Episcopul de Huși și Protopopul de Bârlad, prinși la chiolhan în restaurant cu alți 7 preoți. Preasfințitul Ignatie fusese “convocat” de un general, patronul cârciumii

6
2078

Poliția din Bârlad a prins, în seara de luni, 8 martie, un grup de 9 fețe bisericești la un restaurant – eveniment privat unde se încălcau prevederile legale de stopare a răspândirii virusului. În fruntea grupului se aflau însuși Preasfințitul Ignatie, Episcopul de Huși, și Protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, convocați de generalul în rezervă Neculai Rotaru, patronul restaurantului, dezvăluie G4Media.

În județul Vaslui sunt interzise activitățile în interiorul restaurantelor din cauza faptului că rata incidenței Covid este de peste 3/1.000 locuitori.

Grupul de fețe bisericești a venit la solicitarea patronului, generalul Rotaru, care voia să-i fie sfințit restaurantul. Limuzinele preasfințiilor lor au fost repede remarcate de locuitorii din cartier, care au sunat la 112, indignați să vadă că pentru muritorii de rând e interzisă prezența în cârciumi, în timp ce preoțimea are statut special.

Potrivit publicației Vremeanouă.ro, grupul convivilor a fost surprins de Poliție în timp ce sărbătorea sfințirea la masă. Însă Protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, declară că Episcopul Ignatie n-a participat la slujbă. El ar fi venit doar să-și aducă omagiile doamnei general, soția lui Rotaru, căreia i-ar fi dat un buchet de flori, apoi ar fi plecat la Episcopie. În plus, Protopopul pretinde că nu erau la masă când au apărut agenții.

Cu toate acestea, sursele G4Media spun că Episcopul Ignatie s-a numărat, alături de Protopop, printre cei prinși de polițiști la locul faptei și amendați cu 6.500 de lei.

Protopopul Lăiu a fost preocupat, în primul rând, să-i salveze obrazul șefului Ignatie: “Nu a stat nici 5 minute, a plecat că avea treabă la Huși la Episcopie, iar acolo, la slujba de sfințire, am rămas eu cu vreo șase preoți din parohiile din Bârlad. Am fost solicitați, că tot nu era activitate la restaurant, fiind închis, să sfințim sala mică din acest restaurant, care are mobilă nouă. Și ne-am trezit cu poliția. Domnul Rotaru a făcut o slujbă de binecuvântare a sălii mici și am fost doar vreo șase persoane. Preasfințitul a avut programat ceva și nu a stat, nu era acolo când a venit poliția. Am fost legitimați, ne-au luat datele, probabil că urmează să fim amendați, ce să facem? Astea-s riscurile! Erau și polițiștii uimiți, că au fost informați de altceva… că ar fi petrecere. Au fost, au văzut… să își facă poliția treaba, ce să facem noi?“.

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor, s-a remarcat astă-toamnă prin bășcăliile făcute pe site-ul oficial al instituției la adresa celor care respectă măsurile de prevenire a infectării cu Covid. PS Ignatie a atacat autoritățile sub pretextul că nu era permisă aglomerarea de persoane la pelerinajul religios de la Preacuvioasa Paraschiva, din Iași. El i-a numit pe cei care au interzis pelerinajele “apostolii lockdown-ului” și a râs de pericolul îmbolnăvirii: “Virusul Covid-19 este (întotdeauna) pitit după colțul tuturor bisericilor, aşteptând liniştit, satisfăcut, încrezător şi dornic să-i înşface doar pe cei care sunt creştini ortodocşi şi fără buletin de Iaşi”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși demiși după crimele de la Onești, șefii Poliției din Bacău „au căzut” în picioare. Unul dintre ei, care crede că femeile bătute „exagerează“ când sună la 112, a fost mutat la București

6 COMENTARII

  1. SCÂRBE-de-POPĂLĂI și JAVRE de GENERALI-de-RAHAT, în acest județ, Vaslui, RENUMIT pentru… ÎNAPOIEREA SA social-economică (urmare a unei EVIDENTE… ÎNAPOIERI-„CULTURALE” a MAJORITĂȚII locuitorilor săi!)!!!!!

    • Despreee… „ÎNAPOIEREA-CULTURALĂ” (!!!!!) din Vaslui/MOLDOVA-ÎNTREAGĂ (și, DESIGUR:… NU-NUMAI!): se tot repetă-OBSESIV o… CAUZĂ (!) și o… „SCUZĂ” (UZUALĂ/LA-ÎNDEMÂNĂ!!!!!), de tipulll… „IEeram „bIat”, vereee…, ce să fac…, „jinu'”-i „cu-priȘina”, „ȘI-AI-VREAI-dI-la-minI”, haiii…!!!!!

      Păiii…, atunci…: PROHIBIȚIE (TOTALĂ!), frațiloooor…, ca-n America sau în… Dacia (NA!…, ca să fie fericiți șiii…”DACOPAȚII”!!!!!) lu’ Bu(E)rebista, daaaaaaaaaa?!!!

      • Vorb’aiaaa…: „Plecat-au nouă din Vaslui”, daaa’… n-a trecut niciunu’ de prima crâșmă (!!!), nici măcar sergentu’, care era al zecelea (la masă!), daaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!

  2. „În județul Vaslui sunt interzise activitățile în interiorul restaurantelor din cauza faptului că rata incidenței Covid este de peste 3/1.000 locuitori.” Deci? Care este, de fapt, problema? Unde-i Lege, nu-i tocmeala! Banii jos, amenda pe masura! Ce daca-s fete bisericesti? Cu atat mai grav….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here