marți, mai 21, 2024
AcasăNewsNicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu...

Nicușor Dan mai are avans 2,5% în fața Gabrielei Firea. Traian Băsescu rupe 9% de la candidatul PNL & USR-PLUS

-

Mașinăria sistemului oligarhic care o susține pe Gabriela Firea a reușit, în ultimele săptămâni, să reducă distanța la care candidata PSD era în urma lui Nicușor Dan, candidatul PNL și al USR-PLUS, în intențiile de vot pentru Primăria Bucureștiului.

Conform unui sondaj Novel Research, realizat în intervalul 16-17 septembrie și prezentat sâmbătă de Nicușor Dan, acesta ar primi 33% din voturile bucureștenilor, iar Gabriela Firea – 30,5%. Traian Băsescu are 9% din intențiile de vot.

Nicușor Dan, citat de G4Media.ro:

  • „Este un sondaj telefonic, făcut în 16-17 septembrie, cu 840 de bucureșteni și cu marjă de eroare 3,4%, de compania Novel Research.”
  • „La întrebarea «Merită primarul în funcție un nou mandat?», 54% au răspuns nu, 33% spun da, 11% nu răspund.”
  • „La întrebarea «Considerați strânsă competiția pentru Primăria Generală», 69% spun că va fi o competiție strânsă.”
  • „În ce privește intenția de vot: Nicușor Dan – 33%, Gabriela Firea – 30,5%, indeciși – 18,5%, Traian Băsescu – 9%, alți candidați 9%. Totul depinde de prezența la vot. (…) E foarte important ca dezbaterea între candidați să aibă loc.”
  • „Sunt candidatul care a venit cu proiecte și soluții. Am primit în schimb un șir de acuze și minciuni care să ascundă bilanțul real al mandatului. Aștept în continuare dezbatere. Consider că refuzul la o dezbatere înseamnă fuga de răspundere în fața bucureștenilor”.

Mașinăria de propagandă a Gabrielei Firea a reușit să acopere dezastrul și corupția mandatului său, orchestrând o campanie de linșaj mediatic al lui Nicușor Dan

 În ultimele săptămâni, Gabriela Firea și sistemul de interese care a capturat Bucureștiul au turat la maximum motoarele propagandei, minciunilor și diversiunii. Nicușor Dan a fost supus unei puternice campanii de linșaj mediatic în special de trusturile mogulilor Dan Voiculescu și Sebastian Ghiță, dar și de publicații și televiziuni mai mici, controlate de alți afaceriști conectați la PSD și camarila Firea-Pandele.

- Advertisement -

Eșecul dezastruos al mandatului Gabrielei Firea, falimentul RADET, frigul din casele oamenilor iarna, lipsa apei calde, poluarea, traficul infernal, mafia imobiliară care pune mâna pe zeci de hectare de spații verzi, licitațiile trucate pentru mijloacele de transport în comun, zecile de neamuri și prieteni numite în funcții de conducere la Primărie și în companiile municipale – toate au fost trecute sub tăcere și înlocuite cu acuzații nedovedite la adresa lui Nicușor Dan.

Deși acesta nu a condus nici măcar un minut Capitala și nici nu a avut până acum vreo funcție publică, el este acuzat de corupție, de trafic de influență și alte infracțiuni – niciuna demonstrată de Firea și aparatul său de propagandă.

Spectacolul mediatic a reușit în parte, iar Gabriela Firea a recuperat în sondaje pe măsură ce o parte a publicului s-a lăsat convinsă că dublul medaliat olimpic cu aur la matematică e răul cel mare.

- Advertisement -

Un rol important l-a jucat și Traian Băsescu, pe care sistemul l-a aruncat în arenă pentru a smulge voturi de la Nicușor Dan. Operațiunea a reușit, fostul președinte al României și primar al Bucureștiului „rupând” 9% din voturile electoratului de dreapta.

În zilele următoare sunt așteptate două dezbateri-cheie: Nicușor Dan a anunțat că o așteaptă pe Gabriela Firea la discuții față în față mai întâi marți, de la ora 21.00, la B1TV, apoi miercuri, de la aceeași oră, la Realitatea Plus.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

Cea mai rușinoasă calificare din istoria FCSB. A primit două goluri cu doi jucători în plus și alte două cu un jucător în plus!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -