VIDEO. Cum a învins România #Rezist mitingul PSD de la Iaşi. Forţa civismului real a răpus blegeala PSD-iştilor aduşi „cu japca”

0
4100

Deşi mai puţin numeroşi, manifestanţii anti-PSD de la Iaşi au reuşit să anihileze complet impactul adunării tip „japcă” a partidului lui Dragnea.

Forţa manifestanţilor civic, pe care îi putem denumi generic #România Rezist, vine dintr-o sursă pe cât de simplă, pe atât de puternică: DORINŢA de a fi şi de a face un lucru de care eşti convins 100%. Este ce au toţi protestatarii anti-PSD&ALDE întâlniţi peste tot în ţară şi ce nu au cei care vin la mitingurile PSD.

Aceştia din urmă, pentru că sunt aduşi mai mult „cu japca”, vorba lui Liviu Dragnea, nu posedă pur şi simplu energia necesară implicării totale. Iar asta se simte în blegeala generală a manifestaţiilor la care participă.

Se simte în aerul manifestanţiei lor că se simt vinovaţi pentru că sunt acolo, că au acceptat umilinţa de a fi prezenţi împotriva voinţei lor. Este aceeaşi ruşine pe care o au în general votanţii PSD, care nu recunosc niciodată că au votat cu PSD. Pentru că a devenit o ruşine să fii PSD-ist în România de azi.

Ceea ce nu se simte însă în tabăra opusă, unde dorinţa intrinsecă de a face ceva împotriva unui duşman clar, creativitatea şi implicarea civică există din belşug.

S-a văzut şi azi, la Iaşi, când de la un balcon al hotelului Unirea au fost aruncați în mulțimea PSD-istă fluturași (foto mai sus) cu mesaje anti-PSD chiar în timpul discursului lui Liviu Dragnea. Oamenii le-au cules de pe jos și le-au citit.

Şi tot asta explică curajul a trei barbaţi, care au reuşit să introducă, în zona Pieţei, în timpul discursului lui Dragnea un banner împotriva liderului PSD. Cei trei au mers cu bannerul din lateralul Hotelului Unirea până în zona agenţiei CFR. Ei nu au intrat în conflict cu jandarmii, în condiţiile în care s-au „autoevacuat”. Bărbaţii au fost primiţi cu aplauze de protestatarii de după garduri.

Huiduielile şi mesajele „Trădătorii, trădătorii”, lansate de protestatarii anti-„Ciumă Roşie” la adresa masei de mitingişti PSD, i-au pus pe aceştia din urmă în postura de învinşi.

O umilinţă totală şi o ruşine imensă pentru cei care au acceptat să meargă la mitingul PSD cu forţa.

Foto: Ziarul de Iaşi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.