Hal de viceprimar al Capitalei! Despre poluarea-record: „Nu ştim de unde să o luăm. De unde să ştim?”

2
1995
Aurelian Bădulescu - Gabriela Firea

Deși administrează Bucureștiul de aproape 4 ani, Gabriela Firea face pe neștiutoarea atunci când e vorba de probleme grave, precum poluarea-record înregistrată în noaptea de duminică spre luni. Ea l-a trimis „la înaintare” pe viceprimarul Aurelian Bădulescu (PSD), care a emis niște aberații incredibile.

Autoritățile își pasează responsabilitatea pentru supra-poluarea din Capitală. În timp ce ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că este responsabilitatea autorităţilor locale, viceprimarul Aurelian Bădulescu spune că nu știe care este sursa, de parcă ar fi greu s-o identifice.

Aurelian Bădulescu, la Digi 24: „Sistemul Ro Alert nu a lansat nicio astfel de avertizare. Este evident că e o sursă de poluare care trebuie identificată, dar să înţeleagă dumnealui (ministrul Mediului – n.red.) că doar el, cu instrumentele pe care le are, poate identifica. Garda de Mediu nu e la noi. Noi am vizionat pe camere intrările, axa celor trei aparate de măsurat, sectoarele 6, 5, 2… Ce ar putea să polueze în aşa hal? Nu am reuşit să identificăm. L-am rugat pe ministru să se asigure. Nu ştim de unde să o luăm, ce s-a întâmplat între 22 şi 2 dimineaţa. (…) De unde să ştim? Noi am investigat şi nu am găsit sursa”.

Până la începutul acestui an, Garda de Mediu a fost condusă de „clanul Firea-Pandele”. Angelica Cobzaru, sora primăriței Capitalei, era șefa de cabinet a Gabrielei Dorojan, șefa Gărzii de Mediu. Amândouă veneau din echipa lui Florentin Pandele, primarul de la Voluntari.

Filiera Dorojan-Cobzaru poate fi explicația faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a primit nicio amendă de la Garda de Mediu, în întregun an 2019, deși în Capitală au fost depăşite frecvent valorile acceptate de poluare.

Rețeaua națională și rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri record ale poluării cu PM 2,5 și PM 10 duminică noaptea și luni dimineață. Pentru poluarea cu PM 2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, s-au înregistrat depășiri cu 900-1000% peste limitele maxim admise, datele fiind colectate și de senzorii oficiali din rețeaua națională, integrați în platforma airly.eu. Pentru PM 10, particule mai mari de praf, s-au înregistrat depășiri de aproape 800%. Și platforma aerlive.ro a înregistrat depășiri spectaculoase.

În urmă cu două luni, ministrul Mediului, Costel Alexe, a schimbat conducerea Gărzii de Mediu, trimițând la plimbare „gașca de la Voluntari”. Până acum, nici noua echipă a Gărzii de Mediu nu a dat semne că ar aborda responsabil problema poluării excesive în București.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Andrei Caramitru: Bucureștenii sunt otrăviți prin arderea gunoaielor toxice aduse de Mafia italiană, care corupe oficiali români

VIDEO. Senatorul Liviu Pop, prins în caruselul șpăgilor! Dezvăluiri explozive ale fiului Sorinei Pintea: „Liviu Pop m-a rugat să mă întâlnesc cu denunțătorul mamei mele. Acesta mi-a spus că i-a dat 50.000 de euro lui Liviu Pop”

2 COMENTARII

  1. Asa ne alegem, doar cu datul lor din umeri, uite poluarea, nu e poluarea! O comit si pe urma se fac ca nu erau ei aia!
    Stiu exact ca e foarte greu sa fie prinsi…
    Ard niste deseuri, e fum toxic o vreme si dispare in vazduh….daca nu se fac investigatii serioase, daca nu sta cineva la panda in zona gropilor de gunoi(pe care trebuie sa le localizam exact), urmele se sterg. Toata logistica gunoaielor trebuie verificata la sange….dar cine s-o faca?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here