PSD-iștii Firea și Tudorache au protestat în stradă împotriva lui Clotilde Armand. Miting grotesc, bazat pe un fake news

12
4814

Gabriela Firea și Daniel Tudorache, foștii primari ai Bucureștiului și, respectiv, Sectorului 1, au scos în stradă parlamentarii PSD pentru a protesta împotriva Clotildei Armand, primărița Sectorului 1. Cazul este realmente tragi-comic: acuzațiile pe care i le aduc Clotildei Armand sunt false.

În ultimele zile, propaganda PSD, sprijinită de televiziunile de partid, a inventat o nouă temă de linșaj public: o acuză pe Clotilde Armand că ar fi “tăiat” finanțarea a 4 spitale. În realitate, primărița transpusese în practică o hotărâre veche de 11 ani (emisă în 2010) prin care se decidea ca 4 spitale care erau administrate de Primăria Sectorului 1 să treacă la Primăria Capitalei.

La rândul ei, acea decizie venise după niște controale care stabiliseră că este ilegală finanțarea respectivelor spitale de către primăria de sector. De-a lungul timpului, Curtea de Conturi a sesizat în repetate rânduri Primăria Sectorului 1 că este în ilegalitate.

Circuitul minciunii în natura PSD: se inventează o știre, e preluată de aparatul de propagandă, apoi cei care au comandat-o se “revoltă”, fac proteste și depun contestații

În siajul acestei știri inventate și rostogolite la ordin de postaci și de activul de partid, Firea și cu Tudorache au ieșit în stradă, la o conferință de presă. Discursul fostei primărițe, care a lăsat Bucureștiul într-un hal fără de hal, cu o rețea de termoficare făcută praf chiar în pragul iernii, și cu o administrație înțesată cu sute de rude, prieteni și membri de partid, a fost de-a dreptul comic: „Protestăm vehement pentru tăierea finanțării a patru spitale mari din România de către primarul Clotilde Armand. România nu-și poate permite să taie finanțarea niciunui spital!”.

Întâmplarea face că tocmai Firea și Tudorache sunt piscurile imposturii și ale minciunii în România, în materie de Sănătate. Amândoi au promis, în 2016, că până la sfârșitul mandatului vor termina de ridicat spitale impresionante.

Până în 2020 nu se începuse, evident, nimic. Așa că Firea a prezentat o machetă pe care o mai arătase și cu doi ani în urmă, promițând că, dacă i se mai dă un mandat, de data asta chiar se va apuca de treabă.

Tudorache a fost și mai tupeist. A plătit din bani publici o reclamă mincinoasă, care a rulat de sute de ori pe posturile TV, în care prezenta un spital inexistent! Totul fusese generat virtual, cu ajutorul unui program, dar Tudorache vorbea despre spital ca și cum ar fi fost deja construit și dat în folosință!

Între timp, pe Tudorache l-a ajuns mâna lungă a DNA, care l-a pus sub acuzare pentru corupție. Inițial, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că-i va invalida mandatul de deputat. Dar, după alegeri, totul a fost „uitat” și Tudorache se lăfăie acum în Parlament.

Firea e supărată suplimentar: Clotilde a tăiat contractele de publicitate ale Primăriei Sectorului 1 cu “tăticul” senatoarei PSD, “dom’ profesor” Voiculescu

În aceste împrejurări, noul fake al celor doi nu are de ce să surprindă pe nimeni. Firea are un motiv suplimentar de ură împotriva Clotildei Armand după ce aceasta a tăiat contractele de publicitate ale Primăriei Secotrului 1 cu televiziunile “tăticului” politic al fostei primărițe, mogulul Dan Voiculescu.

Actuala senatoare PSD a vituperat, plină de tupeu: “Consilierii locali ai Sectorului 1 au depus o solicitare pentru organizarea de urgență a unei ședințe de Consiliu Local prin care să fie abrogată hotărârea de tăiere a subvențiilor. (…) Facem plângere prealabilă la Tribunalul București! Oamenii trebuie să se simtă apărați, aceste spitale nu trebuie lăsate în aer!”.

Situația reală: cele 4 spitale au fost trecute la Primăria Generală, conform cu o hotărâre din 2010 și cu dispozițiile Curții de Conturi

Clotilde Armand a prezentat pe contul său de Facebook situația reală, împreună cu documentele aferente

Prima postare a fost joi dimineață: Circulă de aseară (pe mai multe posturi de televiziune conduse de turnători sau fugari deveniți milionari după ce au jefuit Statul Român) o informație falsă despre ședința de Consiliu Local din Sectorul 1. Știu, a fost un adevărat festival al calomniei. Așa se întâmplă atunci când USL trăiește și ai curajul să te lupți cu el. Semn bun!

Multă lume este revoltată auzind știrea cum că eu am tăiat finanțarea de la 4 spitale din București. Fals, fals, fals!

Nu s-a tăiat nimic. În ședința de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Știți de ce? Pentru că există o decizie a Curții de Conturi care ne spune asta.

Și pentru cei care lansează aceste știri false în spațiul public le demonstrez cu legislația în față că sunt niște mincinoși:

– Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât în data de 29.10.2010 trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta…

– În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății scrie negru pe alb că aceste unități despre care unii au ales să mintă în spațiul public ”SUNT FINANȚATE INTEGRAL DE STAT”.

Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislație însă sunt specialiști în calomnii și lansează informații false.

Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii și alții să spună că nu e așa.

Oameni buni, nu a tăiat nimeni nici o finanțare. Când mai auziți așa ceva în spațiul public vă rog să le arătați asta“.

Alăturat erau documentele.

Cea de-a doua postare arăta hotărârea Curții de Conturi din 2016, care reconfirma că respectivele spitale nu aparțin de Sectorul 1, nu pot fi finanțate și trebuie încredințate urgent Primăriei Capitalei: “Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016:

– „Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii.”

Cu alte cuvinte, Consiliul local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei“.

Cea de-a treia postare, făcută joi, aproape de miezul nopții, arată sesizări la CNA împotriva linșajului mediatic orchestrat de Antena 3: “Înțeleg că este delir de linșaj mediatic, știri false și minciuni la televiziunea unui turnător dovedit al Securității despre activitatea mea. Asta se întâmplă atunci când vorbești despre mafia din poliția locală și grupul organizat de acolo, asta se întâmplă când lupți cu mafia gunoaielor și asta se întâmplă când restructurezi Primăria și dai afară toți oamenii partidelor vechi abonați la contracte cu bani publici. Acest linșaj coordonat din ultimele 24 de ore mă face să mă simt foarte bine și este o dovadă în plus că ceea ce facem în Sectorul 1 este bine.

Am reușit să facem împreună cu o mână de funcționari excepționali ai Primăriei în 4 luni ceea ce n-au reușit ații în 10 ani. Și lupta continuă. Zi de zi, ceas de ceas.

Până se mai lămurește fabrica de kompromat care este treaba cu adevărul factual am să las și eu această sesizare către CNA aici“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

12 COMENTARII

  • NU trebuie să apelăm la cine știe ce sofisticate proceduri mnemoice colective, ca să ne amintim ce DEZASTRU a însemnat DESPOTISMUL P.S.D.-ist, inclusiv în Sectorul 1 din Capitală…

   Așadar…, NU ar strica mai multă reținere, din partea unor consilieri locali P.N.L.-iști, atunci când se avântă în folosirea unor cuvinte dure („dictator” ș.a.!) la adresa primarului actual, Clotilde Armand!!!

 1. Bravo Armand!! Din pacate manipularea a prins rapid, chiar si pe B1 TV, la Buna, Romania!, realizatorii au propagat manipularea desi am convingerea ca nu si-au dorit sa manipuleze. Una peste alta, multe persoane ok prind doar stirea de baza (fake news-ul) si, nemaiauzind si demontarea feke-ului, se transforma in adversari ai primaritei. Clotilde, mai multa informare a cetatenilor, inainte de orice hotarare/decizie ar fi benefica!

  • NU NUMAI cei doi… comici (!) de la „Bună, România!” sunt anti-U.S.R.-iști TURBAȚI, ci asta este chiar… POLITICA-POSTULUI „B1Tv” (cel mai agresiv este Mânăstire!), trasată de patronat, mai ales de către CARICATURA aia de Bobby Păunescu (un… ăla-mic-cu-capu’-mare, caraghios de mare chiar!), prostănacul poreclit… „LIMBRIC” (Sic!) de celelalte odrasle-de-bani-gata/”beizadele”, cu care se distra prin barurile de pe Dorobanți și prin cluburile din Herăstrău, unde-l… tapau ăia pe fraier de bani!

   Aceeași politica VIOLENT anti-U.S.R.-istă o are și „RealitateaTV” (mai ales după ce firma de salubrizare a patronului postului, Maricel Păcurariu, a fost pusă cu botul pe labe de primarul Clotilde Armand, la Sectorul 1!!!!!!!!). Aici se remarcă „marele-caracter” Oreste Teodorescu…

   Cei de la „Digi24” încearcă să… PARĂ (!) ceva mai echidistanți, dar… se știe că sunt presați de către liberali și, atunci, îl bagă-n față pe Prelipceanu-„Sprâncene”, să atace U.S.R.-ul!

   Despre „Latrine” sau „GuițăTv” ce să mai spunem…

   • Te pomenesti ca e obligatoriu sa simpatizezi cu USR+
    Sunt destui fanatici in USR care sar in sus daca critici USR+
    Acolo sunt si oameni de calitate si lichele. Si ce e de criticat trebuie criticat.
    Animale politice ca Sosoaca mai sunt in USR. Iar cind au prilejul ies la suprafata.

    • Măi, nene „Vlaicu”, e clar că NU pricepi prea ușor, așa încât îți explicăm pe îndelete, așaaa…, ca pentru mintea ta:

     1. NU era vorba despre critică-corectă, ci despre MANIPULAREA-ORDINARĂ de la posturile respective, mai concret: despre răspândirea de „FAKE-NEWS”!

     2. Exact asta faci și tu, măi „Vlaicu”, când afirmi că Șoșoacă ar fi fost… „în” (Sic!) U.S.R.: MINȚI și MANIPULEZI, răspândind „FAKE-NEWS”-uri TÂMPITE! Șoșoacă NU a fost membră U.S.R., NICIODATĂ!
     Ce posta ea pe „F.B.”, în 2019, e ori treaba ei de dementă, ori a… RUȘILOR, care o plăteau EXACT ca să creeze CONFUZIE, pentru minți mai puțin dotate, cum ar fi asta a ta, „Vlaicu”, care a-i și înghițit-o de altfel, iar acum o (re)răspândești în natură!

 2. PSD-ul este in parlament, are primari si consilieri in toate județele tarii si in București!
  Faptul ca organizează mitinguri in strada, demonstrează ca „lupta de clasa” continua in aceeași parametri ca cei de dinainte de ’44, când erau in afara legii.
  Sa-însemne asta oare ca se considera in aceeași situație ca si atuncea?!
  Daca putem accepta acest fapt, vom putea înțelege si sabotajul din instituțiile statului, a membrilor PSD cat si a simpatizanților săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here