Șoșoacă a amenințat că, dacă nu e primită de ministru, aduce minerii în București! Năsui i-a transmis că e ocupat

3
6599

Cazul patologic al senatoarei Diana Șoșoacă, băgată în Parlament de români pe listele AUR, este în plină dezvoltare: avocata s-a prezentat luni, neinvitată și neanunțată, la ușa a două ministere, unde a forțat intrarea. Senatoarea a fost oprită la poartă de jandarmi de fiecare dată, ceea ce i-a provocat crize de nervi.

După modelul deja cunoscut, experimentat de paznicii de la spitalele “Sf. Pantelimon“ și “Marius Nasta”, senatoarea s-a certat în mod penibil cu jandarmii de la intrare, a făcut live-uri pe Facebook și a dat interviuri, apoi a plecat amenințându-i, în mod bizar, pe cei de la USR-PLUS cu pușcăria.

Urlete la ușile ministerelor Economiei și Muncii. Jandarmii au ținut-o pe Șoșoacă la ușă

Pretextul de scandal a fost, de data aceasta, situația minerilor, ea mergând și în weekend la greviști, în încercarea de a strânge capital politic. Șoșoacă a pretins nici mai mult, nici mai puțin decât că a fost mandatată de minerii aflați în grevă să negocieze în numele lor cu guvernul, deși la București se afla deja o delegație a ortacilor.

Primul popas al circului ambulant a fost la Ministerul Economiei, deși ministrul Claudiu Năsui chiar nu avea, de data aceasta, nicio atribuție în întreaga poveste. Jandarmii au oprit-o pe Șoșoacă, explicându-i că ministrul e într-o ședință și că, dacă dorește, poate completa un formular și să se înscrie la audiențe.

Dar pe avocată n-o interesa să discute ceva concret, căuta – exact ca și duminică seara – să facă scandal pe care apoi să-l promoveze pe Facebook și la televiziunile oligarhilor.

„Deci eu, până acuma, am ținut minerii acolo, dar eu nu-i voi mai ține! Dacă nu suntem primiți, minerii vin la București!”

Senatoarea era însoțită de preotul Cristian Terheș, europarlamentar promovat de Dan Voiculescu, dar intrat în Parlamentul European pe listele PSD.

Pornită ca surda pe mormânt, Șoșoacă l-a făcut albie de porci pe Năsui timp de 40 de minute, într-un live pe Facebook, deși problema minerilor nu era de competența acestuia.

Terheș, trimis de Voiculescu și PSD s-o susțină pe Șoșoacă, a început să debiteze, în cor cu aceasta, teorii ale conspirației violent anti-occidentale, în care actualul Guvern e trădător de țară, a vândut România și vrea răul românilor. Spre comparație – bineînțeles – cu patronii politici ai celor doi, PSD-ul, oligarhii și generalii din partidul lui Ninel Peia, care sunt patrioți și mari iubitori de neam.

Delirul Dianei Șoșoacă a frizat patologicul, minciunile amestecându-se de valma cu grandomania, răutatea și prostia. Ea a amenințat, nici mai mult, nici mai puțin, că dacă nu va fi primită de ministru, va aduce minerii în Capitală: „Spuneți-i că, dacă nu ne primește, minerii vor fi la București! Deci, eu, până acuma, am ținut minerii acolo, dar eu nu-i voi mai ține. Dacă nu suntem primiți, minerii vin la București! (…) Suntem delegați de minerii din Valea Jiului să discutăm toate problemele cu domnul ministru! Vom sesiza presa europeană cu privire la comportamentul bolșevico-stalinisto-fascist al unui guvern de extremă dreaptă, antiromânesc! (…) Dacă nu-i opream, minerii astăzi erau în București. I-am rugat să mai stea un pic, să încercăm să rezolvăm totul pe cale amiabilă, pentru că știm foarte bine ce vor autoritățile să facă, da? Deci, dacă vin minerii la București, îi vor instiga, vor băga tot felul de instigatori și va începe măcelul ca să-i discrediteze pe mineri, cum au mai făcut în 1990 și 1991. (…) Domnul Năsui să mai învețe un pic de lege. Cumpărați-vă odată Constituția României. Iar dacă nu știți ce e aia neretroactivitate, aveți un DEX. (…) Cuțu-cuțu (n.r. – premierul Cîțu) trebuie să plece la coteț. Facem o vizită și la Ministerul Energiei și pe urmă mergem și la Cuțu-cuțu (…)“.

În timp ce Șoșoacă urla disperată să iasă Năsui și amenința că marți aduce minerii la București, adevărații reprezentanți ai acestora se aflau la Ministerul Energiei, unde ajungeau la un acord cu reprezentanții Guvernului. La ieșirea de la discuții, liderii de sindicat le-au cerut oamenilor să înceteze greva, iar celor blocați în subteran – să revină la suprafață.

Toate acestea nu erau cunoscute de Șoșoacă. Intrată în transă, avocata a început să țipe isteric că Orban a trădat țara pentru că a semnat istoricul pact “Green Deal”, prin care toate statele membre UE se angajează că vor reduce poluarea. Tot ceea ce a spus Șoșoacă, împreună cu Terheș, a fost, de fapt, pentru urechile minerilor, pe care a încercat să-i manipuleze și să-i ia de proști: „Guvernul României omoară cu premeditare minerii din Valea Jiului. (…) Să spună Orban cum a semnat el acel program Green Deal în care a vândut efectiv România, a trădat-o! A trădat poporul român! Domnule Orban, într-o țară normală, la ora asta erai încătușat, judecat, condamnat și aruncat în închisoare pe viață pentru subminarea economiei naționale și pentru înaltă trădare!“.

A continuat prin a-i acuza pe miniștri că sunt hoți și șpăgari, pretizând că știe ea prea bine ce se întâmplă în Guvern – Șoșoacă a lucrat în aparatul guvernamental doi ani ca funcționar mărunt în perioada când premier era Adrian Năstase, iar la putere se afla PSD: “Suntem independenți, dar noi suntem aleși ai poporului, spre deosebire de niște nemâncați care ajung în posturi-cheie numiți. (…) Habar n-au (n.r. – miniștrii), sunt tabula rasa, niște inepți, niște incompetenți puși acolo pentru șpagă politică! Ăsta este adevărul, da? Șpagă peste șpagă! Cât o costa, Cristian, postul de ministru? (…) Rușine să vă fie! Sunteți cea mai mare mizerie (n.r. – Orban și Anca Dragu, șefii camerelor Parlamentului) pe care am putut s-o avem vreodată în România!“.

Popa conspiraționist Terheș, băgat în Parlamentul European de Dan Voiculescu și PSD: „Avem un Guvern de lași care vând România. Oamenii aceștia sabotează România!”

Preotul Cristian Terheș a acompaniat-o pe Șoșoacă, înșirând inepții și teorii conspiraționiste. El a pretins în mod fals, de mai multe ori, că era obligația Guvernului să plătească minerii, deși Complexul Energetic Oltenia este o companie independentă – chiar dacă acționar majoritar e Guvernul: „Statul avea obligația să îi plătească pe mineri! (…) E o acțiune total iresponsabilă a actualului guvern! Să li se plătească de actualul guvern obligațiile contractuale pe care guvernul le are! Și uite că ministrul fuge! Avem un guvern de lași care nu numai că vând România, dar uite că nici nu au curajul să stea, să vorbească și să audă doleanțele oamenilor. (…) Prin ceea ce fac, distrug sectoare întregi ale economiei românești. (…) Oamenii aceștia sabotează România, condamnă România la sărăcie!“.

Niciunul nu le-a spus minerilor adevărul: că industria cărbunelui a devenit nerentabilă în întreaga Uniune Europeană și că, pe termen mediu și lung, minele se vor închide pentru că energia produsă de termocentrale este cea mai poluantă dintre toate tipurile de energie.

Cei doi au încheiat promițând că vor merge la Ministerul Energiei, dar până la urmă au ajuns la Ministerul Muncii, unde de asemenea au fost ținuți la poartă. Șoșoacă s-a certat cu jandarmii, și-a mai făcut niște filmulețe pe Facebook și pe urmă a plecat blestemând.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Câtă NESIMȚIRE pe acel… Cristian Terheș (din FUNDALUL fotografiei-de-deschidere), europarlamentar… P.N.Ț.C.D. – !!!!! – (este adevărat: intrat în Parlamentul-European pe lista… P.S.D.!), care și în Valea-Jiului a susținut… INCITAREA-la-(o-nouă-)”MINERIADĂ” a DEMENTEI de Șoșoacă!

  Păiii…, măiiii…, „țărănistule” (Sic!) Terheș, „MINERIADELE” (cu excepția celei din septembrie 1991, care a doborât Guvenul-Roman) au fost îndreptate în principal împotriva… P.N.Ț.C.D.: mai ții minte cum au vandalizat minerii-lui-Iliescu, și-ncă… de două ori (!), sediul partidului, din care SENIORUL Corneliu Coposu a fost salvat (dar… TERIBIL-UMILIT !!!) prin introducerea sa într-un… T.A.B. (la fel ca în cazul… Ceaușeștilor, nu cu mult timp în urmă!)???!!!!!!!!!!!!

  Bineee…, acest Terheș e „țărănist” (Sic!) cum suntem noi… „pesediști” (!), adică… DELOC!!!
  Ca să ne dăm seama despre CARACTERUL INFECT și VERSATIL al acestui individ, este de ajuns să îi trecem-în-revistă… mutările de la un cult-religios (creștin) la altul: cât a fost P.N.Ț.C.D., alături de alte partide desigur, la Putere (1996-2000), se dădea… GRECO-CATOLIC (ca fruntașii național-țărăniști din Ardeal!); apoi a fost trimis de către „Servicii” (!!!!!) în S.U.A. (California), unde a întemeiat o organizație… NEO-PROTESTANTĂ, el-însuși dându-se, oficial, drept… „PASTOR”!; când s-a întors în țară și s-a înfiltrat din nou în P.N.Ț.C.D.-ul lui Aurelian Pavelescu (după ce în America urla în calitate de… P.S.D.-ist!), a devenit, brusc, ORTODOX (chiar unul… ULTRAFUNDAMENTALIST!)…
  Câtă încredere poți să ai într-un asemenea… „MAIDANEZ” (și religios, dar și politic!)????????!!!!!!

  • Și-ncă ceva: ARDELENII SUNT (ÎN-GENERAL/CLAR-MAJORITAR) OAMENI-de-CUVÂNT, RECUNOSCUȚI-CA-ATARE, darrr…, în același timp, am remarcat și faptul că toți ardelenii (puțini, dar… există și de-ăștia, bineînțeles!) care-și… fac-de-râs originea, repetă-mereu (chiar… OBSESIV!) „placa” (!) asta cuuu… „Io mi-s ardelean, mă!”, ca să te convingă (APRIORIC!) că e… cinstit-„nevoie-mare”!

   Când l-am auzit și pe GOLANUL ăsta de Terheș recitând asta, cu emfază, în fața minerilor bine-excitați (bineînțeles: NU în sens… sexual!) de Șoșoacă, ne-am adus aminte… de alți DERBEDEI: ardelenii Traian Remeș și Avram Mureșan la fel își… exacerbau originea, chiar în momentul când puneau la cale o ESCROCHERIE asupra banilor-Statului: „Pot să am încredere că se rezolvă?”, îl întreba fostul ministru „țărănist” pe ministrul „liberal” în funcție atunci, după ce-i… livrase MITA (!), iar Remeș îi răspundea lui Mureșan: „Bine, mă, ce dracu’, doar sunt om de cuvânt, ardelean, nu?!!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.