Frăția penalilor. Contract uriaș, de 55 de milioane de euro, pentru Ginel, finul baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene

0
3877
Nașul Ionel Arsene și finul Ginel Vlasie au rămas fără un contract de 120 de milioane de euro

„Ginta PSD-istă” a baronului PSD de Neamț, Ionel Arsene, a pus mâna pe un contract uriaș, de 55 de milioane de euro din bani publici, întins pe 7 ani și 6 luni. Marele câștigător al contractului oferit de CNAIR este Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Arsene.

Firma Aqua Parc din Roznov, județul Neamț, și-a adjudecat contractul pentru proiectarea și execuția drumului național Târgu Frumos – Botoșani (DN 28B), de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) , potrivit anunțului de atribuire publicat pe platforma de licitații publice marți, 2 iunie 2020, consultat de G4Media.ro.

Contractul în valoare de peste 55 de milioane de euro a fost încheiat pe 22 mai 2020, în urma unei licitații la care au participat trei ofertanți.

Drumul Târgu Frumos – Botoșani are o lungime de 71,512 km, iar termenul de execuție este de 89 de luni, adică 7 ani și 5 luni.

Vor fi subcontractate activitățile – în valoare de peste 1,6 milioane de euro – privind:

  • protejarea și relocarea facilităților de gaze și curent electric;
  • identificarea și curățarea terenului de muniții neexplodate;
  • supravegherea arheologică.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania Aqua Parc din Roznov este deținută de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul lui Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean Neamț.

Atât Ionel Arsene (nașul), cât și Ginel Vlasie (finul), dar și Aqua Parc (firma finului) se confruntă cu grave complicații penale.

Ionel Arsene este judecat pentru corupție la Tribunalul Bacău.

Ginel Vlasie este judecat pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani. Are termen pe 5 iunie 2020.

Aqua Parc este judecată pentru evaziune și spălare de bani la Tribunalul Neamț.

„Tupeu maxim al politrucilor care au guvernat ţara. Risipa banilor românilor nu are margini”

Anul trecut, pe 13 mai, compania lui Ginel Vlasie, Aqua Parc, a semnat un contract de peste 52 de milioane de euro, fără licitație, cu Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași din cadrul CNAIR, pentru reabilitarea drumului național Bicaz – Poiana Largului (DN 15).

Contractul a fost verificat de Corpul de control al Ministerului Transporturilor, după venirea la guvernare a PNL. Au fost descoperite ”deficiențe grave”.

Ministerul Transporturilor anunța printr-un comunicat, în decembrie 2019: „În cazul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au fost efectuate verificări cu privire la derularea achiziţiilor publice în anul 2019. Aici, Corpul de Control al Ministerului a identificat o serie de deficienţe grave în desfăşurarea şi atribuirea contractului de achiziţie publică de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie de lucrări pentru punerea în siguranţă a obiectivelor de pe DN 15 km 242+200 – km 286+250 (zona Bicaz)”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, completa: ”Sunt sigur că situaţia de la DRDP Iaşi, unde risipa banilor românilor nu are margini, nu este una singulară. Vremea firmelor «de casă» ale baronului de Neamţ, Ionel Arsene, a apus, şi vă spun că de acum înainte orice decizie trebuie luată şi asumată, conform legii. Stilul «pompieristic» şi «heirupist» de a evalua «la ochi» o lucrare – ce presupune proiectare şi execuţie – nu se mai regăseşte în acest mandat al meu. Nu este posibil ca la o astfel de lucrare procedura de achiziţie să nu fie derulată pe baza unei analize serioase şi profesioniste. Ar fi trebuit să ştie foarte bine că banii nu sunt ai lor, aduşi de acasă, ci ai tuturor cetăţenilor acestei ţări. Să dai apropiaţilor tăi contracte fără licitaţie, în valoare de 81 milioane euro, este încă o dovadă de tupeu maxim al politrucilor care au guvernat ţara până în noiembrie. Toate documentele aferente acestei «prietenii financiare» vor fi transmise către organele statului, iar cei vinovaţi cu siguranţă vor răspunde”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here