VIDEO. Momente de groază la Turul Franței: căderi în masă ale cicliștilor din cauza fanilor fără minte, care vor să-și facă selfie-uri sau le aruncă în cale diverse obiecte

0
836
Cădere în masă la Turul Franței 2023, provocată de spectatori neglijenți

Scene de groază, cu căderi în masă ale cicliștilor – unii dintre ei, călcați de-a dreptul pe capete de concurenții care veneau din urmă – la Turul Franței 2023, totul din cauza spectatorilor inconștienți, care vor să-și facă selfie-uri ori le pun în cale diverse obiecte. Situația a devenit atât de periculoasă, încât mai multe vedete ale ciclismului au filmat apeluri video în care le cer oamenilor să se bucure de acest sport fără să mai fie obsedați de filme și poze și să respecte integritatea corporală a concurenților.

Turul Franței 2023 a stabilit deja recordul absolut al accidentelor comise din cauza prostiei și a ignoranței spectatorilor de pe traseu. Etapele 14 și 15 ale concursului ciclistic au fost marcate de numeroase căderi, uneori chiar în masă, ale sportivilor provocate de cei de pe margine. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. În alte situații, chiar dacă nu au existat căderi, au fost alte obstrucții – provocate tot din prostie. Într-un caz, fanii au aprins fumigene pe care le-au agitat la nici un metru de plutonul concurenților, cicliștii aflați în plin efort maximal înghițind fumul.

Într-un caz, niște spectatori inconștienți au întins pe marginea drumului un fel de sârmă de rufe pe care erau prinse hârtii colorate. Firul s-a desprins de la unul din capete și s-a prins în roțile unui ciclist care a căzut.

Un incident masiv, care putea deveni foarte grav, s-a produs duminică, la 50 de kilometri după start, când un spectator aflat pe margine și-a întins telefonul spre șosea, ca să-și facă selfie, lovind ghidonul concurentului american Sepp Kuss. Acesta se afla într-un pluton foarte strâns și numeros de cicliști, care tocmai lua o curbă. Sepp Kuss a căzut peste coechipierul său, Nathan van Hooydonck, acesta la rândul său i-a dezechilibrat pe cei din jur și s-a ajuns la 20 de cicliști care au căzut unii peste alții.

Sepp Kuss și-a amintit apoi: „A fost o îngustare în oraș și un spectator pe șosea, cred că mi-a lovit ghidonul. Din fericire, sunt bine și sper că ceilalți băieți implicați în accident sunt bine. Cred că este vorba de oboseală. A fost o cursă atât de grea și toată lumea este un pic obosită. Îți pierzi un pic din vigilență și există întotdeauna și lucruri care nu pot fi controlate de tine”.

Americanul a fost elegant, dar vina a aparținut în totalitate spectatorului care a scăpat nu doar nevătămat, dar și fără să plătească pentru fapta sa.

Organizatorii și membrii mai multor echipe au avertizat ulterior spectatorii să fie mai prudenți. „Vă rugăm să fiți atenți la cicliști”, a scris contul oficial al Turului Franței pe contul de Twitter la scurt timp după incident, postând un video cu încetinitorul în care se vede cum un ciclist se ferește de brațul întins al unui spectator.

Echipa Jumbo-Visma a postat pe Twitter: „Vă rugăm să fiți întotdeauna atenți atunci când urmăriți ciclismul pe marginea drumului”. Echipa Confidis a scris: „Vă rugăm să fiți atenți. Pentru ca petrecerea să rămână o petrecere pentru concurenți, dar și pentru voi. Nu aveți nevoie de un telefon mobil pentru a crea amintiri uluitoare”. Și reprezentanții echipei Ineos Grenadiers au avut un mesaj: „Dacă sunteți spectatori la acest eveniment uimitor, vă rugăm să le lăsați sportivilor spațiu pentru a concura”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here