Arestul lui Mazăre în Madagascar expiră peste 5 zile, la București e ceață în legătură cu extrădarea sa

2
988

Începe bâjbâiala autorităților române în legătură cu extrădarea fugarului Radu Mazăre din Madagascar în România. Exact același lucru s-a întâmplat și în cazurile Sebastian Ghiță, Elena Udrea, Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg, Marko Attila, Olosz Gergely etc.

Guvernarea PSD-ALDE pare interesată mai degrabă să nu-i deranjeze pe infractorii fugari, decât să-i repatrieze.

Poliția Română a confirmat miercuri arestarea lui Radu Mazăre, în Madagascar, pentru o perioadă de 6 zile. Asta înseamnă că marți, 14 mai, fostul primar al Constanței ar putea fi eliberat din arest, dacă măsura reținerii nu va fi prelungită de autoritățile malgașe.

Când a fost prins de poliția din Madagascar, Radu Mazăre era împreună cu iubita lui, Roxana Mihalache.

Comunicatul Poliției Române

„Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional. Persoana arestată de autoritățile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel București, în anul 2017, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu în formă continuată și constituire de grup infracțional organizat”.

Ce urmează. Cheia e la Curtea de Apel + Ministerul Justiției

Ana Birchall

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat miercuri seară, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, că ministerul său nu poate demara procedurile în vederea extrădării lui Mazăre înainte de a primi de la Curtea de Apel București documentul care atestă că sunt îndeplinite condițiile extrădării.

 • „Vă pot confirma că, astăzi, Ministerul Justiţiei a primit la ora 17,34 o informare de la Biroul Interpol, prin care se confirmă că domnul Mazăre a fost arestat provizoriu, în data de 8 mai, în Madagascar.”
 • „Vreau să precizez că, în conformitate cu prevederile Legii 302/2004 privind cooperarea judiciară în materie penală, Ministerul Justiţiei poate să demareze procedurile legale în vederea extrădării, în baza atribuţiilor care îi revin, numai după primirea de la instanţa competentă a încheierii prin care se constată că sunt îndeplinite condiţiile pentru extrădare.”
 • „Noi aşteptăm documentele de la instanţa de judecată. Ministerul Justiţiei este pregătit. Noi nu putem să demarăm nicio altă procedură, în baza atribuţiilor care îi revin ministerului conform legii, decât după ce primim această încheiere.”
 • „Voi informa opinia publică în mod transparent cu privire la toate măsurile legale care vor fi dispuse în această cauză.”

Procedura prevede 6 pași, din care au fost făcuți doar primii doi.

 1. Autoritățile din Madagascar comunică Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional, a fost arestat – REALIZAT.
 2. IGPR sesizează Curtea de Apel București cu privire la arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar – REALIZAT.
 3. Curtea de Apel București analizează dacă sunt întrunite condițiile extrădării – URMEAZĂ.
 4. Curtea de Apel informează Ministerul Justiției – URMEAZĂ.
 5. Ministerul Justiției trimite autorităților din Madagascar cererea de extrădare – URMEAZĂ.
 6. Autoritățile malgașe vor decide dacă aprobă extrădarea – URMEAZĂ.

CITIȚI ȘI:

* „Ciumaţii” Europei, interzişi la Sibiu! Supăraţi, Dragnea şi Dăncilă se pregătesc să sară în barca lui Putin

Mesajul admirabil al fetei tâlhărite la lift: „Voi merge la referendum. Vor să-i scoată mai repede din pușcării pe cei vinovați de fapte pe care eu le-am trăit pe pielea mea”

Umilit de #Rezist, Dragnea amenință cu bătăuși și contramanifestații violente. Mizează pe prietenii lui, interlopii

2 COMENTARII

 1. Sunt bine dispus. Îl grațiez pe Radu Mazăre după 4 ani dacă achită 50% din paguba în dosar, dacă scrie un roman de beletristică despre viața mondenă din Mamaia în purul stil literar anglican şi contopesc pedepsele hilare cu același obiect de corupție în două dosare de corupție la 9 ani. Deci el ascultă şi salvează 5 ani de puşcărie pentru a construit blocuri sociale pentru țiganii din pătura socială şi pentru românii defavorizați de soartă, blocuri sociale în municipiul Constanța.

  PSD fiind legați de evrei îi dau în toate variantele judecabile 9 ani cu mesajul: „Radu Mazăre să mori în puşcărie.”

  Nu sunt de acord cu conducerea PSD. Radu Mazăre e nazist şi antisemit dar blocurile sociale eu le-am comandat.

  Curtea Constituțională a României?

  Delaware State Federal Reserve
  *35 Jonathan Seal Delaware

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.