miercuri, mai 29, 2024
AcasăJustițieAu luat urma unui om al lui Dragnea! Șeful ALDE Teleorman, care...

Au luat urma unui om al lui Dragnea! Șeful ALDE Teleorman, care în pandemie a vândut Ambulanței județene măști cu 71 de lei bucata, e audiat la DNA

-

Sami Calotă, liderul ALDE Teleorman și unul din oamenii lui Liviu Dragnea, este audiat la DNA, dezvăluie G4Media.ro. Nu s-au făcut publice, deocamdată, motivele chemării sale în fața procurorilor anticorupție, dar presa locală a scris, în aprilie, că farmacia din Alexandria controlată de politician a vândut Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman măști medicale FFP2 cu 60 de lei bucata fără TVA (71,4 lei cu TVA).

Pe piață, dacă ar fi cumpărate de la un magazin online oarecare, măștile respective costă de 7 ori mai puțin! Spre exemplu, site-ul cel.ro vinde un set de 5 măști FFP2 cu 53 de lei (preț final, cu TVA inclus).

Farmacia politicianului Sami Calotă a mai livrat Ambulanței Teleorman și măști simple cu 7 lei bucata

Sami Calotă a ajuns la DNA miercuri, după ora 15.00, însoțit de „avocatul PSD”, Viorel Mocanu, cel care a fost trimis de guvernul PSD să-i apere la CEDO pe Sorina Pintea, Rovana Plumb și Sorin Oprescu.

Aceeași farmacie Centro a vândut Serviciului de Ambulanță Teleorman 500 de combinezoane pentru 22.500 de lei în 24 aprilie.

- Advertisement -

Pentru cele 2.000 de măști K95-FFP2, Ambulanța i-a plătit lui Calotă, pe 7 aprilie, 120.000 de lei fără TVA.

Pe 2 aprilie, tot de la Farmacia Centro, Ambulanța Teleorman a cumpărat 5.000 de măști simple cu 7 lei bucata (în total, 35.000 de lei). Exact în aceeași perioadă, de pe emag.ro puteau fi acțiziționate seturi de 50 de măști cu 128 de lei – așadar, 2,56 lei bucata.

G4Media.ro scrie că, în acte, firma Farmacia Centro Invest SRL, fericita câștigătoare a acestor contracte pentru livrare de echipamente medicale la suprapreț, este deținută de Sorinel Petreaca și Andrei Leonard Calotă.

- Advertisement -

Sami Calotă, liderul ALDE Teleorman, a fost director al Spitalului de Psihiatrie din Poroschia. A zburat din funcție publică în funcție publică și relațiile cu Dragnea sunt apropiate. A fost consilier la Ministerul de Interne, consilier al deputatului Ică Florică Calotă. Unul din cei doi băieți ai politicianului a fost iubitul fiicei lui Dragnea.
Romică Părpălea, denunțător al lui Dragnea la DNA în dosarul Referendumul (pentru care fostul lider PSD a primit prima condamnare), l-a acuzat pe Calotă că a încercat să-i dea mită 100.000 de euro ca să renunțe la declarații.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce a simțit dr. Virgil Păunescu când a testat pe el însuși vaccinul anti-Covid la care lucrează: „Dureri musculare, dureri osoase, un disconfort…”

De ce a trecut România mai bine peste epidemie decât state mai dezvoltate? Medicul Virgil Musta: “Am limitat impactul datorită măsurilor corecte, deși dure, luate la timp”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -