demonstrat ca fiin băgat in corzi inventează cu avocații tot felul de șmecherii de fapt niște găinării ca sa scape de pușcărie! Ma uitam in seara alegerilor prezidențiale cu Mircea Geoana câștigător seara dar marele perdant dimineața. Dar este interesant zâmbetul jegos a lui Luviu Dragnea care stătea in spatele lui Geoana și -i zâmbea de sub mustață. Marele combinator făcuse deja pactul cu Traian Băsescu!
    Exista o vorba românească care ne spune ca de ce ți-e frica nu scapi. Așa și cu individul asta de Liviu Dragnea care a adus PSD-ul de la 43% in Decembrie 2016 la nici 22% in Martie 2019. Este o realitate trista pe care Liviu Dragnea nici nu o recunoaște domnia sa trăiește intr-o lume Paralela. Însă ce este mai îngrijorător ca cei de lângă Dragnea nu-și dau seama sau își dau seama ca o data cu căderea lui Dragnea cir dădea vu toții.
    De O noua conducere are nevoie PSD acum cu si fără Dragnea condamnat pentru la modul cum se prezintă partidul , la europarlamentare nu ca obține nici 20%! Se aude membri și șefi de filiale din județe ?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here