marți, februarie 27, 2024
AcasăMainDOCUMENT. Noua declarație pe propria răspundere, pentru ieșirea din localitate. Motivele pentru...

DOCUMENT. Noua declarație pe propria răspundere, pentru ieșirea din localitate. Motivele pentru care vă puteți deplasa în alt oraș sau comună

-

Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, a elaborat noua declarație pe propria răspundere, care va trebui completată și ținută „la purtător” când vă deplasați în afara localității de domiciliu, în perioada Stării de Alertă (15 mai – 13 iunie 2020).

Față de cele 60 de zile ale Stării de Urgență, există destule motive suplimentare care permit deplasarea în afara localității. De exemplu: îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate. Sau: eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi.

Pentru deplasarea în afara localității este obligatorie completarea noului tip de declarație pe propria răspundere. Această declarație trebuie s-o aveți permanent asupra dvs., pe timpul deplasării.

Pentru deplasarea în localitatea de domiciliu sau în zona metropolitană (adiacentă), nu mai este nevoie de declarația pe propria răspundere.

- Advertisement -

Noul model de DECLARAȚIE poate fi descărcat și de AICI.

Motivele pentru care ne vom putea deplasa în afara localității

 1. Interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 2. În scop umanitar sau de voluntariat;
 3. Realizarea de activități agricole;
 4. Comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
 5. Îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 6. Participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
 7. Asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 8. Activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
 9. Participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 10. Pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.
 11. Alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru de familie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -