5 minute de circ cu Firea și un argat al ei, la Primăria Sectorului 1. PSD-iștii au venit în sala goală, și-au făcut poze, au vorbit și au plecat

5
4447

Circ pe repede înainte luni, la Primăria Sectorului 1, unde Gabriela Firea a venit împreună cu consilierii PSD, „s-a luptat” în sala goală de consiliu cu Clotilde Armand (care nu era prezentă), și-a făcut poze cu prietenul Dan Cristian Popescu și a plecat. Totul, în 5 minute.

Mascarada a fost prelungirea campaniei de fake news coordonată de PSD cu televiziunile mogulilor tăiate de la bani de noua primăriță a Sectorului 1. Clotilde Armand a pus în aplicare o hotărâre veche de 11 ani și ultimatumurile date de Curtea de Conturi, trecând 4 spitale din jurisdicția Primăriei Sectorului 1 în cea a Primăriei Capitalei.

PSD a instrumentat rapid o campanie de dezinformare, acuzând-o pe primăriță că “a tăiat finanțarea”.

Sesiune foto în sala goală, cu doamna senator în rolul principal și cu figuranții PSD în decor

După câteva seri de minciuni rostogolite la Antena 3, Gabriela Firea a făcut vineri o așa-zisă conferință de presă pe trotuar.

Luni, Firea – care este senatoare și nu consilieră locală – s-a prezentat la o ședință a Consiliului Local Sectorul 1 convocată de PSD-iști.

În sală n-au venit însă nici primarul, nici consilierii USR, PNL și PMP. Au fost doar PSD-iștii. Culmea e că tocmai Gabriela Firea, campioana minciunilor și a promisiunilor nerespectate în domeniul sănătății, primărița care a politizat spitalele din București punându-și clientela în fruntea lor, s-a apucat acum să vorbească despre responsabilitate și sistemul medical.

În sala goală, PSD-iștii au ascultat-o pe Firea, prietenul Dan Cristian Popescu i-a făcut poze, s-au filmat ca să aibă ce da la posturile TV și pe conturile de Facebook, apoi s-au ridicat și au plecat.

În mod interesant, așa cum remarca și Clotilde Armand, PSD-iștii au beneficiat luni de deschiderea noii administrații. Pe vremea Gabrielei Firea la Primăria București și a lui Daniel Tudorache la Primăria Sectorului 1, în clădiri nu intra nici musca. Era interzis accesul “oamenilor de rând”. Erau numeroși paznici în dispozitiv (6 doar la ușa Gabrielei Firea) și primăriile deveniseră niște redute în care doar PSD-iștii și clientela lor puteau pătrunde.

Până și puținele ieșiri “în public” erau regizate. Firea a avut 2-3 acțiuni de PR în care s-a plimbat cu tramvaiul sau a mers în curtea unor spitale, în prealabil locurile fiind “golite” de călători și umplute cu figuranți selectați din rândurile angajaților.

Acum, pentru că noii primari au eliminat paza și au deschis primăriile, permițând și accesul publicului la ședințe, PSD-iștii au profitat ca să-și facă numerele de circ.

Omul cu pozele: Dan Cristian Popescu, prietenul clanului Firea-Pandele ejectat de la Sectorul 2 de USR-PLUS și PNL

Firea s-a simțit în sala goală, alături de subordonații parlamentari și consilieri PSD, ca în platoul lui Mihai Gâdea, la Antena 3: “Constatăm regretabil că doamna și consilierii locali de la PNL, USR-PLUS și PMP nu au dorit să participe la această ședință. Tragem concluzia că nu îi interesează situația sănătății din București și din România”.

De data aceasta, Firea nu a mai venit însoțită de Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 pus sub acuzare de DNA pentru corupție.

În schimb, i-a fost alături amicul D.C. Popescu, fost viceprimar al Sectorului 2 și candidatul PSD la primăria aceluiași sector astă-toamnă. D.C. Popescu a mitraliat-o cu poze din unghiuri cât mai favorabile, înainte ca delegația să se ridice și să plece.

Culmea caraghioslâcului, Firea a anunțat ulterior că PSD va propune exact ceea ce s-a întâmplat deja, preluarea celor 4 spitale de către Primăria București! O hotărâre a Consiliului Local stabilise încă din 2010 (acum 11 ani!) acest lucru, dar PSD n-a pus-o în practică.

Clotilde Armant a publicat documente care au arătat că, în 2020, administrația PSD a Sectorului 1 a “finanțat” cu 295.000 de lei Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, în condițiile în care bugetul unității a fost de 109 milioane lei. Prin urmare, “finanțarea” lui Tudorache a fost de 0,27% din suma totală.

Sectorul 1 a fost ultimul dintre cele 6 ale Bucureștiului care a trecut administrarea spitalelor în regia Primăriei Generale.

Cine plânge de grija sistemului de sănătate: Firea, care „a făcut” în 4 ani la Primărie macheta unui spital, și Tudorache, care s-a lăudat cu un spital „construit” pe computer

În schimb, Firea a promis în 2016 că, până în 2020, va construi Spitalul Metropolitan, o unitate spitalicească uriașă. La final, în campania electorală de astă-toamnă, a prezentat o machetă, spunând că, de fapt, va construi spitalul dacă va fi realeasă încă 4 ani.

Tudorache a fost și mai spectaculos. În campania electorală a finanțat o reclamă care a rulat pe toate posturile TV și în care se lăuda că a construit deja un spital! În realitate, imaginile prezentate erau generate virtual, pe computer. CNA a interzis în final reclama, stabilind că este mincinoasă.

Clotilde Armand a povestit luni: “Astăzi am avut o vizită la Primărie. Un grup de parlamentari PSD în frunte cu dna. Firea (domnul parlamentar PSD cu diamantele nu se regăsea în acest grup). De ce au venit? Propagandă și ipocrizie. PSD a convocat vineri o ședință să anuleze HCL-ul prin care spitalele din Sectorul 1 trec în administrarea unităţilor sanitare. Acum, spre deosebire de trista administrație PSD din trecut când dna Firea nu lăsa pe nimeni în Primăria Capitalei să participe la ședințele CGMB eu le-am dat voie acestor manipulatori PSD în Sala de Consiliu și i-am lăsat să vorbească singuri. Da, da. Au vorbit singuri. La propriu. Sala era goală. Pentru că USRPLUS, PNL, PMP n-au participat la acest circ mizerabil mediatizat de PSD. Așadar, rămâne cum am stabilit… dnă senator. Nu se taie finanțarea banilor de la spitale așa cum fals ați declarat.

PS: Stimați pesediști, sunteți ultimele persoane din România care au căderea morală să vorbească despre spitale sau despre lipsa finanțării din Sănătate“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. aici chiar că are dreptate Clotilde, chiar că sunt ultimii oameni care pot vorbi despre sănătate, învățământ, justiție etc, eventual pot vorbi despre hoție și minciună !!

    • Parcă numai în aceste cazuri are Clotilde Armand DREPTATE…

      Au un TUPEU fantastic, de-a dreptu’… „PORCESC”, P.S.D.-iștii ăștia MIZERABILI (scuzați… PARONIMIA: ai spus „P.S.D.”, ai zis „MIZERIE”!)!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.