Anchetă la Vaslui: o elevă îl acuză pe tâmplarul liceului că a hărțuit-o sexual. Dosarul acuzatului e impecabil, dar colegii săi spun că nu e la prima faptă, iar conducerea a mușamalizat incidentul

2
656

Scandal și anchetă la Liceul “Ștefan Procopiu”, din Vaslui, unde o elevă îl acuză pe tâmplarul școlii că a pipăit-o și a încercat s-o sărute, scrie publicația locală vremeanoua.ro. Fata, aflată în clasa a XII-a, a fost atacată de muncitor când aceasta se ducea în clasă să ia o adeverință cerută de profesorul de educație fizică. Incidentul a devenit public pe 4 martie, când eleva a venit cu un unchi la școală, pentru a reclama hărțuirea.

Potrivit jurnaliștilor vasluieni, tâmplarul și-a ales ca victimă o fată care n-are tată. Cel acuzat și-a luat liber după ce a aflat că e acuzat, dar a revenit la treabă luni, 8 martie.

În timp ce dosarul angajatului, care lucrează de 6 ani la liceu, este curat ca lacrima, colegii acestuia spun că el nu s-ar afla la prima astfel de faptă.

Liceana scrie că a fost acostată de tâmplarul pensionar în timpul orei de sport. Ar fi fost luată în brațe, pipăită și agresorul are fi încercat s-o sărute

Liceana a scris în plângere că tâmplarul a luat-o în brațe, a pipăit-o și i-a tras masca de pe față, încercând s-o sărute. Liceana spune că, la ieșirea din clasă, a dat peste “un domn cu părul alb” care a luat-o cu asalt: “M-am speriat foarte tare, l-am rugat să îmi dea drumul pentru că trebuie să ajung la oră”.

Exact acest muncitor fusese pus, alături de alți 3 colegi, să se asigure că elevii respectă măsurile de protecție sanitară pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Potrivit angajaților liceului, tâmplarul – care este ieșit la pensie – a mai atacat anul trecut o altă fată care stătea la căminul liceului. Conducerea instituției nu doar că n-a luat nicio măsură, dar a și mușamalizat cazul, neconsemnând pe undeva ce s-a petrecut.

Un angajat al liceului spune că tâmplarul nu e la prima faptă: „În urmă cu un an și jumătate a fost un incident asemănător. Atunci, o fată care stătea în cămin a făcut plângere că a fost hărțuită de aceeași persoană. Nu s-a făcut nimic și iată că acum faptele se repetă”

Angajați ai liceului au semnalat cazul publicației Vremeanoua.ro, temându-se că și de data aceasta conducerea instituției va ascunde scandalul: “Incidentul este cât se poate de real, fiind înregistrat și la conducerea unității. Vorbim despre un angajat al liceului care a agresat o copilă. Bărbatul este la cel puțin a doua faptă de acest gen, săvârșită asupra elevilor de aici. S-a înaintat și plângere la conducere, sper să se ia măsuri, pentru că vorbim de un recidivist, dacă îl putem numi așa. Din punctul nostru de vedere, asemenea persoană nu are ce mai căuta în sistem. El este tâmplar, are o vârstă înaintată, e ieșit la pensie, dar continuă să lucreze aici. În urmă cu un an și jumătate a fost protagonistul unui alt incident asemănător. Atunci, o fată care stătea în cămin a făcut plângere că a fost hărțuită de aceeași persoană. Nu s-a făcut nimic și iată că acum faptele se repetă. Marțea trecută, pe holurile liceului, această persoană a hărțuit-o pe elevă, a atins-o pe corp, i-a tras masca de pe față și a încercat să o sărute. Eleva nu are tată, motiv pentru care miercuri a venit însoțită de unchiul ei la școală. Cei doi au făcut plângerea care, din ce am înțeles, ar fi ajuns la conducerea liceului. (…) Nouă nu ni se pare normal ce s-a întâmplat, pentru că avem și noi copii, la rândul nostru, avem fete de vârsta acelei eleve și nu vrem să mai vedem persoane cu asemenea probleme lucrând cu elevii. De fiecare dată când au fost probleme de acest gen, s-a pus batista pe țambal, de teamă să nu ajungă scandalurile în presă, iar imaginea instituției să nu aibă de suferit. Ori, așa ceva nu se mai poate! Se va ajunge la lucruri mult mai grave dacă nimeni nu ia atitudine. Acesta este și motivul pentru care am decis să contactăm ziarul dumneavoastră. Vrem ca oamenii să afle, anchetele să se desfășoare pe bune, iar cei vinovați să fie trași la răspundere”.

Directoarea liceului: „Noi încercăm să vedem cine este vinovat, dacă într-adevăr lucrurile s-au petrecut așa cum s-a scris în acea plângere. Vom vorbi cu ei, să vedem care e problema”

Profesoara Ionela Busuioc, directoarea liceului, a declarat pentru publicația vasluiană că n-are habar despre vreun alt incident și că acum a deschis o anchetă în care “încercăm să vedem cine este vinovat”!

Din felul în care a vorbit directoarea, pare că aceasta nu pune prea multă bază pe plângerea elevei, confirmând indirect suspiciunile angajaților din liceu: “Noi încercăm să vedem cine este vinovat, dacă într-adevăr lucrurile s-au petrecut așa cum s-a scris în acea plângere. Vom încerca să luăm legătura cu fata, apoi vom discuta și cu angajatul respectiv, să vedem unde este problema. El și-a luat vineri zi liberă fără să anunțe, motiv pentru care a rămas cu ziua respectivă neplătită. Nu am mai primit asemenea sesizări despre angajatul respectiv. Activitatea profesională a domnului a fost analizată, în luna noiembrie a anului trecut, în Consiliul de Administrație al liceului. Ca urmare a comportamentului său exemplar, i s-a prelungit contractul de muncă. Despre incidentul de anul trecut nu știu nimic, însă acum pot să vă confirm că am primit această plângere a elevei. Voi discuta atât cu eleva cât și cu angajatul respectiv, iar dacă se va constata un comportament neadecvat din partea domnului respectiv, atunci vom lua o decizie la nivel de Consiliu de Administrație“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deși demiși după crimele de la Onești, șefii Poliției din Bacău „au căzut” în picioare. Unul dintre ei, care crede că femeile bătute „exagerează“ când sună la 112, a fost mutat la București

2 COMENTARII

  1. Măiii…, frateee…, JUMA’ DINTRE NENOROCIRILE DIN ȚARA ASTA, (oricum:) AMĂRÂTĂ…, SE ÎNTÂMPLĂ ÎN… MOLDOVA (Vasluiul este… CAMPION!): NU MAI… BEȚI (ATÂTA!), dragi-MOLDOVENI, căăă… VĂ-FACE-RĂU!

  2. Despreee… „ÎNAPOIEREA-CULTURALĂ” (!!!!!) din Vaslui/MOLDOVA-ÎNTREAGĂ (și, DESIGUR:… NU-NUMAI!): se tot repetă-OBSESIV o… CAUZĂ (!) și o… „SCUZĂ” (UZUALĂ/LA-ÎNDEMÂNĂ!!!!!), de tipulll… „IEeram „bIat”, vereee…, ce să fac…, „jinu'”-i „cu-priȘina”, „ȘI-AI-VREAI-dI-la-minI”, haiii…!!!!!

    Păiii…, atunci…: PROHIBIȚIE (TOTALĂ!), frațiloooor…, ca-n America sau în… Dacia (NA!…, ca să fie fericiți șiii…”DACOPAȚII”!!!!!) lu’ Bu(E)rebista, daaaaaaaaaa?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here