luni, februarie 26, 2024
AcasăPoliticăPrimul județ în care PNL și USR-PLUS s-au înțeles să aibă candidați...

Primul județ în care PNL și USR-PLUS s-au înțeles să aibă candidați comuni la alegerile locale

-

Cu trei luni înainte de alegerile locale, apare primul județ în care PNL și USR-PLUS au hotărât să propună candidați comuni pentru funcțiile-cheie. În Sălaj, cele două grupări politice vor ataca împreună atât funcţia de primar al municipiului Zalău, cât şi la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Cele trei partide au emis un comunicat de presă comun, citat de Agerpres, în care anunță această decizie politică.

Preşedintele PNL Sălaj, Lucian Bode: „Mă bucur că suntem primul judeţ din ţară unde liderii PNL şi USR-PLUS au avut înţelepciunea şi pragmatismul de a se pune de acord cu privire la o strategie comună pentru alegerile locale. Avem, astfel, premisa de a aşeza municipiul şi judeţul pe calea dezvoltării şi a normalităţii. În cel mai scurt timp vom comunica numele candidaţilor şi programul nostru politic pentru sălăjeni. Sunt convins că, alături de oameni de bună-credinţă, vom reuşi să oprim «teleormanizarea» Sălajului şi să preluăm modelul eficienţei administrative din oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea sau Alba Iulia”.

Preşedintele PLUS Sălaj, Florin Iordache: „Principalul obiectiv al partidului la alegerile locale din acest an este înlăturarea PSD din structurile locale. Ne propunem ca PLUS să aibă majoritatea în consiliile locale, împreună cu USR şi PNL. Scopul principal al Alianţei USR-PLUS este îndreptarea spre o guvernare de dreapta, atât centrală, cât şi în primării. De aceea, ne bucurăm şi suntem mulţumiţi de colaborarea cu PNL în atingerea acestui obiectiv”.

- Advertisement -

Preşedintele USR Sălaj, Cosmin Viaşu: „Acordul la care s-a ajuns reprezintă o strategie menită să aducă judeţul Sălaj şi municipiul Zalău pe drumul unei dezvoltări reale şi al unei mai bune deschideri spre Europa”.

Discuţiile vor continua în următoarele săptămâni, în vederea oficializării acestei alianţe şi pentru a desemna candidaţii comuni pentru cele două funcţii – primar al municipiului Zalău şi preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.

O înțelegere similară, pratic, s-a făcut și la București, unde atât PNL, cât și USR-PLUS îl vor susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Sălaj este însă primul județ în care se parafează o asemenea colaborare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Barvo, Salaj, ce m-as bucura ca-n fiecare zi sa mai apara un judet unde alianta PNL-USR-PLUS sa ofere perspectiva clara a unui viitor fara psd si acolitii ordinari – alde, pro romania, udmr. Asta ar face ca-ntr-o luna si jumatate intreaga tara sa scape de leprele hidoase care-au dustrus o tara in 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -