Încă un sondaj dubios scos din joben de Pieleanu la comanda PSD: mai nou, pe primul loc în preferințele românilor ar fi Geoană, Ciucă și Rafila!

1
3307
Mircea Geoană, actualul adjunct al NATO, pe vremea când mânca mititei cu Marian Vanghelie. Acum e prezentat de institutul lui Pieleanu drept cea mai de încredere personalitate pentru români

Pe piață a fost aruncat încă unul din sondajele îndoielnice făcute de Avangarde (Marius Pieleanu) la comanda PSD și din care rezultă tendințe și preferințe cel puțin ciudate ale poporului român. Institutul de sociologie pretinde că sondajul s-ar fi făcut în perioada 22-29 martie, iar din răspunsurile românilor ar rezulta că PSD ar lua 35% din voturi, cele mai apreciate personalități ar fi Rafila, Geoană și Ciucă, iar dintre liderii de partide, Ciolacu ar fi cel mai demn de încredere.

Un mare semn de întrebare se ridică în privința rezultatelor publicate la întrebarea privind încrederea pe care o au românii în politicieni și personalități.

Primele locuri ar fi ocupate de Alexandru Rafila, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă, toți fiind cotați la 34%, ca să fie mulțumită toată lumea.

Prezența lui Mircea Geoană în top este foarte puțin plauzibilă. Fostul președinte al PSD a dispărut de multă vreme din prim-planul politicii. El a reapărut destul de insistent în ultima lună, de când rușii au invadat Ucraina, pentru că este adjunct al secretarului general al NATO, dar nu se poate spune că a făcut sau a spus lucruri atât de remarcabile încât să fie cea mai credibilă personalitate din România. Geoană a rămas, mai degrabă, cu o imagine negativă din perioada în care a candidat la președinția României, în 2009, și a pierdut “la mustață” în fața lui Băsescu, deși a fost susținut de oligarhi precum Dan Voiculescu, Dinu Patriciu și Sorin Ovidiu Vântu.

Prezența premierului Nicolae Ciucă în fruntea topului e, de asemenea, chestionabilă. Situația din România nu e deloc una bună, iarna a trecut fără ca Guvernul și Parlamentul să ia măcar o singură măsură realmente eficientă pentru a proteja populația de explozia prețurilor la gaze și electricitate, micile companii dau faliment pe capete și inflația este galopantă. Deși Ciucă beneficiază de o foarte agresivă susținere a posturilor de televiziune, această imagine pozitivă nu poate înlocui totuși banii care trebuie plătiți efectiv la cumpărături sau când vin facturile.

Puțin credibile sunt și „scorurile” lui Marcel Ciolacu – 30% încredere și Klaus Iohannis – care ar fi revenit la 23%.

Despre Mircea Geoană se știe încă de astă-toamnă că, în unele cercuri apropiate de Iohannis și coaliția PSD-PNL, este luat în calcul pentru a fi propulsat președinte al țării în 2024. Generalul Nicolae Ciucă este și el zilele acestea pe cai mari în PNL, unde urmează să-i ia locul lui Florin Cîțu ca președinte.

Sondajul Avangarde are și o secțiune rezervată partidelor. Potrivit acesteia, clasamentul preferințelor politice ar arăta, în acest moment, astfel:

– PSD – 35%
– PNL – 16%
– AUR – 15%
– USR – 12%

Și acesta trebuie privit însă cu foarte mari rezerve, date fiind antecedentele institutului care publică aceste „scoruri” și partidul la comanda căruia s-a făcut acest sondaj (PSD).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trompetele Rusiei pregătesc circul anti-Zelenski în Parlament. Șoșoacă și Coarnă s-au ploconit la Ambasada Rusiei, AUR dă comunicate ultimative

* Rușii au mințit din nou: nu se retrag din regiunea Kiev, ci atacă violent capitala Ucrainei. Lupte grele la Kiev și Cernihiv

* Fost comandant NATO: „Cât timp Putin se află la Kremlin, nu poate exista pace în Europa“. Generalul britanic consideră retragerea rușilor de lângă Kiev “o recunoaștere a eșecului”

* „În apropierea biroului președintelui Zelenski s-au tras 4 focuri de armă. Rușii nu încetează să încerce să-l asasineze”

* „Durii lui Putin” i-au otrăvit pe negociatorii ucraineni și pe Abramovici! „Nu exista intenţia de a ucide, a fost doar un avertisment”

VIDEO. Discursul istoric al lui Joe Biden în Polonia. „Ucraina nu va fi niciodată a Rusiei, nu vă temeți!” / „Voi, poporul rus, nu sunteți dușmanul nostru!”

„Șoigu e în stare critică din cauza otrăvirii ordonate de Putin!” Ministru interimar la Apărare a fost numit un general de 73 de ani, veteran al războiului din Afganistan

VIDEO. „Măcelarii” ceceni din Mariupol sunt conduși de ucigașul lui Boris Nemțov, opozantul rus asasinat în 2015 la comanda lui Putin

Al 7-lea general rus căsăpit de ucraineni într-o lună de război. Generalul Rezanțev era „comandantul de aur al Kremlinului”

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Deportări ca pe vremea lui Stalin: ucrainenii sunt duși de ruși pe insula Sahalin din Extremul Orient, în Pacific!

Un militar rus s-a înfuriat pe comandantul său și a trecut cu tancul peste el! Brigada condusă de colonelul Medvedev pierduse 50% din personal pe frontul ucrainean

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Radu Banciu, declaraţii scandaloase despre naţionala feminină a României: “În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări”

* 40 de filiale PNL (din 49) vor să-l schimbe pe Cîțu cu premierul Ciucă la șefia partidului, după numai 6 luni de când a fost ales

1 COMENTARIU

  1. Sondajele inseamna manipulare. Cel mai bun sondaj este in ziua votului, restul e can-can pentru fraieri. Sa ai incredere in Rafila, Geoana, Ciuca, denota o slaba pregatire profesionala, lipsa de analiza in detaliu, lipsa de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here