Diabolica Firea: și-a plasat sora ca șefă de cabinet a directoarei Gărzii de Mediu! Orban și Alexe au trimis-o la plimbare

1
17105
Gabriela Firea - Angelica Cobzaru

O posibilă cauză a dezlănțuirii Gabrielei Firea (PSD) la adresa ministrului Mediului, Costel Alexe (PNL): sora primăriței, Angelica Cobzaru, era șefa de cabinet a Gabrielei Dorojan, șefa Gărzii de Mediu, care a fost demisă joi de ministru! Prin urmare, și sora Gabrielei Firea va rămâne fără jobul călduț de la stat.

Angelica Cobzaru ocupa din 2018 funcţia de director de cabinet la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu. Când sora Gabrielei Firea a fost angajată pe criterii clientelare, ministrul Mediului era Grațiela Leocadia Gavrilescu (ALDE), iar prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă (PSD), sub autoritatea deplină a lui Liviu Dragnea, liderul absolut al PSD.

Potrivit propriei declarații de avere, Angelica Cobzaru este încă şefa de cabinet a Gabrielei Dorojan, șefa Gărzii de Mediu, care a fost demisă joi, 9 ianuarie, de ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul liberal a anunțat vineri pe Facebook: „În urma discuțiilor avute în ultima perioadă cu doamna comisar general Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calității sale de comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, propunere ce va fi avansată către Guvernul României”.

Alexe a cerut raportul detaliat al implementării măsurilor privind calitatea aerului în Brașov, București și Iași.

Pleacă directoarea, pleacă și surioara!

Ca urmare a plecării Gabrielei Dorojan de la conducerea Gărzii Naționale de Mediu, va avea de suferit și Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea. Aceasta va mai ocupa funcţia de director de cabinet doar pentru scurt timp. Mai exact, până când decizia ministrului Alexe, vizată de premierul Orban, va fi publicată în Monitorul Oficial, iar Gabriela Dorojan va părăsi efectiv funcția. În acel moment, va fi nevoită să plece și șefa de cabinet a acesteia.

Filiera Dorojan-Cobzaru poate fi explicația faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a primit nicio amendă de la Garda de Mediu, în întregun an 2019, deși în Capitală au fost depăşite frecvent valorile acceptate de poluare.

Gabriela Dorojan

Surioara și șefa ei „și-au făcut mâna” la Voluntari

Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea, a absolvit două facultăţi: Litere şi Drept. Ea are studii postuniversitare în domeniului Mediului. În 2011 a obţinut titlul de doctor în Drept la Universitatea Craiova, cu teza „Principiile dreptului comunitar al mediului”. În 2003 a început cariera universitară la Universitatea „George Bacovia” din Bacău şi a continuat-o în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti.

Atât Angelica Cobzaru, cât și șefa ei de la Garda de Mediu, Gabriela Dorojan, au fost numite pe funcțiile actuale în 2018. Ambele veneau de la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, pe feuda clanului Firea-Pandele, unde Gabriela Dorojan era director executiv, iar sora Gabrielei Firea era consilier principal.

Hop și „cumnățelul” la cașcavalul Primăriei!

În vara anului trecut, G4Media.ro a scris că prietenul Agelicăi Cobzaru, un pompier „specialist în Shotokan-Fudocan”, a fost propulsat în conducerea a două companii ale Primăriei București. Altfel spus, Firea și-a plasat sora ca șefă de cabinet la Garda de Mediu, dar n-a uitat nici de „cumnățel”: l-a înfipt în bugetele grase de companiile înffințate ilegal de Primăria Capitalei.

„Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”

„Meciul” dintre cei doi moldoveni de la București – ieșeanul Costel Alexe și băcăuanca Gabriela Firea – informația că dezastrul ecologic din România va fi pedepsit de Comisia Europeană, care va declanșa procedura de infringement din cauza gropilor de gunoi periculoase pentru sănătatea cetățenilor.

Ministrul Mediului i-a reproșat Gabrielei Firea că nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți calitatea mediului din București.

În replică, primarul general al Capitalei a „lătrat”, la Antena 3, o replică pe cât de virulentă, pe atât de tembelă: „Mutați-vă din București, dacă nu vă place în București!”.

Ministrul Alexe a replicat memorabil, pe Facebook: „Mutați-vă dumneavoastră ÎN București! Dumneavoastră locuiți în județul Ilfov. Poate dacă ați locui efectiv în București, v-ar păsa mai mult de traficul infernal și de poluare”.

Firea și Alexe la Antena 3

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O fată de 17 ani spune că a fost răpită de Dincă! Ea susţine că în casa monstrului era sechestrată şi o copilă de 12 ani!

1 COMENTARIU

  1. PSD-iată Gabriela Firea este o adevarata pacoste pentru partid și implicit pentru Primăria Capitalei!
    Speram sa nu i mai vedem la primărie după alegerile din Iunie 2020.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here