marți, mai 21, 2024
AcasăNewsColonelul Sindile și-a tras bani din ore suplimentare pentru că pe 10...

Colonelul Sindile și-a tras bani din ore suplimentare pentru că pe 10 august ne-a gazat după program! A mai trecut și ore în plus, umflându-și buzunarele pentru munci fictive. DNA i-a încolțit și pe el, și pe alți doi șefi ai Jandarmeriei

-

Foști și actuali șefi ai Jandarmeriei Române, între care și colonelul Ionuț Cătălin Sindile, sunt puși sub acuzare de DNA pentru că au încasat ilegal banii pentru sute de ore suplimentare neefectuate, dezvăluie G4Media.ro. Deocamdată, Jandarmeria spune că n-a primit nicio informare oficială.

Alături de Sindile – teleormăneanul pus de Dragnea adjunct al lui Sebastian Cucoș cu misiunea să reprime sălbatic mitingul anticorupție din 10 august 2018 – mai sunt vizați actualul șef al Jandarmeriei, colonelul Bogdan Enescu, și un alt fost comandant, generalul Constantin Florea.

Șefii Jandarmeriei și-au aprobat singuri plata a sute de ore suplimentare. Pagubă: peste 80.000 de lei

Sindile, Enescu și Florea și-ar fi “tras”, în total, peste 80.000 de lei pentru muncă suplimentară pe care n-au prestat-o.

Dosarul a fost deschis de DNA, scrie G4Media.ro, după ce, în luna iulie, Direcția Generală de Audit Intern a MAI a făcut verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei. În urma neregulilor găsite, au fost sesizați procurorii DNA.

- Advertisement -

Sindile, Enescu și Florea sunt puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției.

Potrivit surselor din MAI citate de G4Media.ro, actualul șef al Jandarmeriei, Bogdan Enescu, și-a aprobat singur plata a circa 900 de ore suplimentare, echivalentul a peste 40.000 de lei, fără să-și informeze și superiorul ierarhic, chestorul Bogdan Despescu.

În combinație au intrat și colonelul Sindile și generalul Florea, cărora actualul șef al Jandarmeriei, colonelul Enescu, le-a aprobat plata pentru ore suplimentare presupus efectuate în 2018 și 2019.

- Advertisement -

Pentru ce a primit Sindile “ore suplimentare” în 2018: a coordonat personal, din stradă, represiunea jandarmilor împotriva manifestanților anticorupție

Sindile a fost prim-adjunct al lui Sebastian Cucoș, participând direct la provocările și violențele demente ale jandarmilor în Piața Victoriei, pe 10 august, la comanda lui Liviu Dragnea. Deși operațiunea a fost, pe hârtie, condusă de maiorul Laurențiu Cazan (șeful Jandarmeriei București), Cătălin Sindile a coborât în stradă, coordonând personal, alături de colonelul Cătălin Paraschiv (șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei), maltratarea oamenilor pașnici.

El apare în numeroase imagini, filmat și fotografiat, cum își îndeamnă trupele să fie mai energice, dar și cum se uită impasibil la oameni plini de sânge, bătuți bestial de jandarmii din subordinea sa.

Cucoș, Sindile și Paraschiv și-au mințit propriii oameni, pentru a-i înrăi împotriva civililor, spunându-le că manifestanții le-ar fi ucis mai mulți camarazi. Tot ei au pus la cale mai multe diversiuni, între care trimiterea câtorva jandarmi în mijlocul mulțimii, pentru a fi atacați de clanurile interlope strecurate de PSD printre oameni, dar și expedierea mai multor autospeciale în zona Springtime, pe motiv că acolo ar avea loc incidente violente.

Încercările au eșuat, pentru că aceste provocări nu s-au soldat, așa cum se aștepta conducerea PSD și a Jandarmeriei, cu pierderi de vieți omenești și nici cu persoane rănite grav.

Pentru că aceste provocări n-au reușit, s-a recurs la ultima soluție, membrii trupelor de intervenție fiind mințiți că manifestanții le-au ucis camarazii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă escrocherie marca Radu Moraru: 300 de candidați-fantomă! „Nașul” vinde funcții publice de 200.000 de euro, instituind oficial „taxa de protecție” în politică

Cea mai rușinoasă calificare din istoria FCSB. A primit două goluri cu doi jucători în plus și alte două cu un jucător în plus!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -