A început răfuiala în PSD: Ciolacu cere anchete, demisii și demiteri în cazul „azilelor groazei” din Voluntari, administrate de clanul Firea-Pandele

6
1657
Marcel Ciolacu a prins ocazia să torpileze ambițiile Gabrielei Firea

Marcel Ciolacu, președintele PSD și premierul României, a cerut vineri vinovați, anchete, demisiiși demiteri în cazul „azilelor groazei” din Voluntari, care erau administrate de apropiații clanului Firea-Pandele. Pare că acest caz atroce este speculat de liderul PSD pentru a scăpa de o grupare foarte influentă care-i putea periclita poziția.

Situația este destul de simplă. Marcel Ciolacu are ambiții prezidențiale, va candida în 2024 la postul de președinte al României.

Însă, deși sistemul îi face pârtie și-l împinge către această poziție, rezultatele sunt încă incerte. PSD n-a mai avut președinte al României din 2000, adică de aproape un sfert de secol.

Eliminarea Gabrielei Firea din prim-planul PSD i-ar veni mănușă lui Ciolacu

Dacă se va întâmpla să piardă alegerile, Ciolacu va fi într-o situație vulnerabilă în interiorul PSD. Și se teme de un posibil atac al clanului Firea-Pandele, cunoscut pentru cinismul, ferocitatea și ambițiile sale.

Dacă Firea ar reuși să devină candidata PSD-PNL la Primăria Bucureștiului și să câștige la vară un nou mandat, ea va fi într-o poziție foarte puternică. În această situație, mirosul sângelui de la un Ciolacu rănit de înfrângerea în alegeri ar fi semnalul că poate lansa atacul decisiv.

Așa că acum Ciolacu a găsit prilejul să dea o lovitură preventivă, scoțând-o pe Firea din circuit. În această cheie capătă sens și declarația războinică a lui Pandele – chiar dacă el și nevasta sa au atacat până acum doar USR-ul și pe Nicușor Dan, niște ținte evident false.

La România TV, Florentin Pandele – ai cărui apropiați administrau „azilele groazei” – a strigat: „Au fost controale în trei județe, în patru județe și au trimis 50 de Salvări în Voluntari, unde primar este soțul Gabrielei Firea. Nu ați văzut toate televiziunile, toată presa a dat ce anume? Ce să înțeleagă românul? A dat să înțeleagă că soțul Gabrielei Firea, primar în Voluntari, acceptă ceea ce au făcut nenorociții ăia acolo, iar Gabriela Firea este vinovatul de serviciu… Ce pot să mai spun acum? Pentru că totul este clar, totul este concentrat (!!! – a vrut să spună concertat – n. red.), totul este bine gândit! Este o regie bine pusă la punct. Astăzi au dat în presă că sora Gabrielei este și ea implicată. Ea, săraca, răspunde de zona educativă la copii. Nu mai știu ce să facă, îi aștept cu toate provocările. Credeți-ne, ne-au scos din bârlog! Ne-au scos din bârlog! Dacă își vedeau de treaba lor, poate sforăiam! USR-ul este distrugerea poporului român!”.

Ciolacu vrea urgentarea anchetei la azilele groazei din Voluntari și demiterea șefilor de la Asistența Socială care au acoperit ticăloșiile apropiaților clanului Firea-Pandele

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, n-a părut însă impresionat de victimizările clanului Firea-Pandele. Vineri, el a cerut demiterea conducerii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități. De asemenea, i-a cerut lui Marius Budăi, ministrul Muncii, să demită conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Ilfov. Marius Budăi, unul dintre principalii vinovați în această poveste – ministrul interzicând astă-iarnă controalele inopinate la azilele controlate de apropiații Gabrielei Firea – este astfel absolvit de Ciolacu, ceea ce arată că premierul caută doar să-și facă imagine și să rezolve anumite răfuieli. Acesta i-a cerut Alinei Gorghiu, ministrul Justiției, să intervină la DIICOT și să urgenteze ancheta.

Câteva idei din discursul lui Ciolacu

„Am văzut ce s-a întâmplat în acele azile ale groazei, așa cum au fost denumite pe bună dreptate de către presă. Oameni în vârstă, bolnavi și vulnerabili, care, în loc să fie ajutați, au fost torturați. Eu, personal, vă spun sincer nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracțional organizat, cu complicitatea unor funcționari, trebuie să răspundă cât mai repede. (…)

Vreau să fac, nefiind în atribuțiile mele de premier, un apel la Conducerea Consiliului Județean Ilfov și la conducerea Primăriei Sector 3 să destituie de urgență conducătorii DGASP-urilor locale pentru că aveau atribuții directe în ce privește funcționarea și calitatea serviciilor către persoanele vârstince, copii sau persoane cu dizabilități.

De asemenea doresc destituirea din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, această instituție având un corp de control și în atribuții clare de a controla ceea ce se întâmplă în aceste cntre de îngrijire.

Constatăm că sunt trei instituții una locală și două centrale care aveau atribuții de control și s-a ajuns unde s-a ajuns. (…)

Rog ministrul de interne să solicite Poliției Române clarificări, de ce nu s-au luat măsuri, lucrurile fiind cunoscute de mai multe vreme. Neluându-se măsuri, s-a ajuns la o autorizare definitivă a acestor centre.

Vreau ca și prioritate, la toate autorităților cu atribuții de control, o verificare în toată țara a tuturor acestor centre de stat sau particulare, în ceea ce privește asistența pentru copii, persoane vârstnice și cu dizabilități. Să pună umărul Poliția Română, Direcția de Sănătate publică, ANSVSA, ANPC”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răzbunătoare, Firea a făcut presiuni asupra purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după ce acesta criticase dur fariseismul și cruzimea clanului Pandele-Firea în „azilele groazei” din Voluntari

* Sora Gabrielei Firea trebuia să oprească atrocitățile din „azilele groazei”! Ca șefă la Serviciul de Protecție Socială Voluntari, la ea se opreau toate reclamațiile venite de la rudele bătrânilor torturați. În funcție a numit-o cumnatul Pandele

* Clanul Pandele-Firea a descoperit vinovatul pentru „azilele groazei” din Voluntari: Nicușor Dan! Bolboroseala ineptă a primarului din Voluntari. Cică primarul Capitalei e plătit de străini să distrugă Bucureștiul!

* Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

La inaugurarea podului peste Dunăre de la Brăila, făcut de japonezi și italieni pe banii UE, Ciolacu a ținut un discurs cu iz suveranist, proclamându-l „un simbol al patriotismului economic” și „un proiect reușit al României”

Prima gafă externă de proporții a lui Ciolacu a pus România într-o situație penibilă: germanii au refuzat oficial cererea premierului PSD de a trimite trupe permanente

Ex-consilierul prezidențial Iulian Chifu a semnat o carte împreună cu un putinist dat afară de la Universitatea Uppsala pentru propagandă pro-Kremlin: „E un vechi prieten”

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

6 COMENTARII

 1. A inceput pe dracu sa-l pieptene. Totul este circ pentru prostimea votanta. Firea-Pandele sunt clan mafiot extrem de puternic si care cotizeaza masiv la partid. Cine a vazut Ciolac peste Pupaza?

 2. Adevărata răfuială în Partidul Bolșevic PCR-USL-AUR va începe când va cădea Bolșevicia Mare 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. SINISTRA gorghiu A GASIT SURSA PRINCIPALA A RELELOR DIN romania: LIPSA EDUCATIEI JURIDICE.
  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  ADICA INFRACTORILOR PARTIDULUI SI SECURITATII LE LIPSEA „EDUCATIA JURIDICA” .

 4. Libertatea:
  Ororile în căminele de bătrâni din Voluntari au continuat și după dezvăluirile din presă. Beneficiarii, bătuți și ținuți în condiții inumane, sub monitorizarea procurorilor: „I-a dat cu aia de inox de e neagră toată”
  Citeşte întreaga ştire: INTERCEPTĂRI. Ororile în căminele de bătrâni din Voluntari au continuat și după dezvăluirile din presă. Beneficiarii, bătuți și ținuți în condiții inumane, sub monitorizarea procurorilor: „I-a dat cu aia de inox de e neagră toată”

  ASTEAPTA CINEVA CEVA DE LA „organe” ? DEL LA „speciali” ? ALTCEVA DECAT SA NE SPOLIEZE SI SA NE EXETERMINE ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here