miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainVlad Voiculescu a scos Spitalul "Matei Balș" de sub influența PSD: a...

Vlad Voiculescu a scos Spitalul „Matei Balș” de sub influența PSD: a demis-o pe directoarea-paravan a senatorului Streinu Cercel

-

Doctorița Maria Nițescu, numită în urmă cu două luni manager interimar al Institutului „Matei Balș” după ce Adrian Streinu Cercel a demisionat (devenise senator PSD), a fost demisă luni de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Decizia a fost luată la aproape o lună de la incendiul din pavilionul nr. V al spitalului.

Noul manager interimar al Institutului „Matei Balș” este medicul Cătălin Apostolescu, până astăzi directorul medical al spitalului. Acesta nu face parte din „cercul de influență” lui Adrian Streinu Cercel. În schimb, Maria Nițescu era o apropiată a fostului manager, un „paravan” prin care senatorul PSD continua să conducă din umbră spitalul.

Adrian Streinu Cercel a condus timp de peste două decenii (până în decembrie 2020) Institutul „Matei Balș”, cel mai mare spital de boli infecțioase din România. Institutul se află în subordinea Ministerului Sănătății.

„Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Decizia de demitere a Mariei Nițescu a venit după ce Ministerul Sănătății a solicitat, luni dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov, care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V de la „Matei Balș” în timpul incendiului.

- Advertisement -

„Institutul a răspuns printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, arată Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat, de asemenea, demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului, care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr. Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate.

Ulterior, Vlad Voiculescu a scris pe Facebook: ”Astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce înseamnă «stat» în țara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, țâfnă și misecuvenism. Calitatea muncii multora dintre cei din sistem care lucrează în birouri – cei care ar trebui să facă munca medicilor și a personalului medical mai ușoară, mai puțin birocratică, mai cu sens – este pur și simplu din altă epocă. Se produce hârtie, nu valoare. Pentru fiecare om care muncește pe rupte sunt alți 10-20-30… cine mai știe câți… care au o singura grijă: pasarea responsabilității către alții – în jos sau în sus, la stânga sau la dreapta… nu contează, atât timp cât dânsul/dânsa se ocupă strict cu statul la stat. E momentul ca lucrurile să se schimbe. Cândva era o onoare să lucrezi pentru stat, să îți asumi o responsabilitate publică. Trebuie să facem să fie din nou așa… dacă vrem ca țara asta să nu eșueze lamentabil în doar câțiva ani în toate domeniile care contează. Pericolul este cât se poate de real și ne privește pe toți. De astăzi, eu unul nu voi mai avea răbdare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. BRAVO, Vlad Voiculescu!

    SCHIMBĂ-I pe TOȚI MANAGERII-de-SPITAL care-s… HOȚOMANI-și/sau-INCOMPETENȚI (de fapt… doar „și”, fără varianta „sau”, căci este demonstrat, nu numai… empiric – ! –, că INCOMPETENȚII-sunt-și-HOȚOMANI, ȘI-INVERS!)!!!!!!!!

    MULT SUCCES, căci o să ți se pună multe… PIEDICI/FRÂNE!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -