Un pas mare spre însănătoșirea economiei, după orgia PSD: inflația a scăzut de la 5,4% la 2,3%. Cîțu: „PSD a ținut voit România, trei ani, în topul rușinii în UE”

0
3506

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, arată că inflația în România se află, de câteva luni, în continuă scădere, trend invers celui promovat de guvernările PSD în anii 2017-2019. Astfel, România nu se mai află pe ultimul loc la acest indicator al sănătății economiei, fiind depășită de Cehia, Polonia și Ungaria.

În ianuarie 2017, PSD a preluat România, de la Guvernul Cioloș, cu o inflație zero; ba mai mult, cu deflație (-0,5%).

Politicile populiste, iresponsabile, promovate de tandemul Liviu Dragnea – C. A. C. P. Tăriceanu, folosind ca paravan guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, au făcut ca inflația să explodeze, atingând maximul în iunie 2018: 5,4%.

În cei trei ani de guvernări Dragnea (2017-2019), România a fost pe ultimul loc la acest indicator, dintre cele 27/28 de țări ale Uniunii Europene, aproape în fiecare lună (cu rare excepții), înregistrând constant cea mai mare inflație.

În noiembrie 2019, ultima lună a Guvernului Dăncilă, România avea o inflație de 3,8%, care-i asigura același loc 27 (din 27) în UE.

În decembrie 2019, inerția a dus inflația la 4%, apoi a scăzut constant în primele patru luni din 2020: 3,6% (ianuarie) – 3,05 (februarie) – 3% (martie) – 2,3% (aprilie).

Cu 2,3%, în aprilie, România a fost depășită de trei țări din UE, toate din estul Europei: Cehia (3,3%), Polonia (2,9%) și Ungaria (2,5%).

Dacă trendul descrescător va continua, inflația din România ar putea intra sub 2% în următoarele luni.

Mesajul lui Florin Cîțu, pe Facebook

„Încă o promisiune onorată!

În guvernarea PNL, România nu mai este țara cu cea mai mare rată a inflației din UE. Am promis și ne-am ținut de cuvânt.

PSD a ținut VOIT trei ani de zile România în topul rușinii în UE.

În guvernarea socialistă, România a avut CEA MAI MARE rată a inflației din UE, lună de lună. Trei ani la rând. PSD a crescut voit rata inflației de la 0% la peste 5% pe an.

Rata inflației mare și imprevizibilă îi afectează pe românii cu venituri mici. Trei ani de zile, PSD a avut o politică PREMEDITATĂ de a crește rata inflației, care i-a lovit tocmai pe românii cu venituri mici.

Am promis că scoatem România din topul rușinii și am reușit. Astfel, creștem puterea de cumpărare a TUTUROR românilor.

Nu ne oprim aici!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.