Încă o „săgeată” a Chinei e adusă de PSD în Guvern. Trecută pe la Academia SRI, Simona Bucura-Oprescu laudă regimul comunist din Beijing și vrea Institut Confucius la Pitești

6
1956
Simona Bucura-Oprescu, propunerea PSD pentru Ministerul Muncii, a avut în decembrie anul trecut un discurs absolut dubios în fața ambasadorului Chinei la București. PSD-ista a vorbit de "parteneriat strategic" cu China, exact ce voiau Ponta și Dăncilă până acum câțiva ani

Simona Bucura-Oprescu, persoana propusă de PSD să-i ia locul lui Marius Budăi la Ministerul Muncii, are toate semnalmentele unui om conectat la interesele Chinei în România. Și ea trecută pe la Academia SRI, piteșteanca a fost lansată pe orbita politicii de Constantin Nicolescu, fostul baron PSD de Argeș, iar de o perioadă dă semnale insistente că este în sfera de influență a regimului comunist de la Beijing, ostil democrațiilor occidentale, UE, SUA și NATO.

Simona Bucura-Oprescu este deputată PSD, fiind aleasă în județul Argeș – un fief al acestui partid –, și se află la al treilea mandat. Nu s-a remarcat niciodată prin inițiative semnificative pentru oamenii din județ care au trimis-o în Parlament ori pentru români, în general.

În schimb, are „studiile” obligatorii în PSD și PNL ca să accezi la funcții: a fost prelucrată de instituțiile de forță. A încăput mai întâi pe mâna Ministerului de Interne, făcându-și studiile postuniversitare la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, apoi a luat-o SRI-ul, trecându-și în palmares și Academia Națională de Informații Mihai Viteazul.

Acest traseu „patriotic” n-a împiedicat-o pe Simona Bucura-Oprescu să cârmească împotriva intereselor statului român, către sfera de influență chineză. Think-tank-ul CEPA semnala, dealtfel, într-un raport publicat anul trecut, că „segmente prietenoase” din conducerea PSD sunt ținta Chinei, care încearcă să-și subordoneze elitele românești.

G4Media.ro scrie că Simona Bucura-Oprescu a ținut în 2022 un discurs, în fața ambasadorului chinez Sa Han Chunlin, în care a spus nici mai mult, nici mai puțin decât că România are parteneriat strategic cu China! Afirmația este o prostie uriașă, care arată de fapt nivelul parlamentarilor români. La ora când a spus această gogomănie, Simona Bucura-Oprescu era deja deputat de 10 ani, fără să fi învățat măcar care sunt interesele strategice ale României.

Țările cu care România are parteneriate strategice se pot găsi foarte ușor pe site-ul Ministerului de Externe. Acestea sunt: Statele Unite ale Americii, Azerbaidjan, Coreea de Sud, Franța, Bulgaria, Italia, Japonia, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Ungaria, Spania, Moldova.

Nu e foarte clar, totuși, dacă deputata PSD a făcut afirmația din prostie sau cu intenție, pentru că ea a mers, în respectiva cuvântare, mult mai departe de atât, lăudând China și spunând că apreciază foarte mult intenția regimului de la Beijing de a face un Institut Confucius la Pitești. Institutele Confucius s-au dovedit, atât în România, cât și în alte țări, niște focare de propagandă a regimului comunist sub masca unei aparente popularizări a culturii chineze.

Puterea regimului dictatorial din Beijing în Parlamentul României e deja atât de mare încât majoritatea PSD-PNL din Senat a respins recent o lege prin care se prevedea punerea sub control a Institutelor Confucius. Un raport american avertizează explicit că aceste așa-zise institute sunt folosite de China pentru a recruta profesori și studenți români ca agenți ai Beijingului.

În acest context, declarațiile făcute de Simona Bucura-Oprescu în decembrie anul trecut pot fi înțelese mai clar: Relaţiile dintre România şi China sunt relaţii consistente în baza parteneriatului strategic pe care îl avem (…). Mulţumim pentru faptul că în mod constant aveţi o colaborare excelentă cu comunităţile locale din România, iar că în Argeş poarta de intrare a Chinei este oraşul Mioveni. Apreciem preocuparea dumneavoastră şi pentru partea de mediul de afaceri şi pentru dorinţa de a pune în comun Argeşul şi regimul din China şi pentru partea de sănătate prin colaborarea cu Spitalul de la Mioveni şi pentru partea de educaţie şi apreciem foarte mult că intenţionaţi ca şi la Piteşti să fie un Institut Confucius”.

În Guvern mai există deja cel puțin un om suspectat că e sub influență chineză și care a adus daune masive României: Adrian Câciu, pus de PSD mai întâi ministru de Finanțe, apoi ministru al Proiectelor Europene! Câciu a făcut reclamă pe bani pentru firma chineză Huawei, în 2021. Compania a fost acuzată de SUA și UE de spionaj economic și militar pentru Guvernul chinez, fiind supusă unor sancțiuni.

Câciu este ministrul de Finanțe care a greșit calcularea bugetului României pe 2023, astfel că deficitul estimat până la sfârșitul anului este de 100 de miliarde de lei! La capătul primelor 5 luni, deficitul țării ajunsese deja la 37 de miliarde.

Cu toate acestea, PSD continuă să promoveze către funcții în alte oameni de acest tip – atât în Parlament, cât și în Guvern.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

6 COMENTARII

  1. Mai bine era s-o pună direct pe tovarășa dulce ca mierea, Maria Zaharova 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Cum sa desființezi ministerul ? „Se schimbă doar buzunarul în care curge robinetul.” 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  3. Urmasii criminalilor din 1989 si ai securitatii continua sa jefuiasca si distruga Romania asa cum li s-a ordonat. O haita de nemernici sustinuta de presa ticaloasa – cum e DIGI24, HNews si alte slugi ca ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.