miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsÎncă o bombă cu Covid-19 în județul Suceava, și tot într-un spital!...

Încă o bombă cu Covid-19 în județul Suceava, și tot într-un spital! 23 de cadre medicale infectate la Rădăuți

-

O nouă bombă cu Covid-19 a explodat în județul Suceava, și tot într-un spital! 23 de cadre medicale din Spitalul Municipal Rădăuți au fost confirmate ca fiind purtătoare ale virusului Sars-CoV-2.

Felul în care e dispus acest focar în rândurile angajaților face cu atât mai probabilă răspândirea virusului printre pacienți. Testele au arătat că s-au îmbolnăvit medici, asistente, infirmiere și brancardieri, mai ales de la secțiile de Terapie Intensivă și Chirurgie, notează monitorulsv.ro. Dezastrul fusese anticipat de managerul spitalului.

Cum a fost posibil să se infecteze 23 de lucrători medicali la Rădăuți: alte spitale din județ au trimis pacienții fără să îi testeze în prealabil

Dezorganizarea totală, lipsa de proceduri, incompetența constatate de ancheta ministerului la Spitalul Județean din orașul Suceava se dovedește generalizată la nivelul conducerii întregului județ controlat de atotputernicul baron Gheorghe Flutur (PNL).

Traian Andronachi, managerul spitalului din Rădăuți, a declarat pentru monitorulsv.ro că, în opinia sa, infecția s-a răspândit în spital într-o asemenea măsură pentru că a fost adusă de pacienți aduși de la alte spitale din județ care nu i-au testat în prealabil. Andronachi anticipase dezastrul încă de la sfârșitul lunii martie, când făcuse un apel disperat: „Nu ne este rușine să spunem adevărul și să solicităm sprijin de la populație atât timp cât sprijinul solicitat de la Consiliul Judeţean, DSP, MS, adică autorităţi ale statului în subordinea guvernului, sprijin solicitat prin adrese că s-a îngălbenit faxul (că e urgență și nu trimitem cu poșta), nu au primit niciun răspuns până astăzi, 29 martie 2020, ora 13.20… Ba, era să uit, am primit 25 de măscuțe de la statul român… 25, nu 25 de mii!”.

- Advertisement -

Personalul de la Spitalul Municipal din Rădăuți i-a preluat pe bolnavi fără să știe că aceștia erau purtători de Sars-CoV-2 și, din acel moment, virusul s-a răspândit cu viteză.

”Ceea ce preconizam s-a întâmplat. Nu puteam rezista singuri în fața avalanșei de cazuri“

Traian Andronachi a descris, pentru publicația citată mai sus, presiunea la care a fost supus spitalul său din partea altora din județ, dornice să scape cât mai repede de cazurile grele: ”Ceea ce preconizam s-a întâmplat. Nu puteam rezista singuri în fața avalanșei de cazuri care ne erau trimise din județ drept urgențe operatorii, deși unele nu aveau acest statut. Vreau să mulțumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat și sigur pentru pacienții noștri. Acțiunea de mare anvergură la care s-au înhămat și care înțelegem și noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic. Noi am fost alături de DSP în lupta pentru stăvilirea acestei pandemii și am încercat să le ușurăm munca, testând toți pacienții care sunt internați în spital”.

Marea necunoscută, în acest moment, este câți alți angajați ai Spitalului Municipal Rădăuți mai sunt bolnavi. Managerul a solicitat testarea tuturor, iar acum se așteaptă cu sufletul la gură rezultatele.

- Advertisement -

Spitalul Municipal Rădăuți are 600 de angajați. În afara celor 23 confirmați cu Covid-19 luni dimineață, de la începutul pandemiei s-au mai infectat alți 27 de lucrători medicali. Urmează să se afle, în zilele următoare, după testarea tututor, dacă și câți mai sunt bolnavi.

Cele 23 de cazuri de medici, asistente, infirmiere și brancardieri confirmate luni nu prezintă, până acum, forme severe ale bolii sau sunt cu totul asimptomatici.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Veste mare: Remdesivir, foarte eficient împotriva Covid-19, va fi autorizat pentru comercializare. Epidemiolog: “Rata mare de vindecare din România s-a obținut cu acest antiviral”

* China se opune fățiș deschiderii unei investigații privind originea și răspândirea Covid-19

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -