„Grija” PSD pentru Sănătate: în 2016-2020, Spitalul de Oftalmologie a primit de la primăria lui Tudorache 0 lei pentru investiții, iar Spitalul de Arși – 8.900 de euro

1
1082

Mediatizate cu zgomot asurzitor de televiziunile oligarhilor și postacii de partid angajați ca funcționari bugetari, “îngrijorările” PSD față de așa-zisa “tăiere a finanțării” pentru Sănătate ascund o ipocrizie cutremurătoare. În perioada 2016-2020 a administrației PSD, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice a primit de la Primăria Sectorului 1, condusă de Daniel Tudorache, 0 (zero) lei pentru investiții, dezvăluie publicația Buletin.de. În același interval, Spitalul de Arși a primit 8.900 de euro de la administrația PSD.

Documentele și faptele reale contrastează violent cu campaniile de imagine pe care le face acum PSD. În urmă cu câteva săptămâni, Primăria Sectorului 1, preluată de la 27 septembrie 2020 de Clotilde Armand, a dat curs somației Curții de Conturi și a renunțat la administrarea a 4 spitale clinice aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Clotilde Armand, atacată violent de Firea și Tudorache că „taie finanțarea” spitalelor, care în mandatul PSD oricum nu existase

Dată fiind această anomalie, Curtea de Conturi adresase mai multe ultimatumuri, începând din 2015, avertizând că Primăria Sectorului 1 este în ilegalitate. Aplicarea legii, în 2021, a produs un tsunami la PSD și televiziunile oligarhilor (Antena 3 și România TV), unde Clotilde Armand a fost acuzată violent că “taie finanțarea” spitalelor. Circul a fost total: Firea, însoțită de fostul primar al Sectorului 1, Tudorache, a făcut conferințe în stradă și s-a dus la Primărie, ca să ceară socoteală.

Actele obținute de Buletin.de arată însă ceva absolut surprinzător: în mandatul protestatarilor Firea și Tudorache, spitalele “tăiate de la finanțare” de Clotilde Armand n-au primit niciun ban sau, în cel mai bun caz, au primit 2-3.000 de euro pe an!

Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, una din cele 4 unități sanitare pentru care a făcut scandal PSD, a primit de la Primăria Sectorului 1, în perioada 2016-2020, 0 (zero) lei pentru investiții. Adică nimic. Această situație durează, de fapt, de 12 ani! Asta înseamnă că acest spital n-a încasat niciun ban de la Primărie pentru modernizări începând din 2008!

Spitalul de Urgență Floreasca a primit de la administrația PSD, în 4 ani, echivalentul a 3% din banii pe care i-a cheltuit doar în 2020!

O altă unitate pentru care televiziunile mogulilor și PSD-iștii au vărsat șiroaie de lacrimi, prevestindu-i sfârșitul, este Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri (Spitalul de Arși). Actele arată că acesta a primit de la Primăria Sectorului 1, din 2013 până azi, doar 43.000 de euro pentru investiții. Banii s-au dat în două tranșe: 34.100 de euro în 2013 (când primar era Chiliman) și 8.900 de euro în 2017 (mandatul lui Tudorache).

Dintre cele 3 spitale, cei mai mulți bani de investiții i-a primit Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu: 6,1 milioane de euro în 5 ani. Suma este însă foarte mică raportat la costurile și bugetul unității. Spre exemplu, Spitalul “Grigore Alexandrescu” a avut doar în 2020 cheltuieli de peste 37 milioane de euro. Suma anuală s-a păstrat oarecum constantă, conform cu rata inflației, astfel că, în cei 5 ani, cheltuielile totale ale spitalului au fost de peste 170 de milioane de euro.

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca – având cheltuieli anuale de 3 ori mai mari decât cele ale Spitalului de Copii (440 de milioane de lei în 2020) – a primit doar 3 milioane de euro de la Primăria Sectorului 1 în perioada 2016-2020.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. CURIOS, FOARTEEE CURIOS: nici Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice – București (S.C.U.O.B.), unde manager-general a fost, până în anul 2018 (în prezent fiind șefă-de-secție acolo) celebra (ȘI — ! — în sens… NEGATIV!) dr. Monica Pop., cunoscută ca… P.S.D.-istă-…FANATICĂ — !!!!!!!!!! — (bașcaaa… ANTI-VACCINISTĂ șiii… VIZIONARĂ-„CONSPIRAȚIONISTĂ” MANIFEST-VITUPERANTĂ!!!!!), N-A PRIMIT FONDURI, în mandatul P.S.D.-istului Tudorache?????!

    Poate caaa… PEDEAPSĂ (!) că… a fost schimbată din „șefie” ȚAȚA (!!!!!!!!!!!!) de Monica Pop?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here