vineri, mai 24, 2024
AcasăMoravuriIon Cristoiu nu vorbește cu singura lui nepoată, nu-i știe numele, nici...

Ion Cristoiu nu vorbește cu singura lui nepoată, nu-i știe numele, nici vârsta! În schimb, îl jignește pe Iohannis că nu are copii

-

Jurnalistul Ion Cristoiu face afirmații grosolane la adresa lui Klaus Iohannis, ventilând faptul că președintele nu are copii, dar exemplul personal nu-l ajută. Raportarea la nepoata sa din Belgia este halucinantă.

Recent, Ion Cristoiu îl jignea impardonabil pe Klaus Iohannis, punând faptul că președintele nu are copii pe seama unui „defect pe care i l-a lăsat Dumnezeu”.

Mai mult, Cristoiu a descoperit marea vinovăție a președintelui: în privința examenelor din această vară ale elevilor (Bacalaureat, Admitere și Capacitate), Iohannis „gândește ca unul care n-are copii”.

Ion Cristoiu vorbește superior, ca unul care nu doar că are copii, dar se și pricepe la ce trebuie făcut cu ei.

- Advertisement -

Ghinion! În realitate, Ion Cristoiu are un singur copil – o fată stabilită în Belgia la începutul anilor ’90. Fiica lui Ion Cristoiu e măritată cu un belgian și are, la rândul ei, un copil – tot o fată.

De aici începe nebunia. Într-un interviu acordat lui Marius Tucă în aprilie 2019, interviu transcris de Newsweek.ro, Ion Cristoiu recunoștea că nu vorbește cu nepoata sa, nici nu-i știe numele, iar vârsta i-o bănuiește vag – „5-6 ani”.

Răspunsurile lui Cristoiu sunt relevante pentru ipocrizia unui personaj care-i reproșează șefului statului că „gândește ca unul care n-are copii” (pentru că „i-a lăsat Dumnezeu defectul” de a nu putea avea copii), dar el însuși tratează ideea de familie (propria familie!), de copii și nepoți, într-un registru ridicol.

- Advertisement -

Ion Cristoiu – 29 mai 2020, pe blogul său

„I s-a reproșat lui Klaus Iohannis că n-are copii. E un reproș incorect. Într-un interviu din septembrie 2014, candidatul de atunci Klaus Iohannis a recunoscut că vina pentru asta îi aparține. Nu poți reproșa cuiva un defect pe care i l-a lăsat Dumnezeu. I se poate reproșa însă lui Klaus Iohannis că gândește ca unul care n-are copii. Eu de exemplu n-am copil care trebuie să dea Bacalaureatul anul acesta. Da, dar pot gîndi ca un părinte de copil”.

Dialogul Marius Tucă – Ion Cristoiu din aprilie 2019

Marius Tucă: Pentru că a venit vorba de soție, ce face fata dumneavoastră, e în continuare în Belgia, nu?

Ion Cristoiu: E în Belgia, da.

Tucă: Știți că în interviul asta am rămas surprins că nu v-a sunat de ziua dumneavoastră să va spună „La mulți ani!”.

Cristoiu: O să va surprindă, eu chiar am o nepoțică și nu vorbesc despre ea.

Tucă: Ah, aveți și o nepoțică.

Cristoiu: Da. Nu vorbesc despre ea.

Tucă: Cum o cheamă?

Cristoiu: Nu știu. Știu… nu știu. Pe fata mea o cheamă Ioana. Păi… nu știu, cred că are un nume franțuzesc…

Tucă: Dar e căsătorită cu un francez, ea?

Cristoiu: Cu un belgian. Deci…

Tucă: Cu un belgian. A înstrăinat sângele de Găgești! Nu pot să cred.

Cristoiu: Ioana lucrează, e foarte interesant, că de acolo am învățat, ea lucrează la Ministerul Flamand al Transporturilor, juristă, și e conștientă că…

Tucă: Păi, există ministere flamande și valone?

Cristoiu: Da, întotdeauna ministerul este flamand și întotdeauna mi-a spus că miniștrii sunt niște imbecili și că ei sunt cei mai tari din lume, ăștia care fac… Așa, atenție, va fac o dezvăluire: când mă duc cu Doina în străinătate, vine și ea cu fata (Doina e actuala soție a lui Ion Cristoiu, „ea” e prima soție, cea recăsătorită cu belgianul – n. red.).

Tucă: Am înțeles, vă mai vedeți cu ea.

Cristoiu: Vine și cu nepoata. Eu nu am treabă cu nepoata, pentru că eu nu înțeleg copiii. Copiii, pisoii, nu știu…

Tucă: Păi, stați puțin, că aveți pisoi! Cum nu înțelegeți pisoii?

Cristoiu: Nici pe ei… păi, la fel, adică uneori vine la întâlnire și e supărată. Și zic: „Mă, da’ ce are?”. Cică nu știu de ce…

Tucă: Aia mică?

Cristoiu: Aia mică.

Tucă: Nu știți cum o cheamă. Dar câți ani are – nici asta?

Cristoiu: Nu știu, cinci-șase ani… Nu-mi puneți întrebări incomode, știu că o să par…

Tucă: Întrebare incomodă câți ani are nepoțica…

Cristoiu: Păi, nu știu. Când o avea 15 ani și o vorbi românește și o vrea să scrie proză, mă interesez. Până atunci e…

Tucă: Și e fericită față dvs. acolo, Ioana?

Cristoiu: E foarte interesant, soțul ei lucrează la o multinațională… că e foarte interesant.

Tucă: Săracul…

Cristoiu: Ne, ne, ne. Multinațională, atenție! El e inginer petrolist și aranjează în țările coloniale din Africa, apropo de unde am învățat eu să fiu comunist. Deci, el lucrează la o multinațională, din aia care exploatează, da? Și el, săracul, e prin Senegal, pe acolo, mereu și mereu îmi spune cât de corupți sunt aia, că de fapt au cumpărat – multinaționala aia – totul: și pe președinte, și pe premier… apropo de multinaționale. Încolo, sunt băieți simpatici. Dar să precizăm: Ioana seamănă cu mine, eu niciodată nu i-am complimentat cu mama…

Tucă: Ce complimentat, mi se pare înfiorător că nu i-ați zis copilului dumneavoastră niciodată „Te iubesc, Ioana”.

Cristoiu: Doamne ferește!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -