VIDEO. Prima „Dacia electrică”, numită Spring, va apărea pe piață anul viitor, la 11.500 de euro. Autonomie: 200 km

0
1485

Dacia a prezentat primul său showcar electric, modelul Spring, care va fi lansat în 2021 în versiunea de serie. Mașina are 5 uși și 3,73 metri lungime (cu 34 de centimetri mai puțin decât Sandero). Dacia Spring prefigurează cea mai accesibilă mașină 100% electrică din Europa, spune compania.

Anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, Thierry Bolloré (personaj important în conducerea grupului francez Renault) a declarat că Renault încearcă să aducă un vehicul electric în Europa la „aproximativ 11.500 de euro”. La acest preț, ar fi cea mai ieftină mașină din Europa.

Astăzi, 3 martie 2018, compania Dacia, aparținând grupului Renault, a oferit detalii despre modelul Spring, prima mașină electrică produsă de grupul francez în România. Constructorul auto de la Colibași (Argeș) a postat pe Facebook un clip cu automobilul electric pe care-l anunțase anul trecut.

Dacia Spring va fi un model mic de oraş, care va concura cu Seat Mii Electric, Volkswagen e-UP şi Skoda Citigo – toate realizate de Volkswagen –, dar este de aşteptat să coste mai puţin.

Dacia Spring arată aproape la fel ca Renault City K-ZE, modelul electric destinat pieței din China, lansat de producătorul francez anul trecut. În China, modelul City K-ZE costă de la 8.000 de euro.

Dacia urma să-și prezinte prima sa maşină complet electrică în această săptămână la Salonul Auto de la Geneva, dar evenimentul a fost anulat de guvernul elvețian din cauza epidemiei de coronavirus.

VIDEO: Prezentarea noului model Dacia Spring

Comunicatul companiei Dacia

„Fidelă reputației sale de ingeniozitate, Dacia deschide o nouă pagină din istoria sa, odată cu prezentarea showcar-ului Dacia Spring, care prefigurează primul model 100% electric al mărcii.

O nouă rEVoluție Dacia.

Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile și filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uși și 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică. Spațios, vehiculul afișează atributele recunoscute ale mărcii: simplitate, robustețe și accesibilitate.

Ușoară și compactă, versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km, conform normelor WLTP, fapt care garantează o utilizare polivalentă, atât în mediul urban, cât și pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021.

Pentru a reuși această nouă revoluție, Dacia profită de experiența de 10 ani a Grupului Renault, pionier și lider în materie de mobilitate electrică.

Un mini electrizant.

Caroseria de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, beneficiază de protecții laterale și de scuturi integrate în barele față și spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălțată și de prezența barelor de pavilion. Showcar-ul Dacia Spring este un vehicul de segment mini-electric și electrizant. Dimensiunile sale reduse îl recomandă ca soluția ideală pentru o utilizare zilnică fără griji.

O atenție deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile 100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară și o serie de elemente grafice integrate în bara de protecție. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunțând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia.

Partea frontală a showcar-ului Spring, cu noua semnătură luminoasă și cu profilul specific al capotei și al calandrului, exprimă robustețe.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Oreste, la redebut: „Nu m-am împăcat cu Cozmin Gușă”. A negociat doar cu Maricel Păcuraru

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here