luni, aprilie 15, 2024
AcasăMainAtac violent al lui Raed Arafat la fondatoarele Asociației "Dăruiește Viață": "Isterice"...

Atac violent al lui Raed Arafat la fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață”: „Isterice” care „dăruiesc societății venin”. Una dintre fete ceruse să fie verificate achizițiile DSU

-

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne și șeful IGSU, a lansat un atac într-un limbaj violent la adresa celor două fete care au fondat Asociația “Dăruiește Viață” și au construit un spital pentru copii din donații.

Controversatul demnitar, căruia societatea civilă îi cere demisia încă din 2015, spune acum despre Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu că au “reacții isterice” și că “dăruiesc societății venin și știri false”.

Afirmațiile au fost făcute de Arafat pe contul său de Facebook și sunt o reacție la faptul că Oana Gheorghiu a cerut, după incidentul de la Spitalul “Marius Nasta”, să fie verificate achizițiile făcute de DSU (instituție aflată sub conducerea lui Arafat). Simpla menționare a cuvântului “verificare” i-a provocat lui Arafat o reacție alergică.

Socotit vinovat pentru numeroase accidente soldate cu decese și de proasta organizare a autorităților după incendiul de la Colectiv, Arafat spune acum că vorbește în numele societății

Atacul nu este chiar surprinzător. Arafat este un produs al sistemului PSD, susținut de televiziunile oligarhilor și de structuri mai puțin vizibile. Pentru el și cei ca el, inițiativele private care arată cât de jos este performanța în administrația de stat sunt extrem de periculoase. În urmă cu nici doi ani, Gabriela Firea și Dana Budeanu aveau un limbaj asemănător, făcându-le albie de porci pe cele două fete care construiau spitalul din bani privați.

Secretarul de stat, considerat printre principalii vinovați de moartea a zeci de tineri după incendiul de la Colectiv, dar și pentru numeroase accidente ale elicopterelor și avioanelor ISU în ultimii ani, spune că a decis să riposteze pentru că fondatoarele Asociației “Dăruiește Viață” afectează societatea.

- Advertisement -

La scurt timp, Oana Gheorghiu a revenit cu precizări tăioase.

Postarea Oanei Gheorghiu

„A fost o flamă deschisă la generatorul unității mobile. Nu a fost un incendiu propriu-zis. Pacienții sunt în siguranță.

Rămân la părerea că unitățiile mobile-camion sunt bani aruncați.

- Advertisement -

Conform Digi 24, a avut loc un incendiu la «Marius Nasta», în unitatea mobilă, marca DSU. Am tot spus că aceste unități nu pot fi folosite în siguranță pe termen lung și mai ales iarna.

Dar na, DSU atât a putut, să achiziționeze niște camioane așa-zis de ATI.

Se trezește oare cineva să se uite pe aceste achiziții?”

Atacul lui Raed Arafat

“De câțiva ani buni, reprezentantele fundației «Dăruiește Viată» au atacat continuu sectorul de urgență, DSU, IGSU etc., venind cu informații false, inexacte și care să pună la îndoială activitățile acestui sector.

Până acum, am tolerat aceste atacuri fără a lua o poziție oficială, considerând că nu are rost să răspundem reacțiilor isterice nefondate ale personajelor respective. Una este să «dăruiești viață» și alta este să dăruiești societății venin și știri false, atacând din senin orice acțiune a celor care realmente salvează vieți, își asumă responsabilități, în condiții dificile care sunt de multe ori chiar ostile.

Nu neg la niciun moment că cele de la «Dăruiește Viață» au făcut ceva și fac ceva în serviciul comunității și poate ăsta era motivul pentru care am tolerat până acum veninul lor împotriva sistemului de urgență, dar și a mea personal.

Însă ultima postare a uneia din cele două personaje din fundația respectivă, prin care atacă proiectul cu unitățile mobile de terapie intensivă, nu mai reprezintă un atac împotriva DSU sau a doctorului Arafat, ci un atac împotriva societății civile și a tuturor celor care s-au implicat pentru a face ceva în timpul unei situații de urgență fără precedent“.

Replica Oanei Gheorghiu

„Nu e prima oară când o critică adusă unor acțiuni, decizii sau proiecte ale unor funcționari sau instituții publice se transformă, prin răstălmăciri și manipulare, într-un atac la persoană și la adresa societății civile. Deși am crezut că nu mai e posibil, iată că suntem tot în epoca «dai în mine, dai în fabrici și uzine», în care victimizarea e folosită pentru a distrage atenția de la adevăratele probleme pe care statul și cei în funcții de decizie nu le rezolvă.

Dl Arafat vorbește adesea despre «lecții învățate», dar pare să fie singurul care nu acceptă că are ceva de învațat. Dumnealui fie ignoră orice feedback pe care-l primește, fie răspunde agresiv și cu argumente menite să deruteze audiența, pozând în victimă.

Anul trecut, când România s-a confruntat cu cea mai mare criză a sistemului de sănătate, am analizat care sunt cele mai eficiente, oportune și de impact achiziții care să ajute cu adevărat spitalele din România. Ne-am uitat la ce sa întâmplă în țările din jur, ce măsuri au luat ele, am discutat cu specialiști și am luat decizii în consecință. Pe baza acestei experiențe am exprimat o opinie privind TIR-urile ATI folosite de DSU, opinie care, din ce observăm azi, nu a plăcut domnului Arafat.

Spitalul modular de la Elias, construit de «Dăruiește Viață», funcționează fără probleme de mai bine de 8 luni. Este singurul spital modular care funcționează: cele construite de diverse autorități sunt inutilizabile. Spitalul respectiv nu a avut niciun fel de incident, iar «inundația» despre care vorbește domnul Arafat a fost o infiltrare de apă, în timpul unei ploi torențiale, înainte de deschiderea spitalului. Noi am învățat atunci lecția, am realizat imediat probe de rezistență la intemperii, cu apă turnată sub presiune pe acoperișul spitalului, și am decis realizarea unei hidroizolații suplimentare, care să asigure o bună funcționare indiferent de vreme.

Și cum din orice lucru îmi place să aleg partea bună, mă bucur să observ că domnul Arafat a aflat numele organizației care a construit acest spital. Atunci când dânsul l-a inaugurat, nu l-a știut. Sperăm să rețină și că nu suntem o «fundație”, ci o «asociație», iar eu și Carmen Uscatu suntem oameni și cetățeni ai acestei țări, nu «personaje», mai ales dacă se referă la organizația noastră și la noi în luări de poziție oficiale.

E momentul să reamintim politicienilor și funcționarilor publici că democrație înseamnă libertatea de exprimare a opiniei, iar criticarea unor decizii sau acțiuni nu înseamnă ATAC, ci un feedback menit să determine îmbunătățirea sistemului. E momentul ca deținătorii puterii să intre în dialog cu societatea. Asta înseamnă democrație!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. Acest autointitulat ayatollah al medicinei de urgență din România începe să fie din ce în ce mai nefrecventabil și nimeni nu se sesizează! Poți spune orice despre oricine, inclusiv despre persoana sa, fără nicio repercusiune. Dacă însă faci imprudența să aduci în discuție achizițiile realizate sub semnătura sa… începe jihadul!

   • Cred ca nu intelegeti notiunea de reclama.
    Faptul ca scriu despre ce debiteaza Arafat la nu stiu ce televiziune este reclama.
    Faptul ca din lista de stiri sunt extrem de multe despre ce face si cum respira senatoarea AUR este tot reclama.
    A-i tine in atentia publica mereu cu ceea ce spun si ce maninca este RECLAMA.
    In opinia mea, strict a mea, STIRE este ceva despre cineva care face sau a facut ceva, nu despre ce zice cineva.
    Arafat a facut SMURD prin Mures. Atunci a fost OK. Acum nu mai este.

     • Șiii…, apropo: noi… ÎNȚELEGEM (PERFECT!) limba-română, inclusiv… „noțiunile” sale!
      (Atenție la stilul în care vă adresați, NU vă folosește… OBRĂZNICIA-AGRESIVĂ!)

      Dacă doreați să fiți mai clar, TREBUIA (!) să SPECIFICAȚI despre ce fel de „reclamă” vorbiți, adică… POZITIVĂ sau NEGATIVĂ: noi, de exemplu, le facem, lui Arafat și Șoșoancei, reclamă… NEGATIVĂ!

      AȚI ÎNȚELES, acum?!?

 2. I.S.U. (Inspectoratul pentru Situații de Urgență), OPERA-lui-Arafat, „pohta ce-a-pohtit”, NU FUNCȚIONEAZĂ nici măcar… SATISFĂCĂTOR (!), nici la nivel central, nici județean, așadar NICĂIERI: fiecare eveniment TRAGIC (ultimul este cel cu incendiul de-aici, de la Constanța) DEMONSTREAZĂ ASTA!!!

 3. Un levantin unsuros de de la atatea alifii, iesit de sub pulpana larga a mafiei pesede care a capturat un domeniu vital al statului. Un domeniu pe care il exploateaza fara a simti nevoia sa dea explicatii cuiva.
  Numai ce a marait un pic ministrul Vela si au si inceput atacurile…. ce subordonare o mai fi fiind si asta.

  E bine insa ca din ce in ce mai multi romani incep sa realizeze impostura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -