Hoții au tăiat un motor de 1.000.000 de lei dintr-o fabrică de mobilă din Pitești și l-au cărat cu căruța, să-l vândă la fier vechi!

0
3251
Hoții tocmai plecau cu motorul de 1.000.000 de lei făcut bucăți când au apărut jandarmii. FOTO: IJJ Pitești

Un eveniment neverosimil s-a petrecut luni la fabrica de mobilă ALPROM, din Pitești, unde hoții au tăiat un motor care valorează 1.000.000 de lei, l-au încărcat în căruță și au încercat să-l vândă la fier vechi! Întâmplarea, relatată de Adevărul, pare pur și simplu un banc. Jandarmii au prins căruța când se pregătea să iasă din incintă, scrie în comunicatul IJJ Pitești.

O patrulă a fost sesizată luni că, la sediul SC Alprom Pitești, mai mulți indivizi fură fier dintr-o hală. Jandarmii ajunși la fața locului n-au mai găsit decât căruța și o femeie în vârstă de 48 de ani, restul hoților apucând să dispară. În căruță se găseau mai multe bucăți de metal care, s-a constatat, erau părțile componente ale unui motor foarte scump – valoare de inventar de 1.000.000 de lei –, tăiat pentru a fi vândut, la un centru de fier vechi, pentru câteva zeci de lei.

Fapta va rămâne, cel mai probabil, fără urmări pentru hoți. Pe numele femeii, care este din comuna Merișani, se va deschide un dosar penal pentru furt calificat, iar materialele și dovezile au fost predate către Secția 2 Poliție Pitești, pentru a continua cercetările.

Astfel de dosare durează, de obicei, ani în șir, iar cei care se ocupă cu furtul de fier vechi nu pățesc nimic. N-au acte, n-au bunuri sau venituri pe numele lor care să poată fi executate silit în vederea recuperării pagubelor.  Când se ajunge în instanță și se pronunță o sentință, aceasta este de cele mai multe ori o condamnare cu suspendare.

În tot acest timp, fiecare își vede mai departe de îndeletnicire, fără nicio opreliște.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here