Şeful Pentagonului refuză soluția dură propusă de Trump: nu scoate Armata pe stradă

0
871
Mark Esper și Donald Trump

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a luat miercuri distanță de președintele Donald Trump. El a spus că nu ia în considerare utilizarea trupelor militare active pentru a controla valul de proteste declanșate de uciderea afro-americanului George Floyd de către un poliţist alb.

„Opțiunea de a folosi trupe active în rolul de garant al legii ar trebui utilizată doar ca ultimă soluție și numai în situațiile cele mai urgente și extreme”, a spus Esper la o conferință de presă de la Pentagon, potrivit The Guardian.

„Nu suntem într-una din acele situații, în acest moment. Nu suport să invoc Legea Insurecției”, a subliniat el, vorbind despre posibilitatea folosirii Armatei în interiorul țării, chestiune ridicată de președintele Donald Trump la începutul săptămânii.

Luni, Trump și-a anunțat disponibilitatea de a desfășura „mii și mii de soldați puternic înarmați” și ofițerii de ordine publică pentru a opri tulburările din Washington DC, după câteva seri de proteste și jafuri în capitală.

La scurt timp după mesajul televizat, protestatarii adunați în afara Casei Albe au fost „tratați” cu gaze lacrimogene.

George Floyd avea 46 de ani

Deși tensiunea s-a redus în ultimele 24 de ore, protestele nu se opresc în Statele Unite, unde cel puțin 40 de orașe au decretat măsuri de urgenţă și rămân în atenția Gărzii Naționale.

La mai bine de o săptămână după ce afro-americanul George Floyd a murit prin sufocare, în Minneapolis (statul Minnesota), din cauza presiunii exercitate ​​pe gâtul său de genunchiul unui ofițer de poliție alb, scenele de proteste stradale se repetă în diferite orașe americane, dar distrugerea și jafurile s-au diminuat semnificativ față de zilele precedente.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Violențe neobișnuite împotriva jurnaliștilor, în anarhia din SUA. Reporteri arestați în direct sau orbiți cu gloanțe de cauciuc. Sediul CNN, sub asediu

De ce a trecut România peste epidemie mai bine decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here