„George Floyd a murit prin asfixiere, pentru că l-au apăsat pe gât și pe spate” – rezultatul celei de-a doua autopsii, care o spulberă pe prima

0
3714

Avocatul familiei Floyd a făcut public rezultatul celei de a doua autopsii efectuate pe corpul lui George Floyd, americanul de culoare care, la 46 de ani, a murit în urma modului în care a fost arestat de polițiști. „George Floyd a murit în urma asfixierii produse de apăsarea pe gât și pe spate”. Astfel, este infirmat rezultatul primei autopsii.

Cea de-a doua autopsie făcută lui George Floyd, la cererea familiei acestuia, a demonstrat că moartea a intervenit prin asfixiere, din cauza presiunii exercitate în zona gâtului și a spatelui.

Acest deces, care avut loc luni, 25 mai, în urma unei intervenții a poliției din Minneapolis (statul Minnesota), a provocat manifestații violente pe întregul teritoriu al SUA, precum și nenumărate gesturi de solidaritate venite din întreaga lume.

Rezultatul celei de-a doua autopsii este total opus celui a primei autopsii, care excludea moartea lui George Floyd din cauza asfixierii și a ștrangulării. Medicul legist din regiunea Hennepin vorbise despre efecte combinate între faptul că era blocat la pământ de agenții de poliție, că avea alte patologii – hipertensiune arterială și probleme circulatorii – și că s-ar fi aflat sub influența unor substanțe toxice.

 Cum a murit George Floyd

„George a murit pentru că îi lipsea aerul”, a declarat avocatul Benjamin Crump. „Implorăm să facem cu toții o rugăciune pentru justiție, să facem o rugăciune pentru pace, să facem o rugăciune pentru George”.

Printre medicii care au efectuat cea de-a doua autopsie s-a aflat și Michael Baden, cel care în trecut s-a ocupat de autopsia altor două victime ale violenței poliției:

  • Eric Garner, un bărbat de culoare, mort în anul 2014, după ce a fost arestat pe poliția din New York
  • Michael Brown, un tânăr de 18 ani, împușcat de polițiștii din Ferguson, statul Missouri.

Avocatul familiei a adăugat că toți polițiștii implicați în încătușarea afro-americanului de 46 de ani „sunt, din punct de vedere penal, responsabili de moartea lui George Floyd. Cauza morții nu a fost doar genunchiul lui Derek Chovin pe gât, ci și greutatea altor doi polițiști pe spatele său”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.