Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

9
2187
Gabriela Firea

Gabriela Firea și-a dat demisia din Guvern și s-a suspendat din funcția de președinte al PSD București, vineri, în urma dezvăluirilor despre „azilurile groazei” din Voluntari, controlate de rețeaua sa. Decizia a fost anunțată în urma întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Firea rămâne însă senator și prim-vicepreședinte al PSD.

Joi, Gabriela Firea a împlinit 51 de ani. De aceea, doar Marius Budăi a fost chemat de conducerea PSD pentru a fi convins să-și dea demisia din funcția de ministru al Muncii și Protecției Sociale.

Vineri, Mrcel Ciolacu i-a cerut și Gabrielei Firea să plece din Guvern, pentru că prezența sa ca ministrul al Familiei, Tneretului și Egalității de Șanse aduce mari daune de imagine Guvernului și partidului.

La scurt timp după depunerea demisiei la Secretariatul General al Guvernului (SGG), Gabriela Firea a postat pe Facebook un lung text explicativ, care, evident, era pregătit dinainte.

Mesajul Gabrielei Firea este o mostră de fățărnicie, minciună și rea-credință, de caracter josnic. Senatoarea PSD spune că pleacă din Guvern pentru că „incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut”, „îmi pare rău pentru fiecare om în suferință” și „mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie”, în vreme ce Nicușor Dan este „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”!!!

Mesajul halucinant al Gabrielei Firea

„Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu «de la televizor» știu asta. Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva?

Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități.

Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur. Martor este Dumnezeu și martori sunt toți cei care mă cunosc personal, atât pe mine, cât și pe soțul meu, și familia mea, că această imagine arătată publicului cu atâta înverșunare și cheltuială nu este cea reală.

Am fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodez prin suma faptelor bune pe care le-am făcut și prin conduita mea.

Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni!

Prietena și colega mea Ligia m-a urmat peste tot, în drumul profesional. Am muncit împreună până la epuizare, până la boală. Am plătit amândouă cu afecțiuni grave stresul acumulat la televiziune, în politică, mai ales la primărie. Ea plătește, la rândul ei, tot pentru că a avut încredere în oameni. A vrut să ajute. Nu să facă bani, nu să facă rău.

Pe unde a venit Ligia cu mine, la diferite job-uri, în ultimii ani, a venit și acel bărbat acuzat, să o ajute pe ea, și pe alți colegi. Ca șofer, ca om bun la toate. L-a sprijinit la început să-și facă o asociație, dar NU a activat în acele centre. Nu a știut că sunt nereguli! Cu atât mai puțin eu, NU am avut niciun fel de legături și nu aș fi putut accepta ca unei persoane să i se întâmple ceva rău!!

Când a apărut primul articol despre cămine, i-am încetat contractul la biroul parlamentar.

Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea – care a lucrat doar pentru Serviciul de copii – NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre. Am fi reacționat, cu certitudine, am fi apărat viața și demnitatea acestor oameni!

În aceste 10 zile de război total pentru demolarea mea și mai puțin pentru aflarea adevărului, am observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes: să se arunce cât mai mult noroi spre mine, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra mea și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.

Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate.

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură!

Am înțeles că sunt oameni politici care nu fac mai nimic, ba chiar blochează și proiecte începute, dar care sunt susținuți pentru că aparțin unui grup, unui interes. Eu nu aparțin niciunui interes!

Dar, fiecare ne ducem crucea!

De aceea, am decis, cu mare regret, dar hotărâtă și cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcția de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Nu am de ce să mă rușinez, nu am nicio vină, nu aș fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană și să nu reacționez.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile.

Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităților, au confiscat mesajele publice și au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor.

Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristețe, față de tot ceea ce am făcut și puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, și din funcția de Președinte al Organizației PSD București, din care mă suspend o perioadă limitată.

Și, cum în Biroul Permanent Național am reprezentat în primul rând Capitala, chiar dacă am promovat cu mare drag proiecte pentru întreaga țară, înțeleg să mă retrag pentru aceeași perioadă.

Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general.

Voi continua toate inițiativele pentru oameni, în special pentru copii, tineri, femei din Senatul României, alături de colegii mei din grupul social-democrat. Nu îmi este greu să o iau de la început, să fac eforturi din nou ca simplu parlamentar, fără funcții politice sonore deocamdată. E o onoare pentru mine să fiu de folos românilor, familiei mele politice, colegilor mei.

Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți, care credeți în curățenia mea, prietenilor, colegilor din țară primari, parlamentari, președinți de consilii județene care mi-ați trimis mesaje personale de susținere, colaboratorilor și tuturor celor care mi-au trimis un gând bun, cât de scurt.

Politica este uneori grea și urâtă, dar este singura care poate schimba ceva în bine, în timp, la nivel de societate, prin legi corecte pentru cetățeni.

Și știu că Dumnezeu ne dă fiecăruia cât putem duce. Nu, nu mă voi jena de credința mea și nu mă voi cenzura. L-am iubit și îl iubesc pe Dumnezeu cu toată ființa mea. Doar EL știe ce este în sufletul și în gândul nostru! Doamne ajută tuturor!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cade primul cap mare pentru „azilele groazei”: Budăi a demisionat împins de Ciolacu. Firea e sub presiune, dar ține cu dinții de funcție

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Diversiune murdară a regimului PSD-PNL: încearcă să lipească „azilele groazei” de USR! Controale intense, puternic mediatizate de Mafia TV, în localitățile cu primari USR. La Brașov s-a dat amendă pentru 4 lămâi mucegăite

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

STENOGRAME. Noi dezvăluiri despre ororile clanului Firea-Pandele: bătrânii din „azilele groazei” erau jefuiți de pensii, case și terenuri

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”. Senatorul Guran i-a scos vinovați pe locuitori, spune că ei ar fi trebuit să intervină

Complicități scandaloase cu clanul Firea-Pandele în jefuirea bătrânilor. Zeci de case și terenuri primite moștenire de șeful PNL de la Asistență Socială Ilfov. Bătrânii erau siliți să-și cedeze proprietățile

* De necrezut: Antena 3 „CNN” încearcă să-l paseze la Nicușor Dan pe omul Gabrielei Firea care a condus „azilele groazei”! „Dezvăluiri incendiare” de la propaganda PSD

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

Jurnalista de casă a lui Cristoiu, angajată și la televiziunea lui Pandele, îi înjură pe cei indignați de „azilele groazei”: „Marș, ipocriților!”. Ulterior, Cora Muntean și-a șters postarea

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica lui Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

9 COMENTARII

 1. Orice comentariu pertinent îl poate face doar un psihiatru. Această persoană este literalmente iresponsabilă și fățărnicia emanată, cu fiecare declarație, o apropie izbitor de purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Zaharova. De fapt, eforturile de transformare a călăilor în victime sunt instrumente rusești de propagandă ce sunt utilizate cu măiestrie neîntrecută de trustul oligarhului media care a lansat-o și care o papușează și folosește, de atâția ani.

 2. Foarte corect.
  Intrebarea este insa ce este de facut pentru ca genul acesta de bolnavi psihici sa nu mai ajunga sa detina vreo putere in stat.
  Dupa cum se vede Udrea a scapat, Olguta Vasilescu a scapat si e pe functie, Dancila a scapat fara sa dea socoteala. Andronescu, Stanoiu si celelalte nici macar nu au fost deranjate. Nu este vorba doar de Firea.

  Asta e cea mai enervanta pt ca este o slujnicuta ce s-a visat Caterina I, triada neagra fiind mult prea evidenta.

 3. Delir, isterie, venin. Vaduva vesela a facut un troc urat mirositor. A ales sa plece de la Guvern, unde i s-a creat un minister special sa se dea in stamba, dar a ramas in PSD pe functii. Stanescu a jucat tare mana in raport cu Ciolacu. Nicio grija chiar daca nu mai este ministru este in PSD ceea ce arata unde se strang borfasii. La alegerile de la anul nu uitati sa scoateti imaginile, datorita uriasa a Romaniei, privilegiile de care au unii parte si sa mai vedem daca pun mana pe putere. Tot mai multi sufera din cauza USL 2.0 a Premierului de la Grivco.

 4. Da, tovarășa Fierea, multe ați mai făcut pentru noi !😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Să ne ferească Dumnezeu de hoții harnici ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 5. Deci pana la urma nu a plecat de bunavoie, ci ca o nesimtita si-a negociat plecarea. Vrea la europarlamentare si hahalera de Pandele sa fie lasat in pace sa mai prinda un mandat de bulibasa al Voluntariului. Ce gunoie umane, nu-i mai satura functiile, banii, influenta. Nesimtiti este putin spus. S-a gasit si cealalta bestie Cristian Popescu, nu-i spun Piedone ca este o jignire a lui Bud Spencer, sa vina sa o sustina. Alt gunoi nesimti, dar fericit ca e masonel. Traim in dictatura porcilor din Ferma Animalelor creata de KGB-istul Iliescu.

 6. venti ca o sarantoaca si ai ajuns la averi nemasurate!
  Din ce fa, ca urata esti, desteptaciunea nu te recomanda, cum ai inhatat Voluntariul si Bucurestiul?
  Viclenie si minciuna, asta esti!

 7. Probabil, cuplul Pandele-Firea este mult mai amestecat in afacerea cu aceste azile ale groazei decat s-a dezvaluit. Numai asa a reusit Ciolacu sa o convinga…Cu timpul, se va afla.
  Asa cum o cunoastem, daca era nevinovata, nu pleca doar ca sa-si scuteasca colegii de complicatii.
  Avea proiecte mari. Cu abilitatea-i stiuta, ar fi transformat situatia intr-un mijloc de a-si spori sansele.
  Acum, isi foloseste abilitatea de a minti facand-o pe victima nevinovata, a rautatii celorlalti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here