Fetița de 6 ani a lui George Floyd: „Mi-e foarte dor de tati!”

2
900

Cuvinte sfâșietoare ale Giannei Floyd, fetița de 6 ani a lui George Floyd: „Tata a schimbat lumea. Vreau ca lumea să știe că mi-e tare dor de tati”. Deși nu știe exact cum a murit tatăl ei – mama i-a spus că a murit pentru că nu mai putea respira -, micuța Gianna a înțeles că „tati a schimbat lumea”.

Cuvinte care ajung direct în inima celor care le ascultă: Gianna Floyd, micuța de 6 ani care și-a pierdut tatăl în urma unei intervenții brutale a poliției americane, spune că îi este dor de tatăl ei.

Chiar dacă la 6 ani nu înțelege exact circumstanțele morții tatălui, din ceea ce a auzit în jur a înțeles că „tata a schimbat lumea” și transmite tuturor un mesaj: „Vreau ca lumea să știe că mi-e tare dor de tati”.

Mama sa a evitat să-i spună circumstanțele exacte ale morții tatălui, pentru a nu o traumatiza și mai rău.

„Încă nu știe ce s-a întâmplat. I-am spus că tatăl ei a murit pentru că nu mai putea respira”, a declarat mama micuței, Roxie Washington (soția lui George Floyd).

„L-au smuls de la copilul nostru. Până la urmă, ei se întorc acasă, la familiile lor. Gianna nu mai are un tată. George nu o va vedea cum crește, nu o va vedea când își va termina studiile și nu o va mai putea conduce la altar. Dacă va avea o problemă și va avea nevoie de ajutorul tatălui ei, nu i-l va putea cere. Asta este ceea ce agenții de poliție i-au răpit!”, a spus Roxie Washington.

George Floyd, un bărbat afro-american de 46 de ani, a murit în data de 25 mai, în Minneapolis (statul Minnesota). Derek Chauvin, ofițer de poliție din Minneapolis, și-a ținut genunchiul pe gâtul lui timp de 8 minute și 46 de secunde, din care 2 minute și 53 de secunde după ce Floyd a devenit inconștient. Ofițerii Thomas K. Lane, Tou Thao și J. Alexander Kueng au participat și ei la arestarea lui Floyd, fiind părtași la moartea acestuia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Violențe neobișnuite împotriva jurnaliștilor, în anarhia din SUA. Reporteri arestați în direct sau orbiți cu gloanțe de cauciuc. Sediul CNN, sub asediu

De ce a trecut România peste epidemie mai bine decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

2 COMENTARII

  1. Nimeni nu-și pune problema ,de ce a trebuit arestat?? pentru că furase, încălcase niste legi…sau dracu’știe, oricum nu-l arestau de pomană , țiganul făcuse ceva rău!!.. acum că s-au isterizat masele de Negri ,mă doare în cur !!..de exemplu la ora când scriu acest comentariu in sudan au murit zeci de Negri și nici dracu’ nu-i plînge , nimeni nu manifesta pentru ei!!sau in vitenam .. polițiști au împușcat zeci de oameni !nimeni nu zice nimic… s-au găsit acum in state să devină țiganul asta salvatore de la patria…nu vă e rușine !!.. culmea mai sunt cretini in lume care aprobă aceste acțiuni teroriste …ale țiganilor , devastări, incendieri, jafuri…niste golani, huligani, criminali..fuck You nigroooo!??

  2. Ca era cu droguri si bani falsi in buzunar,nu e important,problema „mondiala”,mai ales a Chinei si Rusiei-china tv in engleza si ruptly rusesc „dezbat” nonstop „rasismul” american- e cum a fost prins si omorat!Nu cred ca e o mandrie si onoare pentru comunitatea de culoare sa-si ia erou un delicvent!Sunt vedete care credeam ca pot influenta in bine comunitatea lor,nu sa-si faca un titlu de mandrie ca au copilarit cu un drogat si hot!Un militant sarac pentru drepturile minoritatii sale,Martin Luther King,nu cred ca ar fi mandru sa stea langa un drogat,un hot care si-a pus in pericol familia cu actiunile sale !!HOTII NU AU CULOARE SI NICI PRIVILEGII IN FATA LEGII PENTRU ASTA NICAIERI IN LUMEA CIVILIZATA!O vedeta NBA se lauda ca a copilarit si mai ales ca il cunoaste foarte bine pe decedat! ATUNCI,DE CE L-A LASAT SA AJUNGA IN HALUL ALA,SA FIE PRINS PLASAND BANI FALSI,NU CA SA-SI HRANEASCA FAMILIA,CI CA SA-SI PROCURE DROGURI?!? Acum,multe articole lacrimogene,de tip tabloide de-ale noastre,ca fetitei ii e dor de tata..dar lui unde i-a fost capul cand s-a dus sa insele-adica pe sleau -sa fure din magazin?Acum,viteazul baschetbalist se ofera el cu milioanele sale sa ajute ce a mai ramas din familia „fratelui”-DA,ASA S-A LAUDAT CA-L CONSIDERA PE AMARAT,FRATE!!!NU SE CRUCESTE NIMENI DIN PRESA LIBERALA DE PESTE TOT?NUUU,CA E TABU SA DISCUTI ALTCEVA DECAT CERE COMUNITATEA ETNICA RESPECTIVA.Ceea ce vedem acum pe strazi,este si din cauza LASITATII vedetelor,a celebritatilor ,care ,in loc sa-i potoleasca pe derbedei ,mai rau fac,punand un accent prea mare pe rasismul „albilor”,cand a fost vorba clar de un caz particular: un politist cu gandire bolnava si atat..va plati si a inceput deja sa plateasca cu varf…”negri” sunt si in politie,ei de ce nu au plecat,puteau sa protesteze plecand ,daca aveau de-aface cu rasism atat de mare din partea colegilor „albi”? Iar individul asta de jos,cu limbajul sau de rasist patologic,ce sa mai spunem,nu i-ati banat la timp abjectiile,iata ce aveti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here