Ciolacu refuză să spună că Firea nu mai e candidata PSD la alegerile pentru București: „N-a greșit cu nimic instituțional”. Partidul așteaptă ca românii să uite

3
453
Imediat cum a mai scăzut presiunea opiniei publice, PSD a trecut la ofensivă în cazul Firea, iar Ciolacu a anunțat că aceasta e nevinovată. Premierul a refuzat să spună dacă partidul o va înlocui din poziția de candidat la Primăria Capitalei anul viitor

Apar tot mai multe semne că, la fel ca și-n numeroase alte situații, PSD adoptă și în cazul Firea aceeași veche și eficientă tactică a unei replieri temporare, așteptând ca românii să uite, și nu o schimbare de substanță a comportamentului de partid. Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a scăldat-o când a fost întrebat dacă Gabriela Firea va mai fi candidatul partidului la Primăria Bucureștiului anul viitor. Ciolacu s-a eschivat, răspunzând că nu sunt alegeri acum.

Mai mult decât atât, liderul PSD și al Guvernului României a spus că Firea „n-a greșit cu nimic instituțional” în scandalul azilelor groazei, lăsând de înțeles că nevasta lui Pandele este doar o victimă a ghinionului și a conjuncturii!

Prin aceasta, Ciolacu realizează un prim pas înainte după ce presiunea publică a mai scăzut, odată cu demisiile Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi din Guvern. Imediat ce indignarea s-a mai domolit, iar oamenii și-au mutat treptat atenția către alte subiecte, PSD începe să recupereze terenul și să-și picure, încet-încet, narativele stabilite de strategii de imagine.

Ideea centrală este că Firea a căzut victimă nevinovată, a fost nevoită să demisioneze fără să aibă un motiv serios. Se pierde pe drum esențialul – cei care conduceau azilele groazei din Voluntari erau doi dintre cei mai intimi colaboratori ai clanului Firea-Pandele. Ștefan Godei și Ligia Gheorghe erau președintele și vicepreședintele Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz și, simultan, printre oamenii din primul cerc de apropiați ai clanului care conduce Voluntari.

Ciolacu a pierdut deja pe drum dimensiunea morală a tragediei, faptul că, sub protecția instituțiilor statului conduse de PSD, oamenii lui Firea și Pandele au torturat și exploatat bătrâni. Acum, premierul vorbește – agramat – despre prim-vicepreședintele PSD ca despre un nevinovat: „Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca şi prim-ministru (corect: ca prim-ministru – n. red.), nu a greşit cu absolut nimic instituţional. Doamna Firea nu a avut nicio atribuţie în ceea ce priveşte centrele pentru persoanele cu dizabilităţi”. El a adăugat că Firea „nu a avut nicio atribuție în acest sens”.

Ciolacu a mers chiar mai departe, îmbrățișând minciunile Gabrielei Firea, care pretindea că nu-l cunoaște pe Ștefan Godei, deși acesta îi fusese șofer la Primăria Capitalei și apoi angajat la cabinetul senatorial, unde activează maximum 7-8 persoane! Această minciună a fostei ministre a Familiei a fost demontată chiar de nașul acesteia, Gigi Becali, care a spus la televizor că a sfătuit-o să nu mintă, să nu încerce să-l acopere pe Godei și să recunoască adevărul.

Marcel Ciolacu a folosit o formulă foarte perfidă pentru a o scoate pe Firea nevinovată, sugerând că Godei nu era cunoscut de aceasta (deși el fusese invitat chiar și la botezul ultimului copil al cuplului Pandele-Firea!): „Să fie un lucru pe care să îl învăţăm fiecare dintre noi, să avem grijă de oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne fotografiază, ne filmează, sunt binevoitori, ca pe urmă să folosească aceste conjuncturi, în care câteodată nu sunt invitaţi, ca să îşi vadă anumite scopuri economice”.

Întrebat direct dacă PSD o mai susține pe Firea să candideze la Primăria București, Ciolacu s-a eschivat: „În acest moment nu avem alegeri locale, nici generale, nici europarlamentare. Sunt ferm convins că în momentul respectiv o să vorbim despre acest lucru”.

Președintele PSD nu moare neapărat de dragul Gabrielei Firea, pe care o percepe ca pe un inamic rapace în partid, dar știe că aceasta este de fapt săgeata lui Dan Voiculescu, care deține Antena 3. În plus, Firea și-a dezvoltat o vastă rețea de influență în partid și este – așa cum a demonstrat inclusiv scandalul exploatării bătrânilor – fără scrupule și fără milă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

3 COMENTARII

  1. fi chiar indicat sa sa o vedem pe Fierea catindata. Poate s-ar mai trezi cativa batrani votanti!
    La unii poti sa le omori batranii, sa fe furi copii, geaba, voteaza cu Iliescu maica, cu Iliescu!
    33% din popor, voteaza cu spor!

  2. Imi doresc sa candideze Firea ca asa are mai mari sanse sa cistige Nicusor Dan. Altfel PSDNL ar putea pune vreun candidat mai putin evident ticalos si ar pacali electoratul.

  3. Da…nu e subliniat explicit faptul ca galma de Ciolacu a sugerat ca presa e cea care n-a fost vigilent indepartata si de-asta a ajuns clanul mafiot sa fie dezgolit in fata publicului. Nedezgolit de nimeni, el si-ar fi putut continua marsul triumfal nestingherit, fara ca el, Ciolacu, sa fie nevoit sa faca pe democratul de rasa….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here