VIDEO. Poziția oficială a PSD: „Masca este căluș la gură”. Instigare la nerespectarea legii pe care tocmai a votat-o

4
5496

Declarație iresponsabilă făcută de purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Lucian Romașcanu, în conferința de presă a partidului, susținută duminică. Romașcanu a definit ca masca de protecție drept un „căluș la gură”.

„O să-mi dau masca jos, suntem suficient de departe unii de altii, este foarte greu să vorbim cu căluș la gură, cum ar vrea unii-alții”, a declarat Romașcanu în debutul conferinței de presă, în timp ce-și dădea masca jos.

VIDEO: Scena cu masca este chiar la început

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/919825128440364/

Legislația în vigoare, adoptată de Guvern în regim de urgență – Hotărârea nr. 24 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) din 14 mai 2020 –, precizează clar în articolul 1 al Anexei:

„Începând cu data de 15.05.2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise se instituie obligativitatea purtării măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite”.

Chiar și legea privind starea de alertă, votată chiar de PSD săptămâna trecută în Parlament și care urmează să intre în vigoare mâine (luni, 18 mai), prevede că „purtarea măștii este obligatorie în spațiile publice închise”.

Sala de conferințe a PSD, din care a cuvântat deputatul Romașcanu, este, evident, un spațiu închis. Dar îndemnul acestuia a fost să nu fie purtată masca, pentru că este „un căluș la gură”.

Jocul parșiv făcut de PSD, prin Lucian Romașcanu și prin alte voci, nu poate fi rupt de teoriile conspiraționiste vehiculate de tot felul de iresponsabili („virusul nu există”, „au declarat pandemie ca să ne pună botniță la gură”, „suntem arestați la domiciliu”, „totul este un scenariu care să ducă la instalarea dictaturii”) și de anemicele proteste din Piața Victoriei, de vineri și sâmbătă.

Două gafe

În conferința de presă de duminică, dincolo de minciuni și populisme („ce bine a guvernat PSD, ce prost guvernează PNL”), deputatul Lucian Romașcanu a făcut și două gafe stupide.

 • „Prima cifră a săptămânii este cifra 12”. Poate-i amintește cineva domnului Romașcanu că există doar 10 cifre, de la 0 la 9. „12” nu e o cifră, e un număr.
 • „Aș face o glumă, sper să fie înțeleasă de electoratul nostru”. Adică, electoratul PSD înțelege mai greu?!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Amenzi între 500 și 2.500 de lei pentru cei care nu poartă mască în spații închise. Zona metropolitană se întinde până la 30 km de oraș, plus întregul județ Ilfov

4 COMENTARII

 1. lasa ca nici astia de la pnl nu-s mai breji !! ..ia auzi aici..”Un proprietar de cârciumă și solist vocal în taraful lui a ajuns secretar de stat la Muncă și Protecție Socială. Un altul, tot patron de birt, a ajuns șef la Protecția Consumatorilor. Al treilea, tot cu taverna în CV, a ajuns manager de spital și se laudă că are școala vieții.” si asta nu-i nimic pe langa ce urmeaza..”
  Iar bomboana pe colivă a fost pusă prin numirea unui patron de pompe funebre tot ca manager de spital.!!!!!…aleluia!!!..toti o apa si-un pamant !!..traiasca FSN-ul lui ilici…

  • Papasha, chiar sunt ingrijorat pt matale: in Tiraspol votculita s-a scumpit, rubla e in cadere libera… cauta si matale sa sugi de la Vest – pe dolarei, euroi – de la bolsevicii camuflati de acolo – Hillary, Macrou…😉

 2. Bai si cu voi acum, carcotasii dreakului.
  Pai cum vreti bai sa mai ia suedeze cu masca pe bot?
  Volguta cum sa mai molfaie prazul?
  Hai ca mi-am adus aminte de panarama aia.
  Cautati-o dreaku prin boscheti ca lipseste de ceva vreme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.