sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăDezvăluiriDEZVĂLUIRI. Tot "neamul Firea" e angajat pe funcții mari la stat: trei...

DEZVĂLUIRI. Tot „neamul Firea” e angajat pe funcții mari la stat: trei surori + soțul uneia + logodnicul alteia! Ambele surori ale Gabrielei au lucrat la Primăria Voluntari, în subordinea cumnatului Pandele; una e directoare și acum

-

Există trei surori: Gabriela Vrînceanu Firea, Nela Vica Vrînceanu și Angelica Cobzaru. Toate trei dețin funcții publice importante, niciuna nu-și bate capul să muncească „la privat”. Ambele surori ale Gabriele Firea au fost angajate la Primăria Voluntari, unde jupân e cumnatul Florentin Pandele. Nici iubitul uneia dintre ele nu a fost uitat: e mare șef la companiile municipale înființate de „cumnata Gabi”. Cinci dintr-o lovitură – asta da, clientelă!

Scurt tablou de introducere a personajelor:

 • Gabriela Firea (47 de ani) – primarul Capitalei
 • Vica Nela Vrînceanu (51 de ani) – sora cea mare a Gabrielei Firea / director executiv la Primăria Voluntari (Protecția Copilului)
 • Angelica Cobzaru (45 de ani) – sora cea mică a Gabrielei Firea / șefă de cabinet a directoarei de la Agenția Națională de Mediu / fost consilier juridic la Primăria Voluntari
 • Ionuț Vrînceanu (mezinul) – fratele Gabrielei Firea / cetățean din Voluntari
 • Florentin Pandele (58 de ani) – soțul Gabrielei Firea
 • Logodnicul Angelicăi Cobzaru – „cumnatul” Gabrielei Firea / șef în două companii ale Primăriei Capitalei

Sora cea mică: Voluntari + Ilfov + Ministerul Mediului

Opinia publică a aflat revoltată, joi, că Angelica Cobzaru, sora Gabrielei Firea, este directoare de cabinet a șefei Gărzii Naționale de Mediu, Gabriela Dorojan. Amândouă au fost numite în frumoasele funcții în anul 2018, fiind promovate de la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov. Pe feuda clanului Firea-Pandele, Gabriela Dorojan fusese director executiv, iar sora Gabrielei Firea – consilier principal, timp de trei ani (2015-2018).

Angelica Cobzaru

Angelica Cobzaru a mai avut un mandat la Ministerul Mediului, în 2014-2015, deținând funcția de consilier principal, dar prăbușirea Guvernului Ponta (după tragedia din clubul Colectiv) a obligat-o să se refugieze în Ilfovul surioarei Gabi și al cumnatului Pandele, așteptând să vină vremuri mai bune. Iar când au venit, întrupate de tandemul teleormănean Dragnea-Dăncilă, domnița Cobzaru țuști înapoi în minister, pe o funcție chiar mai mare!

Dar să vezi belea: înainte de a se înfige în cașcavalul Mediului, Angelica Cobzaru și-a făcut mâna tot la Primăria Voluntari, grație cunoscutei generozități a cumnatului Pandele! În 2013, sora mai mică a Gabrielei Firea era consilier juridic în Primăria Voluntari.

- Advertisement -

În 2018, Angelica Cobzaru a încasat de la stat suma de 65.609 lei ca salariu, iar de la Universitatea Ecologică București – 23.640 de lei, având funcția de lector.

Sora cea mare: Voluntari + Voluntari + Voluntari!

Nu e însă tot! Gabriela Firea nu are o soră, ci două. Și dacă tot a angajat-o într-o funcție grasă pe surioara cea mică (Angelica), trebuia să-i găsească o sinecură și surioarei celei mari (Vica Nela)!

Ca să nu mai prelungim suspansul: în prezent, Vica Nela Vrînceanu este mare directoare în Primăria Voluntari! Mai exact, director executiv la Direcția Protecția Copilului și Tineretului din orașul ilfovean.

- Advertisement -

Pentru Vica Nela (51 de ani), viața a fost dură până în urmă cu câțiva ani. Încercase o afacere cu haine în Bacăul natal, dar n-a prea mers și a trebuit să se apuce de altceva. S-a uitat lung spre Voluntari și a văzut că se deschid câteva oportunități. Cumnatul Florentin Pandele era de mulți ani primar la bariera Capitalei, iar surioara Gabi putea pune oricând o vorbă bună, pentru angajare. La stat, că era sătulă de muncă la privat! Așa se face că în 2017 sora mai mare a Gabrielei Firea apărea ca angajată inspector principal la Direcţia Protecţia Copilului şi Tineretului din Voluntari, instituție subordonată cumnatului Pandele. Inspector principal, neicuță, că nu lasă ea Bacăul ca să dea cu mătura prin Ilfov!

Dar ambițiile îi erau și mai mari, iar contextul îi era favorabil. Ce să mai tura-vura: după numai un an, în 2018, Vica Nela era deja director executiv al Direcției respective. Ce, ea nu poate fi șefă?! Păi, degeaba s-a măritat surioara cu domnu’ primar?!

Nela Vrînceanu la evenimentul „Incluziunea şcolară – primul pas în incluziunea socială” / Foto: viitorulilfovean.ro

Din declarația de avere completată în 2018, aflăm că Vica Nela Vrînceanu a deținut mai multe sinecuri, fiind plătită simultan de Euro Apavol SA (Pandele!), Direcția Asistență Socio-Medicală Voluntari (Pandele!) și două SRL-uri. Sora cea mare a Gabrielei Firea a deținut și funcția de președintele al Consiliului de Administrație la Green City Voluntari SA – adică tot Pandele!

Mezinul Ionuț: tot la Voluntari

Bonus: din 2016, în Voluntari s-a stabilit și cel mai mic dintre frați: Ionuț Vrînceanu. Despre „muncile” lui nu deținem deocamdată informații, dar ar fi păcat să nu fie agățat și el, cumva, de Primăria Voluntari. Sau măcar să fie plasat printr-o altă instituție publică. Păi, degeaba a venit el de la Bacău?!

Îl vom căuta la „carieră” și pe mezin. Dacă dețineți informații, nu ezitați să ni le trimiteți pe e-mail (redactia@ziaristii.com) sau prin mesaj privat pe Facebook (Ziariștii, Grigore Cartianu).

„Cumnatul”: Primăria Capitalei

În vara anului trecut, G4Media.ro a scris că prietenul Agelicăi Cobzaru, un pompier „specialist în Shotokan-Fudocan”, a fost propulsat în conducerea a două companii ale Primăriei București. Altfel spus, Firea și-a înfipt „cumnățelul” în bugetele grase ale companiilor înfințate ilegal, cele prin care a falimentat practic Primăria Capitalei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Aceasta figurină pe nume Gabriela Girea de zici ca este Sfânta Fecioara Maria ne tot arunca gogoși umflate in spațiul public dar vedem ca și-a aranjat toate nesmurile ba pe la primăria lui barba-su de la Praria Volubtari ba pe la tot felul de servicii doar la stat și NU LA PRIVAT!!!! Și tipa ca din gura de șarpe ca nu are bani pentru angajații primăriei din Capitala!!! Primăria București colcăie de tot felul de cumetri, fini și afini de au supralicitat bugetul cu milioane de lei.
  Așa fiind zise madame Gabriela Girea ar fi bine sa-și ia talpasita de la Primăria Capitalei ca NU a făcut nimic timp de peste trei ani și acum ne vine cu tot felul de taxe peste taxe și de fapt nu s-a întâmplat nimic!!!!
  Ne-au costat parangheliile lui Gabriela Firea ( care nu are nimic din ce se cheamă management administrativ zeci și zeci de milioane de lei fără nici in fel de impact pozitiv asupra cetățenilor din București.!!!!
  In Consecinta, Bucureștiul are nevoie de oameni cu pregătire solida pentru funcția de Primar al Capitalei și nu politruci care nu au niciun de expertiza managerială!!!!

 2. Mafia Firea-Pandele-PSD, de la vladica la opinca!!!! Daca ajungi sa-i cauti pe toti la muncile prestate sunt toti niste paraziti cu joburi pe pile, nu pe competenta!!!!!! Ce zicea vrancioaia despre angajarea agramatilor, bag’seama se refera la neamurile proprii, daaa?!?! Ia mergeti afara se vedeti cat rezistati, patachine nenorocite, ca se pare ca fratelo s-a intors cu coada intre picioare de afara, iar acu s-a refugiat pe unde poate suge si guritza lui, langa pandelica si sorutza patrafirea!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -