Acasă Economie Un pas mare spre însănătoșirea economiei, după orgia PSD: inflația a scăzut...

Un pas mare spre însănătoșirea economiei, după orgia PSD: inflația a scăzut de la 5,4% la 2,3%. Cîțu: „PSD a ținut voit România, trei ani, în topul rușinii în UE”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, arată că inflația în România se află, de câteva luni, în continuă scădere, trend invers celui promovat de guvernările PSD în anii 2017-2019. Astfel, România nu se mai află pe ultimul loc la acest indicator al sănătății economiei, fiind depășită de Cehia, Polonia și Ungaria.

În ianuarie 2017, PSD a preluat România, de la Guvernul Cioloș, cu o inflație zero; ba mai mult, cu deflație (-0,5%).

Politicile populiste, iresponsabile, promovate de tandemul Liviu Dragnea – C. A. C. P. Tăriceanu, folosind ca paravan guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, au făcut ca inflația să explodeze, atingând maximul în iunie 2018: 5,4%.

În cei trei ani de guvernări Dragnea (2017-2019), România a fost pe ultimul loc la acest indicator, dintre cele 27/28 de țări ale Uniunii Europene, aproape în fiecare lună (cu rare excepții), înregistrând constant cea mai mare inflație.

În noiembrie 2019, ultima lună a Guvernului Dăncilă, România avea o inflație de 3,8%, care-i asigura același loc 27 (din 27) în UE.

În decembrie 2019, inerția a dus inflația la 4%, apoi a scăzut constant în primele patru luni din 2020: 3,6% (ianuarie) – 3,05 (februarie) – 3% (martie) – 2,3% (aprilie).

Cu 2,3%, în aprilie, România a fost depășită de trei țări din UE, toate din estul Europei: Cehia (3,3%), Polonia (2,9%) și Ungaria (2,5%).

Dacă trendul descrescător va continua, inflația din România ar putea intra sub 2% în următoarele luni.

Mesajul lui Florin Cîțu, pe Facebook

„Încă o promisiune onorată!

În guvernarea PNL, România nu mai este țara cu cea mai mare rată a inflației din UE. Am promis și ne-am ținut de cuvânt.

PSD a ținut VOIT trei ani de zile România în topul rușinii în UE.

În guvernarea socialistă, România a avut CEA MAI MARE rată a inflației din UE, lună de lună. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflației de la 0% la peste 5% pe an.

Rata inflației mare și imprevizibilă îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile, PSD a avut o politică PREMEDITATĂ de a crește rata inflației, care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici.

Am promis că scoatem România din topul rușinii și am reușit. Astfel, creștem puterea de cumpărare a TUTUROR românilor.

Nu ne oprim aici!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările