Asaltul hoardelor PSD-iste: Dragnea şi-a adus galeria la procesul de la Înalta Curte pentru a pune presiune pe judecători

0
3061

Imagini din lumea a treia. Sute de manifestanţi veniţi să-l susţină pe Liviu Dragnea au luat cu asalt trotuarul din faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cea care l-a condamnat deja pe liderul PSD la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi unde se judecă azi posibilul ultim termen în Dosarul Bombonica.

Cei veniţi se vede clar că au fost aduşi „cu japca” (termen folosit de Dragnea), feţele lor trădează lipsa de empatie pentru inculpat şi obligaţia de a fi acolo dată de situaţia personală a fiecăruia (angajat pe tarlaua baronilor, afaceri de partid, filiera Teleorman etc).

Pe pancartele lor fabricate după discursul din ultima vreme scrie ce am auzit deja de mii de ori repetat la televiziunile „roşii”: „Stop abuzurilor din justiţie”, „Opriţi noua Securitate” etc.

Avocatul Toni Neacşu, care îl apără pe Dragnea, a recunoscut ieri că azi ar putea fi ziua fatală pentru clientul său.

„Pe 15 aprilie, luni, se poate întâmpla absolut orice în sensul că se poate finaliza apelul, adică să se iasă în pronunţare, se poate da pronunţarea chiar în aceeaşi zi, se poate ieşi şi să se amâne pronunţarea o săptămână sau două pentru a depune concluzii scrise, după cum se poate foarte bine acorda un alt termen de judecată pentru pregătirea concluziilor scrise, finale sau poate interveni vreo altă solicitare de probatoriu, dar teoretic orice variantă este posibilă, inclusiv aceea ca instanţa să ne respingă toate cererile şi să constate dosarul în stare de judecată”, a declarat Toni Neacşu pentru G4Media.ro.

Dragnea a mizat săptămâna trecută pe o decizie favorabilă din partea Curții Constituționale în speța completurilor de 3 judecători de la ÎCCJ, care i-ar fi șters condamnarea de anul trecut. După două ședințe succesive tensionate, miercuri și joi, judecătorii constituționali au preferat să amâne însă o decizie, stabilind un nou termen pentru dezbateri în ziua de vineri, 19 aprilie.

Însă în eventualitatea unei condamnări, mâine, o decizie CCR favorabilă lui Dragnea, dar ulterioară condamnării, nu îl va mai ajuta pe liderul PSD şi nu îi va permite acestuia să atace sentinţa definitivă printr-o cale extraordinară, a explicat avocatul Toni Neacşu.

Sluga-Tudorel n-a mai răspuns la comenzi cu OUG

Săptămâna trecută a fost una grea pentru Liviu Dragnea! În planificarea lui, trebuia să fie săptămâna izbăvitoare, în care scapă de toate dosarele penale, printr-o simplă ordonanță de urgență. Dar a urmat un scenariu uluitor, în trei acte.

1. Miercuri, Dragnea a făcut presiuni teribile pentru ca Guvernul să adopte ordonanța de urgență care să-l scape de dosare, dar presiunile Europei au blocat ticăloșia.

2. Vineri, la Călărași, a răbufnit și l-a atacat dur pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu dă odată ordonanța salvatoare.

3. Sâmbătă, Toader i-a transmis clar lui Dragnea: nu are de gând să dea ordonanța!

Tudorel Toader a folosit Facebook pentru a-i transmite mesaje lui Dragnea. Iar liderul PSD trebuie să fi stat cu ochii pe pagina de socializare a ministrului Justiției, întrucât acesta a recurs la trucul său tradițional: după o oră, și-a șters fiecare postare (uneori cu avertisment, alteori nu).

Precizările lui Toader au venit după atacul de vineri al lui Dragnea. Liderul PSD declarase, furios: „Domnul Toader a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă, care de fapt nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată. Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine! (…) A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin ordonanţe de urgenţă, ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilinţă”.

Precizările lui Tudorel Toader

Prima precizare

„Simple precizări!

Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege.

PS: Legiuitorul poate să renunțe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluțiile declarate neconstituționale.”

A doua precizare

„O simplă precizare!

În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”

PS: această postare va fi ștearsă după o oră!”

De ce s-a speriat Dăncilă să dea ordonanţa pentru Dragnea: „Nu vrea să rămână o pată în istoria României”

Liviu Dragnea a declarat miercuri, 3 aprilie, că Tudorel Toader nu mai este asumat de PSD ca ministru al Justiției.

Liviu Dragnea a spus miercuri că cele două Coduri penale vor fi modificate de Parlament prin lege, lăsând să se înțeleagă că a renunțat la varianta unei ordonanțe de urgență. El a acuzat Guvernul că a păcălit Parlamentul pe acest subiect. ”Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, păcălit de Guvern, acum trebuie să lucreze”, a declarat Liviu Dragnea.

”Tudorel Toader nu e ministrul meu. A fost asumat de PSD, nu știu cât o să mai fie asumat de PSD. Se pare că PSD nu și-l mai asumă. Îl considerați prea important pe acest om, eu nu”, a mai spus liderul PSD despre Tudorel Toader, a cărui soartă în fruntea Ministerului Justiţiei pare pecetluită.

Interesantă e declaraţia „Parlamentul a fost păcălit de Guvern”. Guvernul nu e nimeni altcineva decât Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, în chestiunea de viaţă şi de moarte pentru liderul PSD: ordonanţele menite să-l scape de iminenta condamnare în Dosarul Bombonica.

Practic, Dragnea îi pune în aceeaşi barcă pe Dăncilă şi Tudorel: cea a „vinovaţilor” pentru neadoptarea OUG care l-ar putea salva.

De altfel, azi au apărut primele informaţii pe surse despre motivul pentru care Dăncilă n-ar merge înainte cu planul lui Dragnea privind „ordonanţele nucleare”.

„Dăncilă spune că nu vrea să rămână o pată în istoria României și că nu riscă activarea Articolului 7 în mandatul ei”, au relatat surse din PSD, cu privire la ordonanțele de urgență în domeniul justiției.

CITIȚI ȘI:

Sluga nu mai ascultă?! Tudorel îl „frige” pe Dragnea: „În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”

* Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

* Fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu, a doua scrisoare tăioasă către „profitorul” mincinos C. A. C. P. Tăriceanu

* PSD a trimis la Iohannis un general securist, fost adjunct al lui Virgil Măgureanu, deghizat în disident anticomunist!

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/281449849424401/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.